Hei.
Dette er min første jul jeg har bestemt meg for å bake kun lavkarbokaker. Har tidligere bakt litt begge deler. Har prøvd noen forskjellige nå, men egentlig med litt forskjellig resultater. Mandelmel oppfører seg ikke helt som hvetemel, sukrin ikke helt som sukker osv.
Jeg er en godt voksen dame, men føler meg som 18 år som aldri har bakt før. Alt jeg har lært og erfart tidligere, blir nå satt på 0 punktet. Merkelig følelse.
MEN så skal jo det sies at å spise kaker på en sunn måte er jo fantastisk!
I mitt tidligere slankeliv med f.eks. eggekuren, pulver, Ingers rugbrød o.l, generelt det med minst mulig kalorier, kunne man jo drømme om kaker i lange baner uten å kjenne dårlig samvittighet. Er det noen som kjenner seg igjen?
En riktig god jul ønskes dere alle:)
Det ligger masse oppskrifter på div. juleknask her inne. Foreslår at du leser på oppskriftssiden og ser gjennom oppskriftene.
Ellers må nok mye av kakene vi spiser baseres på kaker som kokosmakroner, kransestenger/kake osv. Jeg lager ikke så mye, men jeg har laget sjokoladetrøfler og kransestenger og skal lage kokosmakroner og marsipan i allefall. Lurer på å lage strull også.
Ja, men nå som jeg kan spise kake er det ikke så godt . Den første kakebiten,ja, den var god, men så tapte interessen seg fordi mat er så mye mer nærende føler jeg og når man kan velge så blir ikke kake så spennende likevel. Jeg foretrekker nå å lage småtteri som kjeks, maripan/ konfekt og ta e'n til måltidet, fordi det er godt og for å øke kalorimengden i det jeg spiser. Å spise brød, pannekake etc som hovedbestanddel i måltidet er ikke interessant, jeg er for glad i reinsdyr, kylling etc til det.Men før elsket jeg brød. Merkelig hvordan det endrer seg, eller kanskje det er samvittigheten som råder? Før var det ikke helt greit å spise kjøtt av etiske og sunnhets-grunner, nå har holdningen endret seg hos meg og da føler jeg meg glad for å spise det.
Jeg har nå kjelleren full av julegodt og kaker (lavkarbo) men selv på lavkarbo kan jeg slite med begrensninger... Særlig i situasjoner som trigger stress og angst (gikk rett på trynet i lavkarbo-godt og mat lørdag kveld, så snakker av erfaring, trenger ikke sprekke med høykarbo...)
Si fra hvis du finner/lager en fin lavkarbooppskrift på strull!
Jeg prøvde å bytte ut sukkeret med sukrin i fjor, og det ble IKKE bra... :eek:
Så jeg endte opp med å lage en vanlig variant, men med noe mindre sukker i. Fant forøvrig ut at hver strull vil ha ca 5 g karbohydrater.
Siden det er nevnt strull her....
Om en tar denne oppskrifta her og bytter ut kveitemjøl med halvt om halv med fiberhusk og mandelmel???? Kordan ville det bli tru, noken som har prøvd?
Eller ville det vere bedre med kokosmjøl eller bakepro?
2,5 dl fløte eller rømme
100 gram sukker (bytte ut med ca 40-50 gram tagatesse??)
100 g kveitemjøl
0,5 dl kald vatn (kanskje litt meir når en byttar mjøl??)
Halvt om halvt kan bli litt mye fiberhusk tror jeg, men å bake med kokosmel er veldig bra alternativ.
Har aldri prøvd å bake strull, men det er bra til andre kaker iallefall
Jeg har bakt/laget en del godt til jul, men karamellstengene var fantastiske. Har mått lage en posjon til. Veldig klønete å få trillet ut og klemt ut til sånne flater (deigen er klissete), men det var verdt det. Marsipanen ble ikke vellykket. Veldig lite søt, også var det akkurat som fettet i mandlene kom ut, enda jeg kvernet mandlene manuelt og 2 omganger. Ganske gode på smak, men smaker ikke marsipan.
Jaja, det blir nok allikevel mye godt å få i seg. Kun 2 klementiner så langt, ikke verst?
Såg oppskrift på strull her på forumet en dag. Kanskje du finner den (er på nett på mobil, så har litt vanskelig for å navigere). Trur den var med litt mel da..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.