< Tilbake til oversikten

Italiensk pizza *med bilder*

#1

shailene sa for siden:

4 ss pofiber
2 ss soyamel*
2 ss kli
2 ts fiberhusk
2 ts pizzakrydder
1-2 hvitløkfedd (revet)
1 ts bakepulver
1 ts salt
1/2 ts søtning
2 egg
3 ss creme fraiche, rømme, etc.
1 ss olje

*Første gang jeg lagde denne brukte jeg fettredusert mandelmel istedet for soyamel. Da ble bunnen litt tørr syns jeg, men god allikevel, så hvis du ikke har/tåler soyamel, kan du fint bruke det istedet (kanskje med litt mer væske?).

Bland alt sammen og la deigen tykne noen minutter. Legg deigen på midten av ei stekeplate, legg et stort stykke plastfolie over, og press deigen utover plata. Den skal være ca. på størrelse med en Grandiosa. Siden deigen er for bløt til å kjevle og for fast til å bre utover på en enkel måte, er det best å bruke folie til dette. Du kan også bruke slikkepott, men da blir den ikke like fin som "kjøpebunn". Forstekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter. Ha på ønsket fyll og ost, og stek videre i ca. 12-15 minutter (til skorpa er sprø).

Av fyll hadde jeg på:
150g "kjøttdeig", 50/50 sukkerfri ketchup og tomatpuré, en halv løk, ett fedd hvitløk, diverse krydder etter smak, og paprikabiter på toppen. Servert med hjemmelaget hvitløkdressing og salat.

Bunnen blir tynn, men både luftig og fast. Sprø og fin skorpe, men fikk den ikke like sprø som ekte italiensk pizza. Smaker iallefall veldig likt den vanlige grove hvetebunnen jeg har pleid å lage, jeg kjenner ingen bismak av hverken egg eller soya. Kjempegod og lett å lage! :)

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9461&amp;d=1324353222[/img]


#2

Kuredu sa for siden:

Nam! Det så godt ut......savner pizza.......men hva er pofiber, kjøper du det på helsekost?


#3

shailene sa for siden:

Pofiber er potetfiber. Nøytralt på smak, så det blir ikke så mye bismak som i soya- og eggebaserte bunner. Kjøpes på helsekost, ja :)


#4

Ennah79 sa for siden:

Hvor mange gram blir 4 ss pofiber? Ser at det er 9gr karber pr 100 iflg matvareguiden.


#5

Ennah79 sa for siden:

Kan pofiber byttes ut med fiberhusk som har null karber?


#6

shailene sa for siden:

Har ikke veid selv, men ifølge denne tabellen veier 4ss 44 gram. Så i verste fall kan du regne med at pofiberet utgjør 4g karbo, men jeg syns det hørtes mye ut. Hele pakka veier ikke mer enn 125g, og syns ikke jeg brukte SÅ mye av den..? Det er et veldig lett mel altså! Tror jeg må regne ut KH innholdet her neste gang jeg lager pizza.
www.matoppskrift.no/sider/Omformer.asp?ID=ss

Tror det er pofiberet i kombinasjon med fiberhusken som gjør denne bunnen "hveteaktig", så resultatet vil nok bli noe annet hvis du kun bruker fiberhusk. TROR ikke det finnes noe annet du kan bytte ut pofiberet med som har mindre karber og gir like bra resultat.. Hvis du syns det blir for mange karber finner du en oppskrift på bunn basert på egg og fiberhusk her hvis du leter, men syns denne minner mer om ekte hvetebunn :)


#7

Ennah79 sa for siden:

Ok, så først nå at oppskriften inneholdt fiberhusk i tillegg:) La inn hele oppskriften på diett.no, og fordelingen blir ca slik:

[LEFT]Næringsinnhold[/LEFT]
Energi 562
[RIGHT]Basert på ditt ADI[/RIGHT]
Fett 44.6g Mettede fettsyrer 5.17g Flerumettede fettsyrer 2.83g Enumettede fettsyrer 12.9g Kolesterol 472mg Natrium 505mg 34%Karbohydrat 10.3g 8%Kostfiber 7.65g 31%Tilsatt sukker 0g Protein 28.2g 61%


#8

Ennah79 sa for siden:

Går jo ann det, sammen med fyll hvis du er litt forsiktig resten av dagen, i alle fall hvis du er på ketolyse. Spiser vel ikke en hel pizza alene:)


#9

shailene sa for siden:

Så jo ikke så ille ut det, nei. Jeg ble iallefall mett av en halv pizza med salat til :)


#10

Celuna sa for siden:

Denne ser deilig ut, må prøves


#11

Holtappen sa for siden:

Det var en herlig smakfull pizza ! Laga dobbel porsjon i går, som jeg også har lagt i frysen til lettvindte middager fremover med lite karber i :D Den var smakfull, mektig. Flott med tipset om å ta gladpack på, før du trykker ut. Tusen takk for oppskriften Shailene !! Hjertelig takk også til Ennah79 for at du hadde regnet ut karb. innholdet :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.