Jeg har så smått lest og prøvd og satt meg inn i det med lavkarbo. Jeg vet at jeg ikke klarer å gjennomføre noe ekstrem lavkarbo diett, av praktiske grunner...MEN, hva om jeg kutter ut brød (lager lavkarbobrød og lavkarbo knekkebrød), spiser vanlig middag (men da uten poteter,paste,ris og andre karboting. Bytter ut med feks salat).
Min dag vil da se sånn ut:
Frokost:kaffe, lavkarbo knekkebrød eller brød med ost
Lunsj:kaffe/te, Lavkarbo brød/knekkebrød med pålegg (lavkarbo)
Middag: Feks wok (med creme fraish),fiskekaker med grønsaker(og rømme elelr creme fraish), omelett og grønsaker+rømme,suppe osv
Kvelds: (ikke alltid det er nødvendig, for ikke alltid jeg er sulten).
Har jo som sagt lest en del om dette og det står at det er så viktig å få i seg nok fett. Da blir jeg litt usikker på om jeg gjør vondt verre? for det er jo ikke sikkert jeg får i meg nok fett i og med jeg ikke akkurat spiser bacon til frokost. I helgene har jeg jo bedre tid om morningen og frokosten kan bestå av er egg feks. Hva tror dere? er dette en dårlig plan??? (jeg trener 2-3 ganger i uka. Spinning og jogging)
Takk for svar. Ja, jeg er nok normalvektig,men jeg tenker ikke mest å gå ned så mye i vekt. Mer å endre kostholdet fordi brød gjør meg så innmari oppblåst, pasta også. Derfor begynte jeg å lese litt om lavkarbo, men blei så usikker. Vil jo ikke opp i vekt heller:p. I og med jeg tidligere har vært mer på lavkalori, så blir jeg bare så usikker. Sjølv om jeg har lest masse...men har jo ingen erfaring fra dette selv, men det har jo dere flinke damer :).
Hehe, har sittet å lest noen blogger og sett på andres ukesmenyer. Der snakker vi voldsomme frokoster som krever litt tid altså. Ikke noe for meg som så vidt kommer oss ut av huset for å rekke jobb og barnehage:rolleyes:. Og da spiser barna frokosten sin i barnehagen...ja ja, i know. treigis!!
Husker hvordan det var da mine barn var små, full rulle!
Fordelen med gedigen frokost er rett og slett at man da ofte ikke behøver å tenke på mat igjen på maaaange timer. Er mange her som vanligvis spiser 2 måltider om dagen, veldig enkelt og behagelig :D
Jeg synes det er en god ide - slik begynte jeg selv. Etter en tid var det ikke noe problem å kunne ennå mer på karber. Du bør ha med noe grønnsaker og litt mer fett (alt. Advocado) til frokost og lunch. En halv til hver av dem f.eks. Jeg vet også endel som har en skje cocosa i kaffen sin for å få mer fett. Det gjør ikke jeg. Jeg har begynt å ha smør på brødskiva (lavkarbobrød) igjen :). Jeg har holdt på i 1 1/2 år og har gått ned 18 - 20 kilo uten smerte og uten ulvehunger! Lykke til.
Synes det ligner ganske mye på "ekstrem lavkarbo" jeg... (dvs ketogent) slik du beskriver :) Pass bare på at du spiser "nok" fett attåt. Dvs ikke kutt ALT fettet :)
Gitt det du skriver her, hvorfor ikke bare kutte ut brød og pastaretter istedetfor, men fortsette med det du allerede spiser? Det viser jo at du regulerer vekten fint, er normalvektig og du trener jo også fornuftig og iht anbefalinger.
Jeg ser liksom ikke at noe som fungerer både helsemessig, kroppslig og utseendemessig (slik jeg tolker ditt innlegg/beskrivelse av deg selv) bør endres med unntak av 2 ting; Brød og pasta.
Å spise minst mulig prosessert mat goes without saying, mat som starter med McEtellerannet etc. Mye i frysedisken på Rema som ikke er helt ren mat heller ;)
Jeg tror du kunne ha hatt glede av et Lindberg-kosthold! Bøkene hans bør finnes på biblioteket. Det er sånn ganske middels lavkarbo -moderat med karbohydrater og moderat med fett, og generelt store muligheter for variasjon. :)
Tusen takk for alle savr.Jeg har nå ikke spist brød eller pasta (eller noe annet veldig karbo-relatert) på ei uke. Om det er tilfeldig eller ei vet jeg ikke...men magen har ikke vært oppblåst en eneste dag på den korte tiden. Middag spiser jeg som regel vanlig (bortsett fra potet,pasta,ris osv). Lager meg heller blomkål"ris", som jeg syns var kjempegodt. Ellers spiser jeg en del salat med avocado i (der er jo en del fett). Tenkte å prøve meg på noen rundstykker jeg såg ei oppskrift på...Min store synd er nok kanskje pepsi max:rolleyes:. Har ikke kuttet helt med den enda nei
Det er nok ikke tilfeldig nei. Jeg tror nok at de aller fleste av oss har opplevd at oppblåstheten er forsvunnet som dugg for solen. Og mange har nok også konstatert at omgivelsende setter pris på den sterkt reduserte gassproduksjonen...:rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.