Heisann, den 11 januar begynner jeg på Grete roede kurs med ei venninne av meg. kjenner jeg smågruer meg litt, men har hørt at Grete roede ikke er like fanatiske som de var for mange år tilbake, for jeg går virkelig ikek rundt og veier og telelr kalorier hele tiden, jeg skal jo ha et normalt forhold til mat liksom.
Noen her som skal begynne på grete roede kurs? eller som har noen erfaringer å dele?
jeg kommer nok til å følge et karboredusert kurs på grete roede, jo dem har eget forum men er noe feil der nå. jeg skal bare få et normalt forhold til mat, ikek bli helt fanatisk
GR-"karboreduserte" kurs går vel ikke lenger ned enn at de er langt over den "vedtatte" grensa på lavkarbo som er 150 g / døgn. Så det er ikke akkurat lavkarbo, om du forventer deg det så blir du skuffet. Men lykke til! :)
Hei og velkommen! Innbiller meg at GR ikke er så opphengt i kalorier som tidligere, selv om du skal holde deg under et visst nivå for å gå ned.
Det går mer på "riktig" mat, enn "blodtelling", og de ligger heller ikke så lavt i kalorier som tidligere med den nye "metoden".
Du kan fint spise lavkarboish på Grete Roede, du kan også redusere mer på karbohydratene enn GR sier, bare husk da at du øker på med litt fett i maten, som laks, avokado, gode oljer på salaten, litt majones på pålegget osv.
Jeg går ikke ned på GR lengre, derfor ble det endring til lavkarbo. Gå nå ferdig kurset og ta med deg lærdommen, men hold deg her inne og les litt så kanskje du etterhvert vil finne ut at du kan justere til et kosthold med redusert karbohydratinntak som du er mer komfortabel med.
Den største fordelen med lavkarbo er faktisk at man sjeldent er sulten, på GR var jeg sulten mellom hvert måltid - fordi jeg tåler lite kh i maten før blodsukkeret går amok :)
Tusen takk for svar Nerthus. eneste karboene jeg har i kosten er 3 frukt, en slik o,1% yogghurt, og proteinshake og grønnsaker. skal trene veldig mye så merker på formen at jeg må liksom ha litt mer karbohydrater i kosten enn bare grønnsaker.
må si jeg gruer meg litt til kurset men håper det går bra, lurer på om dem har slik vekt som måler fettprosent og for jeg mener den e rlike viktig som vanlig vekt liksom
Jeg syns at GR var veldig kalorifokusert på siste kurset jeg gikk (som faktisk begynner å bli to år siden nå). Og jeg fikk beskjed om at jeg absolutt ikke kunne kutte et eneste brødmåltid. Men det var vel før de begynte med karboredusert. Forhåpentligvis blir det bra for deg. Lykke til :)
Ja, jeg har lang og mange års erfaring med G.R. - og det er nok sånn at jeg nå tilhører dette lavkarboforumet og aldri kommer til å gå på GR kurs igjen. Det er fordi jeg har gått ned mange ganger, lagt på meg alt igjen + litt til. Lagt meg til uvaner jeg lærte på kurset (ikke av kursledere - men av kursdeltakere) - og utviklet stor overvekt og insulinresistens... Kjære deg - dersom du tar kurset nå, spis knekkebrød og minus karbohydrater. Spis mer grønnsaker og hold deg til lavkarbogrønnsakene.
Du kommer til å bli hetset på kurset hvis du snakker om dette der - så kombinasjonen sunt kosthold og variert mat lagd fra bunnen, med GR og uten mat med høy stivelse - kan du plukke det beste fra dem begge :). Lykke til!
Hvis du føler du trenger litt mer karbohydrater pga trening (dette kan du jo teste ut litt etterhvert), foreslår jeg at du reduserer til en frukt og heller spiser litt mer bønner/linser, litt potet/gulrot sammen med masse andre grønnsaker - altså litt mer i fedons vei. Frukt gir så kjapp blodsukkerstigning at om du spiser karbohydratrik mat med lavere GI vil du få bedre balanse i blodsukkeret ditt :)
Jeg anbefaler anskaffelse av boka "Bedre uten brød" av Lutz, han forfekter et lavkarbokosthold med rundt 72 g kh pr dag som optimalt, og der er det plass til litt mer kh, også en frukt om ønskelig/nødvendig, men han veileder også i andre matvarer som inneholder litt mer kh slik at du kommer opp i rundt 72 g kh pr dag:) Kanskje det kan være mer i din retning?Sjekk biblioteket, de har gjerne denne boka i hyllene sine :)
Ikke for å være ille pirkete her, men det er da mye mer etter Fedons anbefalinger å spise et par porsjoner frukt om dagen enn potet.. Cluet er å balansere det med proteiner og fett..
Bare vær pirkete du - det går helt fint :) Jeg tenker bare etter egen erfaring at jeg får mye mer "sug" av frukt enn av en potet, og at potet i større grad inneholder mer næring enn en frukt (helt klart avhengig av type frukt). :)
Jeg gikk på Grete Roede kurs for en tid tilbake og må si jeg var skikkelig skuffa. Valgte den såkalte "lavkarboretningen" deres, men det er nok bare noe de sier for å få litt flere kunder. Kurset var ikke lagt opp til at en skal spise lavkarbo orientert, og kurslederen hadde null kunnskap. Jeg oppfattet det som alt fokus var på kalorier. Må innrømme jeg følte meg skikkelig lurt, aldri igjen!!
Men, jeg gikk på nettversjonen og det er sikkert litt variasjoner i forhold til kursleder og sånn. Håper du får en bedre erfaring/resultat enn meg!!
Lykke til, fortell gjerne hvordan det går på kurs:)
Jeg gikk, men det var før lavkarbo sin tid. Og på nettkurset.
Positivt:
GR fremmer bruk av masse grønnsaker, både friske og behandlede.
GR fremmer bevegelse, både hardere trening og "bare" mer aktivitet uansett nivå.
Nøytralt:
Kaloritelling. (Skriver nøytralt fordi jeg ikke liker selve tellingen, men positivt fordi jeg lærte en god del om basalforbrenning)
Negativt:
Fettskrekk.
Brød/kornfokus.
Mitt problem - husk at jeg relaterer dette til kurset da, for 3 år siden - er at jeg godt kan slanke meg ned på den måten (gjennom lite fett og hyppige måltider for å kompensere for blodsukkersvingningene i et lavfettkosthold) ... men det varer ikke for min del. Kanskje det hadde gjort det om jeg hadde hatt kunnskap nok til å gå over til et fedon-/moderat LCHF-kosthold etterpå. Det vet jeg ikke.
Uansett - jeg lærte en god del gjennom kurset som jeg har tatt med meg videre... men jeg ble ikke varig slankere.
Fedon har kurs ja :) Veldig fornøyd med det kurset, men jeg gikk ikke ned et gram der heller ;) Minte egentlig veldig om det lavkarbo jeg kjenner i dag, men det ble nok for mange kh for min kropp.
hei igjen:) jeg sendte sms til kursveilederen min på fredag og spurte om jeg var nødt til å spise brød osv for har hørt det er en del fokus på det, men da fikk jeg til svar at det trengte jeg ikke og at jeg kunne legge det tilrette for meg selv slik jeg ville ha det
Kjempebra! Da er hun kanskje åpen for å lære litt også - og du får samtidig den støtten du trenger :) De pleier og ha tema på kurskveldene, og mange av temaene kan nok også overføres til et lavkarbokosthold :)
Jeg er i praksis i barnehage nå, var syk en dag før jul, jeg bruker aldri være syk, men da ble jeg syk, altså 22 desember, omgangssyken. så kom jeg hjem til trondheim og der fikk jeg influensa.
nå på fredag lå jeg rett ut med migrene og magemsmerter og jeg er slik at jeg får så dårlig samvittighet når jeg må bli hjemme for måtte bli hjemme i dga og, fikk mensen i helga og jeg har den så sjelden pga pcos så når jeg først får den så blir jeg så dårlig at jeg blir sengeliggende. var vondt å sende sms til barnehagen om at jeg ikke kunne komme, men sendte sms og forklarte hvorfor og til styrer i tillegg.
Kjenner jeg er nervøs for kurset onsdag, men håper dte går bra
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.