Hei, ikke at jeg har tenkt å gå Birken selv (ihvertfall ikke i år), men jeg er meldt på til Norwegian Skating Festival- et skøyteløp på Mjøsa. Starter der for 2. gang. Problemet mitt er nå at jeg ikke helt vet hva jeg skal spise under løpet. Skal gå 10 mil og man har jo ikke med seg så ille mye. De andre får servert (tørre) boller og toddy, men det er jo da uaktuelt. I fjør hadde jeg samme problem og valgte og satse på en tur uten særlig påfyll. Det gikk ikke helt optimalt.
Noen som har en ide? Dere som går Birken, hva gjør dere? Maten må også være tilpasset temperaturforholdene (gjerne -15) og lett håndterbart uten at man nødvendigvis må få av seg vottene osv.
Lever normalt på et liberalt lavkarbokosthold, men under konkurranser og gjerne før så eter jeg større andel av karbohydratholdig mat. Ikke ferdigmat a là McDonalds, men eksvis havregrøt, bananer og gelbars. Energibars kan også anbefales så du ikke går deg fullstendig tom underveis. men skal du bare gjennomføre uten å yte maks hele tiden, så vil jeg tro du kan klare deg med den mat du spiser til daglig. Drikk mye vann og fyll opp lagrene der ihvertfall.
Selv Bjørn ferry og en del andre lavkarboutøvere feiter seg opp på høykarbo før, under konkurranser.
Hva med å lage deg noen egne proteinbars? Jeg vet at det finnes oppskrifter på sånt på Marks Daily Apple iallfall. Der bruker man gjerne proteinpulver og cocosa som base og tilsetter nøtter, tørket frukt eller mørk sjokolade. Det bør kunne gi både godt fett, proteiner og karbohydrater til sånt?
Takk for tipset. Dette skal jeg prøve. Spiser også bar fra Weider og tenkte å ta med noen av de også.
Ellers er det nok greit å karbe seg opp, men jeg har dårlige erfaringer med det. Løp maraton med oppkarbing og magen sa bare - NEI TAKK- . Kommer til å kjøre på høy fett, men lurte lo på hva man kunne ha med seg da. Prøvde med proteinshake på ekstra fløte på en langtur en gang, men fløten ble da ristet til smør underveis. Blir vel noen håndfull nøtter tror jeg og seff vann.
Jeg lagde mine bars av mandler, pistasj, valnøtter, 100% whey-pulver, litt fiberhusk og ca 10% var ren kokosmasse og 10gram 86% sjokolade per bar. Hadde ikke noe for å binde det skikkelig sammen så jeg brukte bittelitt vanlig gelatin. Haha. Gikk bare et 25km løp på ski på dette her og spiste 3 i løpet av turen. 25km var nok, for når jeg gikk dette veide jeg 15kg mer enn nå.
Var jo det du fikk som tips av smgj mer eller mindre, men dette funka i alle fall. Skal snart prøve meg på 5mila, da skal jeg bruke disse igjen.
Hver bar jeg lagde kom på rundt 6gram karbo, de var på str med en new energi bar sånn ca. Var mye fett da og en god del proteiner.
Kunne nok presset mer inn i de, men gjorde dette når jeg spiste ketogent og ville teste grensene litt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.