< Tilbake til oversikten

Mandelflarn som ikke ble stive, hva gjorde jeg feil?

#1

FrkMarge sa for siden:

Jeg lagde i går disse og fulgte oppskriften til punkt og prikke med unntak av 3 ting:

  • Jeg brukte hakkede mandler istedenfor mandelflak
    *Jeg dobblet oppskriften
    *Jeg hadde i mer fiberhusk, ca dobbelt så mye, fordi røren var helt flytende og det trodde jeg ikke den skulle være?:confused:

Mandelflarnene smaker helt himmelsk, men de er mye som pannekaker selv nå etter et døgn på benken og flere timer i dag på tørkepapir for å forsøke å trekke ut litt av smøret, som jeg regner med er årsaken til at de er bløte.
Når jeg tok dem ut av ovnen svømmte kakene i smør nemlig.:(

Gode råd noen?


#2

Yonah sa for siden:

Om du ikke har kastet kakene, så sett de i ovnen på 50 grader varmluft eller ovnen litt på gløtt og tørk de. Jeg får ikke ciss sine lavkarbostrull sprø uten å tørk de i ovnen en stund, men da blir de tørre og sprø.


#3

FrkMarge sa for siden:

Oi går det an?
da skal jeg jammen prøve :)
Neida kaste dem hadde jeg ikke hjerte til for de smaker jo helt himmelsk....

Men har ikke varmluft da, men det går greitt på lav varme med døren på gløtt?


#4

Yonah sa for siden:

Lav varme, døren på gløtt og en god dose tålmodighet. Veldig verdt forsøket!


#5

FrkMarge sa for siden:

Uff dette ble KATASTROFE :(
Mandelflarnene smeltet og havnet i en ny smørsjø i bunnen av ovnen....
Jeg må virkelig finne ut hva jeg gjorde galt i oppskriften, bare jeg får vasket ovnen først...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.