< Tilbake til oversikten

Marsipan til julen 2011!

#1

Kuredu sa for siden:

Måtte svinge meg rundt her og smekke sammen litt marsipan og resultatet ble riktig så bra:

ca 100 gr mandler
5 ss splenda
5 ss sukrinmelis
1/2 ts tragant
2 ss eggehvite

Startet med å skolde mandlene, lot de ligge på kjøkken benken noen timer, men tror ikke det er avgjørende for resultatet. Finmalte mandlene. Tilsatte splenda, sukrinmelis og tragant (glemte å finmale splendaen, det hadde sikkert vært lurt men går greit uten). Til slutt tilsatte jeg eggehviten som jeg hadde pisket litt for hånd med en gaffel. Massen så litt tørr ut til å begynne med, men da jeg trykket på den ble den som vanlig marsipan (kanskje litt løsere).

Formet massen til kuler og stenger da fantasien ikke gikk lenger..... Prøvde å lage noen rosa med konditorfarge men det ble sånn passe. Fargen blandet seg liksom ikke helt inn.

Smakte deilig marsipan :)

God jul!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.