Kanutten sa
for 13år siden:
Takket være en annen tråd om mangel på fløte kom jeg til å erindre min barndoms dessert; trollkrem!
Jeg har litervis av tyttebær i fryseren og jeg skal jaggu lage trollkrem til juledessert! :sikle:
Og en annen dag frosne rips med eggedosis.. :sikle:
Da jeg var lita fikk vi eggedosis som lørdagsgotter... :love:
halkatlala sa
for 13år siden:
♥ trollkrem ♥
Bik sa
for 13år siden:
Lager du da i lavkarboversjon?
Gerd sa
for 13år siden:
Kanutten sa:
Takket være en annen tråd om mangel på fløte kom jeg til å erindre min barndoms dessert; trollkrem!
Jeg har litervis av tyttebær i fryseren og jeg skal jaggu lage trollkrem til juledessert! :sikle:
Og en annen dag frosne rips med eggedosis.. :sikle:
Da jeg var lita fikk vi eggedosis som lørdagsgotter... :love:
Du glemte å legge ved oppskrift ....:p
Yonah sa
for 13år siden:
Trollkrem! Det er skikkelig godt!
Og jeg har jo tyttebær i fryseren. Mulig vi får lage det i jula, ungene elsker det og de spiser nok gjerne trollkrem til krumkakene( det får bli med sukker til de, jeg skal lage ciss sin strull til meg).
Kari97ogenhalv sa
for 13år siden:
1 liter tyttebær
2,5 dl sukrin + litt ekstra flytende søtning
1 eggehvitte
lavkarbohverdag.com/2011/09/22/trollkrem/
Bonitta sa
for 13år siden:
Synes min trollkrem er den beste. Den blir så stiv at du kan snu bollen på hodet ;)
2 dl tyttebær
2 dl sukker (sukrin)
2 eggehviter
Litt vaniljesukker eller tilsvarende
Alt has oppi samtidig, og mixes på full effekt til den er lyserosa og STIV.
Mmmmm, utrolig god!
Denne oppskriften er nok til 4 personer altså, så her får du mye ut av bærene i forhold til oppskrifta over som bruker en liter bær ;)
halkatlala sa
for 13år siden:
har dere brukt frosne tyttebær? funker det? jeg har prøvd å få tak i tyttebær, men finner ingen butikk som har :(
Cyan sa
for 13år siden:
Og jeg som har levd i 32 år og trodd at trollkrem var tyttebær og pisket krem - Det var i hvert fall det jeg kalte trollkrem da jeg var lita. Jaja, man lærer så lenge man lever :p Og da regner jeg også med at jeg egentlig ikke liker trollkrem heller, for jeg er ikke noe glad i eggedosis :)
halkatlala sa
for 13år siden:
Cyan sa:
Og jeg som har levd i 32 år og trodd at trollkrem var tyttebær og pisket krem - Det var i hvert fall det jeg kalte trollkrem da jeg var lita. Jaja, man lærer så lenge man lever :p Og da regner jeg også med at jeg egentlig ikke liker trollkrem heller, for jeg er ikke noe glad i eggedosis :)
hehehe:D det trodde jeg før også- helt til jeg skulle lage det selv og fant en oppskrift. men kan hende du liker det selvom du ikke liker eggedosis, det smaker ikke eggedosis i det hele tatt :)
Nerthus sa
for 13år siden:
Cyan sa:
Og jeg som har levd i 32 år og trodd at trollkrem var tyttebær og pisket krem - Det var i hvert fall det jeg kalte trollkrem da jeg var lita. Jaja, man lærer så lenge man lever :p Og da regner jeg også med at jeg egentlig ikke liker trollkrem heller, for jeg er ikke noe glad i eggedosis :)
Trollkrem har jo ikke eggeplomme i seg - bare hviten, så det blir jo ikke som eggedosis. Det er seriøst godt altså! ;)
Cyan sa
for 13år siden:
Nerthus sa:
Trollkrem har jo ikke eggeplomme i seg - bare hviten, så det blir jo ikke som eggedosis. Det er seriøst godt altså! ;)
Jeg får vel prøve det da :) Jeg kan jo ikke gå rundt og si at jeg ikke liker det uten å ha smakt :p
Nerthus sa
for 13år siden:
Cyan sa:
Jeg får vel prøve det da :) Jeg kan jo ikke gå rundt og si at jeg ikke liker det uten å ha smakt :p
:heia:
avventer rapport ;)
Bonitta sa
for 13år siden:
halkatlala sa:
har dere brukt frosne tyttebær? funker det? jeg har prøvd å få tak i tyttebær, men finner ingen butikk som har :(
Jeg fryser ned tyttebær ja (fryser i poser med så og så mange dl i hver ;) ).
Så tar jeg opp en pose og lar den tine før jeg pisker trollkrem.
Yrla sa
for 13år siden:
Bonitta sa:
Synes min trollkrem er den beste. Den blir så stiv at du kan snu bollen på hodet ;)
2 dl tyttebær
2 dl sukker (sukrin)
2 eggehviter
Litt vaniljesukker eller tilsvarende
Alt has oppi samtidig, og mixes på full effekt til den er lyserosa og STIV.
Mmmmm, utrolig god!
Denne oppskriften er nok til 4 personer altså, så her får du mye ut av bærene i forhold til oppskrifta over som bruker en liter bær ;)
Bare hvittene,ja. Noe sånt skal jeg prøve, for jeg blir kvalm av eggedosis trolig pga plommene. Takk for at du la denne ut til oss.
Yonah sa
for 13år siden:
Hver gang jeg leser i denne tråden får jeg så fryktelig lyst på trollkrem på lavkarbo vafler! Det er knallgod kosemat:D
krokodillen sa
for 13år siden:
Trollkrem er kjempegodt!
Det smaker ikke som eggedosis i det hele tatt.
Bak i "Tambar og trollkjerringa" (barnebok) er det oppskrift på trollkrem, noe liknende som den over. Tenkte lese den og servere trollkrem etterpå, til småkrokodillene (evt småtrollene).
Yrla sa
for 13år siden:
krokodillen sa:
Trollkrem er kjempegodt!
Det smaker ikke som eggedosis i det hele tatt.
Bak i "Tambar og trollkjerringa" (barnebok) er det oppskrift på trollkrem, noe liknende som den over. Tenkte lese den og servere trollkrem etterpå, til småkrokodillene (evt småtrollene).
Å nei. Takk.
Yrla sa
for 13år siden:
Bonitta sa:
Synes min trollkrem er den beste. Den blir så stiv at du kan snu bollen på hodet ;)
2 dl tyttebær
2 dl sukker (sukrin)
2 eggehviter
Litt vaniljesukker eller tilsvarende
Alt has oppi samtidig, og mixes på full effekt til den er lyserosa og STIV.
Mmmmm, utrolig god!
Denne oppskriften er nok til 4 personer altså, så her får du mye ut av bærene i forhold til oppskrifta over som bruker en liter bær ;)
Kan det være godt med yoghurt naturell oppi?
Kanutten sa
for 13år siden:
Yrla sa:
Kan det være godt med yoghurt naturell oppi?
Jeg tror ikke at du da får denne stive luftige konsistensen som eggehviten gjør. Men det er jo verd å prøve.
Trollkremen er stiff ser du!
[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQSAHJDf9HqxeMSfCANxVd2KYFhCkH_FCfo8NmiL4NYhEyopBJqmQ[/img]
Kanutten sa
for 13år siden:
Fikk lyst til å prøve:
Lage nøttebunn
Legge et lag med trollkrem oppå nøttebunnen... iskald trollkrem
Legge så marengsrøre oppå der igjen
Stekes i ovnen til marengsen er ferdig! :sikle:
Det blir en sånn lettvindt variant av en annen nøttebunnmarengsiskake jeg aldri husker navnet på.
Nerthus sa
for 13år siden:
Kanutten sa:
Fikk lyst til å prøve:
Lage nøttebunn
Legge et lag med trollkrem oppå nøttebunnen... iskald trollkrem
Legge så marengsrøre oppå der igjen
Stekes i ovnen til marengsen er ferdig! :sikle:
Det blir en sånn lettvindt variant av en annen nøttebunnmarengsiskake jeg aldri husker navnet på.
Prøv! Og husk rapporten etterpå ;)
langaard sa
for 13år siden:
Kan man bruke bringebær i stedet for tyttebær, eller blir det for bløtt:confused:
Bonitta sa
for 13år siden:
langaard sa:
Kan man bruke bringebær i stedet for tyttebær, eller blir det for bløtt:confused:
Jeg har prøvd med rips, og det fungerte helt fint.
Det er mer væske i bringebær, så det er ikke sikkert den blir så stiv, men verdt å teste?!
Bonitta sa
for 13år siden:
Sånn ser forresten min trollkrem ut, som er laget av oppskriften jeg la ut lengre oppe :)
langaard sa
for 13år siden:
Bonitta sa:
Jeg har prøvd med rips, og det fungerte helt fint.
Det er mer væske i bringebær, så det er ikke sikkert den blir så stiv, men verdt å teste?!
Takk, det skal testes ja! Må vel kanskje la en del av safta renna av:)
langaard sa
for 13år siden:
Bonitta sa:
Sånn ser forresten min trollkrem ut, som er laget av oppskriften jeg la ut lengre oppe :)
Åååå...Det så godt ut:sikle:
Tror jeg må lage det i kveld :)
Bonitta sa
for 13år siden:
Fikk lyst på trollkrem selv jeg nå...har ikke spist det siden i høst når bærene var nyplukket.
Bik sa
for 13år siden:
Har prøvd å lage tidligere i høst. Den ble stiv, men mye mer skummete konsistens enn vanlig trollkrem.
halkatlala sa
for 13år siden:
ok. nå har jeg fått tak i tyttebær. skal ha tupperwaremøte i morgen og har tenkt å lage trollkrem i stedenfor kake. noen her som vet om den tåler å stå i kjøleskapet noen timer før servering? jeg skal jobbe og kommer hjem omtrent samtidig som tupperware dama kommer for å rigge opp stæsjet sitt, så jeg vil helst slippe å stå på kjøkkenet i siste liten.
Bik sa
for 13år siden:
halkatlala sa:
ok. nå har jeg fått tak i tyttebær. skal ha tupperwaremøte i morgen og har tenkt å lage trollkrem i stedenfor kake. noen her som vet om den tåler å stå i kjøleskapet noen timer før servering? jeg skal jobbe og kommer hjem omtrent samtidig som tupperware dama kommer for å rigge opp stæsjet sitt, så jeg vil helst slippe å stå på kjøkkenet i siste liten.
Kan stå litt, men ikke for mange timer. Da skiller den seg på en måte, og safta blir liggende på bunn.
halkatlala sa
for 13år siden:
ok. da får jeg nok lage den mens tupperdama er her-før gjestene kommer.
Bonitta sa
for 13år siden:
Min kan stå mange timer i kjøleskap.
Den har ikke blitt flytende i bunnen før dagen etter den er pisket ;)
herermitthjem67 sa
for 12år siden:
Hmm dette må jeg prøve!
Yonah sa
for 12år siden:
Vi skal ha trollkrem til dessert i dag, gleder meg skikkelig!