Ideen har jeg fra mat & helse, men jeg har ikke spist dette siden jeg gikk på induksjonen sist...
Ok.
Finn en ikke for stor gryte og sett den på platen
Skru på platen
Ha i smør (2-3ss)
Kutt opp grønnsakene du ønsker å ha i. F.eks.: Purre, vårløk, paprika, chilli, jalapeno, brokkoli, kål, det du har lyst på.
Miks en eggerøre av 3-4 egg sammen med 2-4 ss god olje og krydder. Cayennepepper anbefales på det sterkeste! Unngå salt, bare litt om du "må" ha det... ;)
Når grønnsakene er stekt sånn passe har du i eggerøren
Så passer du på å røre rundt til det får en passe konsistens
Ha på tallerken og nyt! :D
Den er best litt fuktig!
Med denne som frokost er du klar til å møte dagen med et stort smil! :D
Hva blir for høy varme? Har fått med meg at varmen kan gjøre om fettet til transfett, men hvor høy varme kan jeg bruke!? Er ikke noen mesterkokk akkurat, så all denne kokkeleringen på lavkarbokosthold åpner stadig nye spørsmål for min del...
Du må ha det på nesten laveste varme og røre hele tiden,- da går det bra. SÅ lenge det ikke blir varmet opp til over ca 130 grader, så går det fint med hvertfall oliven og raps (men jeg ville ikke hatt rapsolje i denne gryten). :) Men du må røre hele tiden,- og ja, det tar litt lengre tid enn vanlig... ;) Men egentlig så bør jo ikke eggstekes på så veldig sterk varme siden det er masse gode fettsyrer i eggeplommen :)
Platene våre går fra 0 til 3, og jeg pleier å lage denne sånn rundt 1 ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.