< Tilbake til oversikten

Vanskelig spørsmål (skogsopp/sjampinjong)

#1

Monica25 sa for siden:

jeg lurte litt på...

mange er i skogen å plukker sopp for å lage seg div retter, men kan man bruke champignon ??? evt hvor mange pr middag?? for jeg har lyst til å lage soppsaus fra bunnen av å jeg har ikke mulighet til å gå i skogen for å plukke :P


#2

Charlott sa for siden:

Det er bare å bruke den soppen du har, finnes mange oppskrifter som er kurante å følge :) Fordelen med flere typer sopper er definitivt smaken!

I frysedisken finner du feks poser med soppblanding, den gjør jobben den :)

Karber er det minimalt med i sopp om jeg ikke er aldeles på jordet her, dessuten er egenvekt på sopp ganske lav. Jeg bruker myyyye sopp :D

Sjekket, 0.3 gr pr 100 er karbohydratinnholdet :)


#3

Gerd sa for siden:

Sjampinjong kan du bare bruke :)

for å sjekke næringsinnhold i matvarer: www.matvareguiden.no


#4

Nerthus sa for siden:

Enig med resten - champignon går fint og bruke, husk salt/pepper og smør når du steker for å få fram smaken.

Ellers er jeg blitt stor fan av aromasoppen, som ligner på champignonen, men er mye mørkere.

Er det i sesong, kan du blande en håndfull kantaraller sammen med champignonen, bare husk at den er ganske så smakssterk, og ikke alle er fan av kantarell :)

Fy søren nå fikk jeg også lyst på sopp-stuing.... ;)


#5

Monica25 sa for siden:

tusen takk for svar folkens :) da skal jeg lage meg sopp-stuing ja :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.