< Tilbake til oversikten

Tåler jeg ingen erstatning for sukker?

#1

Maissa89 sa for siden:

Det er et faktum, jeg tåler ikke sukrin lengere! Magevondt og diaré. Jeg tålte jo sukrin før! Maltitol har jeg for lenge siden vist at utgjør katastrofe i kroppen min, så sukkerfritt godteri og sjokolade kjøpt i butikk er uaktuelt.

Er det noe håp for at jeg fåler noe annet? Splenda (sukralose) har jeg kun brukt i små mengder, så vet ikke. Kanskje det er selvsagt at jeg ikke tåler det heller...? Stevia er vel ikke noe å bake med (Om jeg tåler det da).

Hva skal jeg bruke i julebaksten? :(


#2

nellie sa for siden:

Prøv Tagatesse.


#3

nellie sa for siden:

Tagatose.:p


#4

Yonah sa for siden:

Eller hva med stevia? Det tåler jeg bra, dvs jeg har jo ikke prøvd mengder av det, for jeg vil spise minst mulig søtt.


#5

Yrla sa for siden:

Det r vanlig å merke sukrin og tagatose/isomalt i mengder fordi dt nærer bakteriene i tarmen. men stevia gjør ikke det, og du har jo de kunstige da, som sukralose og natreen, de virker ikke slik på tarmen.Mulig å bake med alle de, men der sukkerdelen skal ta opp plass passer det ikke med stevia.


#6

Nerthus sa for siden:

Flytende natreen brukes i størst mulig grad her i huset - har chrons, og har pt ikke reagert på denne :) Dessuten kan den blandes i både varmt og kaldt uten problemer, så om du kun trenger den for søtsmaken, anbefaler jeg natreen.


#7

Maissa89 sa for siden:

Og sukralose er splenda, ikke sant? Da kanskje jeg skal prøve det isteden da.


#8

Yonah sa for siden:

Stemmer.


#9

Maissa89 sa for siden:

Tviler ¨på at stevia er spesielt godt i bakverk. Tenker på å lage sarah bernard. Har laget med sukrin, godt....men så vondt:(


#10

Maissa89 sa for siden:

Har ikke det en god del karber i seg?


#11

Charlott sa for siden:

Jeg bruker bla stevia i bakverk, blander det med feks Splenda og/eller Natreen for å få minst mulig kunstig smak :)

God bedring!


#12

ToreH sa for siden:

Haha, jeg også fant ut at slik maltitolsjokolade (eller var det det het for noe?) har lakserende effekt...hu derre helsekostberta snakka noe om at slikt "sukker" har en slik effekt....hos noen sterkere enn hos andre. Vel hos meg så genrerer det bevegelse i tarmen ja, men heldigvis ikke noe vondt.

Finnes det sjokkis med stevia, eller noe annet da uten slik lakserende effekt?


#13

Yrla sa for siden:

Niks, ikke å få tak i uten å betale masse frakt utfra mine forsøk. Du kan kjøpe råmaterialet og lage selv, altså eller kjøpe helt uten søtning på iherb.com

#14

Dietta sa for siden:

Du får kjøpt sjokolade med tagatose på www.funksjonellmat.no. Jeg tåler ikke maltitol, men tagatose gikk bra. Kanksje det gjør det for deg også....


#15

Yrla sa for siden:

Jeg selv tåler en halv atkins om dagen men ikke over dager, og tagatesse har jeg aldri spist en hel av heller, tror ikke det er så lurt heller, men den er ikke like ille som maltitol. Maltitolsukkeret tror forer de såkalt "dårlige" bakteriene mens tagatose og sukrin nærer de gode.Kjøp appelsinsjokoladen og melkesjokoladen ,de er best.

#16

vimsen85 sa for siden:

Stevia er godt i bakverk så lenge du har en kvalitetsstevia. Jeg har kjøpt KAL og den er veldig god. Jeg bruker som oftest å blande med sukrin for best smak, men har sett folk blande med splenda (jeg får vondt i hodet av denne), xylitol/bjørkesøt og natreen. Mulig den kan kombineres med tagatesse også.

Lykke til :)


#17

shailene sa for siden:

Har merket at jeg tåler mer maltitol nå, etter jeg begynte å spise det oftere (ikke bra, I know). Kan spise opp til 3 atkinsbarer før jeg får magevondt. Noe lakserende effekt får jeg ikke om jeg så spiser en hel pakke da (måtte jo teste..:flau:).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.