|Ingrrid sa for siden:
Se bilder her!
Dette er den beste juledesserten jeg vet om, og blir servert den støtt og stadig på vestlandet. I går hadde vi en minijulaften her med mine foreldre (siden vi var i Sverige på julaften), så da ble det lavkarbo-tema Sitronfromasj-multekrem-desserten ble enormt populær, og vi piste faktisk opp over halvparten (vi var fem personer).
Ingredienser (8 pers +)
Sitronfromasj
4 egg
8 gelatinplater
20-30 dæsjer sitrondråper
revet sitronskall (om du har)
5 dl kremfløte
1/2 dl sukrin
Multekrem
4 dl kremfløte
1pakke multer (ca 200 gram)
1/2 dl sukrin
5-10 dråper natreen
Fremgangsmåte
Sitronfromasj
Legg gelatinplatene i vann i fem minutter så de blir myke. Smelt de på svak varme med litt av vannet. La gelatinen svalne litt før du blander dem med det andre.
Visp kremfløten og eggehvittene stive i hver sine boller med mixer. Visp sammen sukrin, sitron og eggegulene og hell i gelatinen mens du visper godt i en tredje bolle. Rør inn kremfløten forsiktig, så eggehvittene.
Ha røra over i en serveringsform (ganske stor med denne oppskriften), og la det stå i kjøleskapet en times tid.
Multekrem
Visp kremfløten stiv, og rør sammen sukrin, natreen og bær (ikke i kremen). Rør deretter bærene forsiktig sammen med kremen og ha over den stivnede sitronfromasjen. Kan oppbevares i kjøleskap frem til servering