2 kg oksekjøtt (grytekjøtt er bra)
1 kg løk
2 fedd hvitløk
2 buljongterninger
4 ss paprikapulver
(2 ss tomatpuré)
vann
Hakk løken, og brun den i en gryte. Når den er gyllen, trekk gryta av plata og tilsett paprikaen. Ha deretter litt vann i for å unngå at paprikaen brennes. Ha i hvitløk, buljongterninger og tomatpure. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm. Legg det over løken, og fyll opp med vann til det dekker kjøttet. La det småkoke i 2-3 timer, jo lenger jo bedre. Bør kanskje jevnes litt på slutten, men det er ikke nødvendig. Serveres med en grønn salat og rundstykker for den som vil ha.
(Du kan også tilsette en finhakket paprika for en litt annen smak)
Sorryy. ikke meningen å le men.. :rolleyes: Må nesten bare det av "fornorskede" oppskrifter på ungarsk mat.. hehe..For dette er IKKE UNGARSK gulasj. Dette er nok en norsk variant av gulasj.. Er selv ungarsk og spiser en GOD DEL ungarsk hjemmelaget mat, lagd på ordentlige gamle ungarske oppskrifter.
Dette lages i utgangspunktet ikke med tomatpure og vann, men med en tomatsuppe som basis.
4 spiseskjeer? :eek: Her bruker vi 2 hele slike krydderbokser med paprikapulver:rolleyes::p Det skal ha MASSE god paprikasmak.
Oppkuttet grønn paprika er et MUST!
Vil også tipse om at kald rømme oppi suppa er SUPERGODT!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.