Startet på Ketolysekuren i dag. Har lest boka.
Har noen spørsmål som jeg håper dere litt mer "drevne" kan svare meg på;
Må jeg veie mat og regne ut protein, fett og kh? (Har i dag spist omelett til frokost/lunsj og flatbiff av svin m. kokt brokkoli til middag). Har ikke veid eller regnet ut. Vil helst ha det så enkelt som mulig. (Har gått på Roede-kurs tidligere(med gode resultater), men er litt lei kaloritelling... )
Dagens middag var litt "tørr". Så jeg kuttet opp litt isbergsalat og brukte rømme som dressing. Er det greit? Å bruke rømme som dressing?
Dette var mine spørsmål foreløpig. Blir sikkert flere etterhvert. Er virkelig spent på om denne kuren vil funke for meg:)
Uff, ja har vel kanskje ikke lest boka godt nok....
Kan du hjelpe meg med dagens måltider?
Frokost; omelett av 2 egg. Litt LO-salt. Ca 50 gram oppkuttet Norvegia over.
Lunsj/middag; Ca 150 gram flatbiff av svin fylt med 3 skiver Norvegia. Surret rundt 2 baconskiver. Brunte først i smør på stekepanna, og stekte de deretter i stekeovnen. Tilbehør; kokt brokkoli og isbergssalat. Ca 3 ss seterrømme.
Hva tror du om dette? Føler meg helt grønn jeg..... Er vant med Roede-kosthold, så blir noe uvant å kunne tillate seg så mye kalorier/fett.
Mistet allerede litt motet her jeg... Vanskelig dette...
Jeg vil anbefale deg å veie litt nøye nå i begynnelsen og legge alt du spiser inn på diett.no (el. tilsvarende program), slik at du ser både at du holder deg under 15g kh om dagen - samt passer på energifordelingen, slik at den blir ca 75%fett, 20%protein og 5%kh. Etter en stund med veiing vil du få det inn i fingrene og vite hva du gjør, så da kan du droppe veiing;)
Du kan spise litt rømme (seterrømme) og fløte, men pass på at mengdene ikke blir for store - mesteparten av kh ene skal komme fra grønnsaker. De første fire ukene ville jeg også holdt bær, nøtter og frø nede på et absolutt minimum (lørdagskos).
For å få opp fettprosenten kan du heller velge fetere kjøtt/fisk (nakkekoteletter istedenfor svinefilet, fet fisk istedenfor mager, entrecote istedenfor oksefilet, kyllinglår istedenfor kyllingfilet osv), samt bruke smør til steking, olivenolje på salaten, avokado, majones, aioli, cocosa osv for å få nok fett. Den største feilen nybegynnere gjør er som oftest å ikke få i seg nok fett - spesielt når en kommer fra gammel GR-tenking:)
I tillegg må du passe på mye og variert med grønnsaker - samt masse vann - når du synes du har drukket veldig mye vann - så drikk enda litt mer;)
Vær obs på at det kan være litt omstillings-plager nå de første 4 ukene, kh-abstinenser + omstilling av kroppen til å få en mer effektiv fettforbrenning. For noen går det raskere, for noen tar det lengre tid. Personlig hadde jeg omstillingsplager i 6 uker og var en stund på vei å gi opp pga det - men nå etter å ha levd slik en stund har jeg det så bra med kroppen min at jeg aldri kunne tenke meg å gå tilbake til "normalt" kosthold. Er utrolig glad for at jeg holdt ut gjennom den omstillingen, kroppen min har aldri fungert bedre enn den gjør nå.:p
Så stå på - les masse - still spørsmål - og hold ut den første tiden, så får du det så utrolig mye bedre etter en stund! Masse lykke til!!:)
For å få opp fettprosenten kan du heller velge fetere kjøtt/fisk (nakkekoteletter istedenfor svinefilet, fet fisk istedenfor mager, entrecote istedenfor oksefilet, kyllinglår istedenfor kyllingfilet osv), samt bruke smør til steking, olivenolje på salaten, avokado, majones, aioli, cocosa osv for å få nok fett. Den største feilen nybegynnere gjør er som oftest å ikke få i seg nok fett - spesielt når en kommer fra gammel GR-tenking:)
1000-takk for en kjempeinformativ og positiv mail! Trenger det nå ja. Mye å sette seg inn i:o
Ang. fisk; jeg er IKKE noe glad i fisk. Kan jeg gjennomføre ketolysekuren uten å spise fisk, og heller ta Omega3-tilskudd? Eller bør jeg prøve å pine i meg fisk uansett?
Hvis du ikke spiser fisk, bør du absolutt ta et omega 3 tilskudd.
-Men vær også oppmerksom på at smaken din endrer seg litt på lavkarbo. Jeg spiste mest mager fisk før lavkarbo - men nå foretrekker jeg fet fisk, og spiser røkelaks, makrell, ørret ol til lunch hver dag, mens jeg tidligere spiste fet fisk maks 1-2 ganger i måneden :D. Sønnen min spiser også lavkarbo nå, og han har plutselig begynt å like laks, tidligere nektet han plent å spise det. Så etter hvert som du har omstilt deg og fått fettforbrenningen i gang, så kan du jo prøve deg litt fram og se om du kanskje har endret smak litt!;)
Ny i dette jeg å. Startet på torsdag og gått ned 2 kg. Jeg veier ikke maten, burde sikkert det. Men jeg føler jeg er i stor omstilling som det er. Har målt med keto-stix, og jeg er i ketose. Men det er kanskje mer komplisert enn som så?!
Så flott at du allerede har gått ned 2 kg, gratulerer!
Jeg anbefaler veldig alle nybegynnere å veie og registrere maten nå i begynnelsen. Det er etter min mening en viktig del av læringsprosessen med å omstille seg til en ny livsstil. Etter en stund vil du vite hva det er i ting uten å veie og trenger bare veie nye ting du ikke har brukt før.;)
Dersom du måler med stix to timer etter dagens siste måtid, viser jo stiksene at du er i ketose. -Men det er jo også viktig å tenke over at du skal gi kroppen din alle de næringsstoffene den trenger for å holde deg frisk og sunn, og det sier de stixene ingenting om. I tillegg er godt sammensatt kost og inntak av det du trenger av vitaminer og mineraler også viktig for alle prosessene i kroppen - inkludert fettforbrenningen, så på lang sikt er det ikke sikkert du hverken holder fettforbrenningen god nok, eller at du holder kroppen din sunn og frisk hvis du ikke har god kontroll på hva du får i deg:rolleyes: Så ja, jeg vet det er litt stress med den veiingen, men ser du på det på den måten jeg har skrevet her, så er det kanskje overkommelig en periode;)
Høres jo fornuftig ut. Kanskje jeg får prøve da... så apotek 1 har en matvekt nå, den fungerer kanskje bra og gjør det litt lettere? Hvis noen vet?!
De 2 kg gikk jeg ned etter 2 dager, så det var nok bare vann. Og jeg vet vel egentlig at jeg ikke får i meg nok mat :( Men syns det er vanskelig å finne mat jeg kan spise. Er vel begrenset hvor mange omeletter jeg kan spise i løpet av en dag :o. Blir vel lettere etterhvert. I tillegg har jeg en samboer som ikke er helt med på dette. Og syns jeg er fanatisk. Han er redd han skal få i seg alt fettet (jeg bruker mye smør og fløte i maten nå) + kh. Og bli smellfeit. Hva sier jeg til det?
Jeg er 165cm og veide 78,5 kg da jeg startet 28.des. Nå 76,6 kg. Så BMIen sier jeg er litt overvektig. jeg vil ned til vekta jeg hadde før jeg fikk barn, som var på 65-67 kg.
De siste dagene nå har jeg ikke gått ned noe, gåt opp 300 gram. men jeg burde kanskje ikke veie meg hele tiden :rolleyes:
Nei, man kan bli lettere sprø av og veie seg hele tiden:)
Bruk målbånd i stedet, kroppen forandrer seg på dette kostholdet.(til det bedre:))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.