< Tilbake til oversikten

Enkel og god appelsinkake

#1

Biggie Small sa for siden:

Bunn:
4 eggehviter (eller 3 hele egg)
1,5 dl sukrin + 0,5 dl. natreen-pulver + 1/4 ts. steviapulver (kvernet sammen til melis i en kaffekvern f.eks.)
1 dl. kokende vann
1,5 dl. mandelmel (kjøpt type) + 0,5 dl. havremel
2 ts. bakepulver

Fyll:
Litt kokosmelk
1/2 appelsin (saften)
1 pk. kremfløte
Litt Natreen-pulver
Litt 70% sjokolade raspet

Maskinvisp eggehviter + sukkerblanding til kremkonsistens. Hell i 1 dl. kokende vann litt etter litt på slutten av piskingen. Sikt i mel/bakepulver, og pisk i noen sekunder på svak hastighet (kremen vil synke noe men vi skal ikke dele bunn så da er ikke høyde kritisk).

Stek på 175 grader i ~24cm kakeform (bakepapir i bunn etc.) ca. 35 min. til pent brun. La kjøle seg i formen en time eller mer, bunnen skal bli noe tørrere enn vanlig kakebunn.

Ta bunnen ut og legg på en kakeplate. Varm opp kokosmelk-boksen litt på en plate så melken blir jevn og ikke skilt, dynk gode skvetter på kakebunnen å la trekke inn noen minutter.

Visp kremfløte ferdig m. natreen for riktig søtsmak. Klem så i appelsinsaften i kremen og visp i noen sekunder ekstra. Bre kremen over kakebunnen, og kjøl i noen timer. Rasp litt mørk sjokolade el. lign. på toppen før servering.

Biggie :)


#2

Charlott sa for siden:

Typisk min type favorittkake!

Den skal testes ja :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.