Lindemor sa for siden:
Hei!
Siden tagatose lar seg karamellisere så har jeg lyst til å forsøke å lage karamellpudding til jul. Er det noen som har en oppskrift som de anbefaler?
:blomster:
Lindemor sa for siden:
Hei!
Siden tagatose lar seg karamellisere så har jeg lyst til å forsøke å lage karamellpudding til jul. Er det noen som har en oppskrift som de anbefaler?
:blomster:
Ennah79 sa for siden:
Dytter og venter med deg:)
Mariann S sa for siden:
Eg har nettopp laga creme brulee, og den vart nydelig og veldig enkel å gjere om til lavkarbo :)
Den oppskrifta finn du her.
Då vil eg tru at karamellpudding må vere like enkel....
Originaloppskrifta mi:
Original:........................................Omgjort:
5 egg ...........................................5 egg
4 ss sukker ....................................2 ss tagatesse
½ ts vaniljesukker ...........................½ ts bourbonvanilje
6 dl h-melk ....................................3 dl fløte + 3 dl vatn (eller 6 dl fløte)
Ca 1 dl tagatesse til karamellisering. Dryss tagatessen oppi forma og sett forma på plata.
Etterkvart som det smeltar og karamelliserar seg ’hell’ det oppetter kantane.
Pisk egg, tagatesse og vanilje sammen. Rør til tagatessen er oppløst. Tilsett fløte/vatn.
Sil blandinga opp i forma. Sett den i kald ovn i vannbad. 125 grader, lat den stå til den er stiv – ca 1-2 timar.
Stikk ei skje litt nedi puddingen, er den ferdig vil ingenting henge på skjeia.
Luguber sa for siden:
Har ikke prøvd den selv, men denne ser god ut: lavkarbohverdag.com/2011/12/04/luke-nr-4-hjemmelaget-karamellpudding/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=luke-nr-4-hjemmelaget-karamellpudding
Du trenger:
1 dl Tagatesse til karamell
4 egg
2 ss Tagatesse
1 ss Sukrin Melis
1 ts økologisk vanilje
5 dl helmelk
1 dl fløte
Slik gjør du det:
Finn fram formene som skal brukes. Du kan selvsagt også lage puddingen i en brødform ( 1 liters form), men vi valgte altså de små formene. Sett dem på en varm plate og la de stå og bli varme. Samtidig varmer du opp en stekepanne på en annen plate.
Når pannen er varm, heller du i Tagatessen. Tagatesse har den egenskapen at den karamelliserer bra , og det er en fordel når man skal lage karamellpudding.La det ligge rolig i pannen til søtningen begynner å smelte. Når sukkeret begynner å bli brunt må du røre hele tiden slik at det får en jevn, brun farge. Det blir veldig varmt, så vær svært forsiktig når du holder på med dette.
Når karamellen har ønsket brunfarge (pass på at den ikke blir brent), helles den over i de varme formene. Bruk grytekluter og sørg for at karamellen fordeler seg jevnt utover bunnen og litt oppover sidekantene. Hell hele tiden fra deg slik at du ikke brenner deg. Sett formene til kjøling.
Sett stekeovnen på 130 grader.
Knekk de 4 eggene i en bolle og visp dem sammen med en gaffel eller visp. Ikke visp for mye f0r da kan det bli luftlommer i puddingen (og det vil du ikke ha).
Mål opp melk og fløte og ha i sukrinmelis, tagatesse og vanilje i melken. Hell melken over i eggeblandingen. For at det skulle bli enkelere å helle i formene, helte vi blandingen tilbake til litermålet.
Bruk en sil når du heller opp blanding i formene. På den måten unngår du å få hvite striper av eggehvite i puddingen.
Kok opp vann – gjerne i en vannkoker.
Sett de små formene i en ildfast form og sett den inn på nederste rille i oven før du heller på kokende vann. La det stå i ovnen i 50 – 60 minutter. Pass på at vannet ikke koker.
Ta puddingene ut av ovnen, men la formen stå til vannet er avkjølt. Sett puddingen i kjøleskapet og la den stå til dagen etter.
Før den skal spises løsner du forsiktig puddingen langs kantene og hvelver den over på en skål. Ha litt vann i formen og smelt den karamellen som måtte sitte igjen i formen. La denne sausen bli kald før den serveres.
Nytes med stivpisket krem.
Furine sa for siden:
Eg laga den som vanleg karamellpudding, berre bytta ut sukker med tagatose (omtrent halve mengda). Eg ser i etterpåklokskap at eg nok helst skulle ha bytta ut tagatosen i sjølve eggeblandinga med sukrin eller blanding av sukring og anna, for eg vart VELDIG luftig av den karamellpuddingen. Karamelldelen er det jo berre å lage på vanleg måte, strø tagatose rett i brødforma, og pass godt på over komfyren.
Lindemor sa for siden:
Tusen takk for oppskrifter, råd og tips! :blomster:
Jeg gleder meg til å prøve og smake! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.