< Tilbake til oversikten

Hjelp jeg er ny her inne og vet ikke hvor jeg skal begynne

#1

rachel123 sa for siden:

Hei, :)
Jeg er helt ny her inne og trenger all hjelp, tips og motivasjon jeg kan få. :) Er det noen her som kan hjelpe meg med en ukesmeny?
Jeg og mannen min skal begynne med Lavkarbo fra og med 1 Januar. Håper på svar. Stooor klem fra Rachel :D:o


#2

Malice sa for siden:

Aller først vil jeg anbefale å lese denne; forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970 der finner man masse informasjon, hjelp og motivasjon:)
Dernest, finn en filosofi som dere er komfortable med, lavkarbo er så mangt...fra Lindberg til Skaldemann liksom. Vanskelig for andre å gi kostråd når de ikke vet hvordan dere vil foretrekke å leve:) Hurtigtipsene fra meg er, drikk mye vann, spis masse grønnsaker og ikke vær redd for fett. På www.diett.no/ har du muligheten til å loggføre maten du spiser og på den måten sjekke at du får i deg alt du trenger.
Husk at ting tar tid, noen går ned fort, andre veldig sakte, men lavkarbo har mange flere positive virkninger enn vekttap.
Inspirasjon og motivasjon får du masser av hvis du bruker dette forumet jevnlig, er så mange kunskapsrike og flinke mennesker her som både støtter, muntrer opp...og gir en et tupp bak om det er det som trengs :)
Velkommen hit og lykke til :)


#3

Furine sa for siden:

Hei og velkommen!

Malice har gitt deg gode startråd. Berre du veit kva som passar for deg, derfor er det viktig å lese seg frampå om ting og lære kva ein held på med.

Lavkarbo på tre minutter er fin å skrive ut og ha på kjøleskapet til dømes.


#4

Gerd sa for siden:

Heisann og velkommen hit :D

Lavkarbo er en paraplybetegnelse på flere forskjellige dietter/ retninger.

Mitt beste råd er å finne deg en retning du vil følge, og holde deg til den.
Ta deg tid til å lese ev. bok som hører til ”kuren”. Kunnskap er makt J[font=Verdana][/font]
De aller fleste bøker om lavkarbo kan lånes på bibilioteket.
Ved å lese og sette seg inn i det man skal gjøre, så er sjansen for å lykkes, mye større.

Planlegging er viktig.
Sett deg gjerne opp ukeplaner og følg de slavisk i starten.
Det er viktig å lese karboinnhold på alle varer du kjøper.
En pekepinn er å ikke kjøpe noe som ikke er merket. Da vet du ikke hva du får i deg.
Grønnsaker er unntaket da. Det(og de aller fleste andre varer) kan du finne oversikt over her: www.matvareguiden.no

Så anbefaler jeg deg å lese denne tråden:
”Til alle nybegynnere på lavkarbo”[color=black][/color]

Her har ArnaKristin samlet masse nyttig info.

Og denne er fin: lavkarbo på 3 minutter[font=Verdana][/font]

Håper du vil trives her.

Lykke til :heia:[font=Verdana][/font]


#5

Astrid.liland sa for siden:

Hvordan får man sånt diagramm der man ser hvor mye man skal og har gått ned?:-)


#6

Kitt sa for siden:

Du rett og slett følger denne flotte bruksanvisningen!:D


#7

rachel123 sa for siden:

Tusen takk for all hjelp, dere er så snille. Setter utrolig pris på dette. :-) Føler at det går MYE i egg og grønnsaker her med fisk og kjøtt...


#8

index sa for siden:

Ja, det går det for det meste i hos meg også:D. Og det er vel verdt det, helsen er bedre enn den har vært på lenge. Når maten i tillegg er god, og man kan spise det man vil av den: Kan man ha det bedre?:cool:


#9

Gerd sa for siden:

Ja, grønnsaker går det mye av. Laget på uendelig foskjellige måter. Smaksatt med urter og krydder. Stekt, kokt, ovsmakt, moset osv. osv...
Skjult i supper, kjøttkaker, gryter osv...

Reint kjøtt, kjøttdeig, medisterdeig (ikke farse, det er spedd), fugl, fisk

Har aldri spist så variert og så smakfull mat som etter jeg begynte med lavkarbo i 2007 :D


#10

rachel123 sa for siden:

Hmm, jeg har holdt på med det her i snart en uke... Jeg har lyst å hyle og si hvis jeg spiser et egg til nå så HYLER jeg!!! Tips til frokost og lunsj mottas med STOR takk!


#11

Furine sa for siden:

Lavkarbo er ikkje berre egg og bacon, eller egg generelt i ørten fasongar, sjølv om egg er glimrande til mange ting, og veldig enkelt og greit å ete. Eg et gjerne middagsrestar, veldig greit å ta med på jobb til lunsj til dømes, så sant du har kjøleskap og mikro tilgjengeleg der. Frukost kan vere så mangt, har du prøvd å skjere skiver squash, ha på majones og pålegg, og ete som "brødblings"? Søk eventuelt opp Nannahs knekkebrød her inne, dei er gode, og enkle å lage. Salatar av forskjellig slag, feta, oliven, skinke, cottage cheese, rømme, paprika, berre fantasien som set grensene eigentleg.


#12

smgj sa for siden:

Du kan jo spise salat? En nydelig salat med friske grønnsaker og litt olivenolje som dressing. Dryss over med nykvernet pepper.

Som "protein" kan du variere mellom tunfisk, kylling (da helst med skinn), sprøstekt bacon eller fet ost. (Eller hardkokt ... egg. ;) )

Ellers fungerer middagsrester helt supert til både frokost og lunch.



#14

FrkMarge sa for siden:

Min frokost og lunch ble reddet da jeg oppdagat Nannans knekkebrød. :)
Jeg liker dem mer porøse og litt tykkere så jeg fordeler oppskriften på én stekeplate istedenfor 2, men ellers følger jeg oppskriften slavisk.

Du kan også bruke osteknekkis som underlag for masse pålegg, eller som "potetløv" og ha dip til :sikle:

Pass på å ha på godt med smør på "skivene" slik at du blir fort mett.

Egg er super mat, men jeg skjønner godt at du er lei. Jeg levde også på egg lenge, helt til jeg fat ut at det var så mye annet jeg kunne spise.
Så lenge jeg ikke spiser korn (hvete, ris, havre, mais, rug, bygg) og poteter kan jeg egentlig putte i meg hva som helst.

Salatblanding med grønnsaker du liker og kylling/egg/reker/tunfisk/røkelaks fx
Pass på å få i deg fett i form av dressing/majones/rømme og gjerne ha i avokado og valnøtter.
Bacon er faktisk godt som "krydder" i salater ;)

*Rømmedressing er superlett å lage: bruk et beger sæterrømme og ha i litt stronsaft, salt, pepper, et par fedd knuste og hakkede hvitløksfedd og du har en super hvitløksdressing (ála den du får til pizza).

*Remulade er nesten det samme, bare ha i omtrent like mye majones som rømme og dropp hvitløken. Kjepegodt til fisk fx.

Som jobblunch har jeg også hatt med meg meg salat. En variant jeg har brukt en del er:
Hakket salat, stangselleri, tomat, røkelaks, hakkede valnøtter og remulade over. Jeg har fyllt et lite glass med tett lokk (3-4 dl) g dette har vært nok for meg til å vare en hel dag på universitetet.:)


#15

wenche1705 sa for siden:

jeg er også ny her og tenker å prøve ut dietten. Ønsker bare å bli klar på en god del først. Kan man spise noen som helst sort brød? Kan man spise knekkebrød? Hva kan man spise til frokost hvis det ikke er brød?


#16

Kitt sa for siden:

Tenker du vil ha godt av å lese denne tråden aller først!

Du kan spise lavkarbobrød/knekkebrød dersom du er av de som tåler det! Eller du kan legge deg såpass høyt på karbene at dietten tillater litt brød/knekkebrød!
I denne tråden får du et lite innblikk i hva folk spiser når de ikke spiser brød!

Lykke til! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.