|Ingrrid sa
for 13år siden:
Se bilder her !
Ikke startet på julebaksten enda? Her har du fire (fem) sorter som du klarer å smekke samme på en kveld Alle lavkarbo vennlige selvsagt!
Hverken kransekake eller nøttekysser veldig søtt, så om du vil ha det søtere, så øk mengden sukring og splenda (men pass på så du ikke får “falsk” sukkersmak, kan evt tilsette litt vanilje). Om noen lurer på hvorfor jeg bruker splenda, er det fordi jeg har prøvd med sukrin, og det smaker alkohol. Splenda er ikke så bra for magen, men så skal man ikke spise seg mett på dette heller da
Alle kakene ble veldig gode, men litt mindre seige enn hva jeg er vandt til, siden man ikke har store mengder sukker i. Kokosmakronene og marsipanen ble aller best.
Alt skal stekes på 180 grader i 10-15 minutter!
Her er hele handlelisten om du skal lage alt (altå om du har noen av ingrediensene, så sjekk hvor mye du trenger):
2-4 poser mandler (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
1 pakke splenda
1 pakke sukrinmelis
2 poser hasselnøtter
2 poser revet kokkos
16-19 egg (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
1 pakke mandelmel
1 boks indisk tragant (fås på apotek)
3-4 pakker 70% sjokolade (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
Litt cocosa (kan evt bruke smør)
Vaniljeessens
Kokkosmel (kan evt brke mandelmel)
Tips!
Lager du alle sammen, så mal opp nøtter til alle oppskriftene først, før du pisker kremen til kokosmakronene, så slipper du litt oppvask. Jeg ventet også med å dyppe i sjokolade til jeg var ferdig med alle kakene.
LCHF Lavkarbo Kransekake (35 stk vanlige eller 25 stk tykke)
Ingredienser
480 gr mandler
2,25 dl splenda
0,75 dl sukrinmelis
3 eggehvitter
Dypp
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa
Fremgangsmåte
Mal mandler til ønsket grovhet. Jeg lagde to runder, en med finmalte mandler, og en med litt grovere. Begge ble godt.
Tilsett de andre ingrediensene og rull til fingertykke pølser. Stek på 180 grader i 10-15 minutter
LCHF Lavkarbo Kokkosmakroner (35 stk)
Ingredienser
6 eggehvitter
65 gr sukrinmelis
30 gram splenda
10 dråper Vanilla Creme
375 gram kokosmasse
Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvitter, sukrin og splenda, og bland forsiktig inn kokkos og vaniljeesens
Lag klumper (ja de faller fort fra hverandre), og stek på 180 grader i 10-15 minutter.
LCHF Lavkarbo Nøttekyss (40 stk)
Ingredienser
Mine ble litt tørre, så jeg har redusert mengde kokkosmel i oppskriften fra 100 gram til 75 gram.
75 g Sukrinmelis
30 gr splenda
6 eggehvitter
300 g malte Hasselnøtter
75 gr kokkosmel
Dypp
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa
Fremgangsmåte
Hakk opp hasselnøttene.
Tilsett de andre ingrediensene og form til flate kuler
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter
LCHF Lavkarbo Marsipan (15 stk)
Endelig en god lchf marsipan!!
Ingredienser
125 g mandelmel
1/2 dl splenda
1/2 dl sukrinmelis
1/2 ts tragant (planteekstrakt som gjør marsipanen seig, selges på apotek)
1 eggehvite
Dypp
50 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1/2 ts cocosa
Fremgangsmåte
Bland det tørre først, og ha i det våte
Form kuler (eller hva du måtte ønske)
Klart for dypping :)
Smelt sjokoladen (ca 400 gram om du har dobbel kransekakeoppskrift), med ca 4-5 ts cocosa. Har du ikke det, kan du bytte det ut med smør.
Dypp :)
og la kjølne på benken eller i kjøleskap om du har dårlig tid ;)
Echo sa
for 13år siden:
|Ingrrid sa:
Se bilder her !
Ikke startet på julebaksten enda? Her har du fire (fem) sorter som du klarer å smekke samme på en kveld Alle lavkarbo vennlige selvsagt!
Hverken kransekake eller nøttekysser veldig søtt, så om du vil ha det søtere, så øk mengden sukring og splenda (men pass på så du ikke får “falsk” sukkersmak, kan evt tilsette litt vanilje). Om noen lurer på hvorfor jeg bruker splenda, er det fordi jeg har prøvd med sukrin, og det smaker alkohol. Splenda er ikke så bra for magen, men så skal man ikke spise seg mett på dette heller da
Alle kakene ble veldig gode, men litt mindre seige enn hva jeg er vandt til, siden man ikke har store mengder sukker i. Kokosmakronene og marsipanen ble aller best.
Alt skal stekes på 180 grader i 10-15 minutter!
Her er hele handlelisten om du skal lage alt (altå om du har noen av ingrediensene, så sjekk hvor mye du trenger):
2-4 poser mandler (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
1 pakke splenda
1 pakke sukrinmelis
2 poser hasselnøtter
2 poser revet kokkos
16-19 egg (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
1 pakke mandelmel
1 boks indisk tragant (fås på apotek)
3-4 pakker 70% sjokolade (avhengig av om du lager to typer kransekake eller ikke)
Litt cocosa (kan evt bruke smør)
Vaniljeessens
Kokkosmel (kan evt brke mandelmel)
Tips!
Lager du alle sammen, så mal opp nøtter til alle oppskriftene først, før du pisker kremen til kokosmakronene, så slipper du litt oppvask. Jeg ventet også med å dyppe i sjokolade til jeg var ferdig med alle kakene.
LCHF Lavkarbo Kransekake (35 stk vanlige eller 25 stk tykke)
Ingredienser
480 gr mandler
2,25 dl splenda
0,75 dl sukrinmelis
3 eggehvitter
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa
Fremgangsmåte
Mal mandler til ønsket grovhet. Jeg lagde to runder, en med finmalte mandler, og en med litt grovere. Begge ble godt.
Tilsett de andre ingrediensene og rull til fingertykke pølser. Stek på 180 grader i 10-15 minutter
LCHF Lavkarbo Kokkosmakroner (35 stk)
Ingredienser
6 eggehvitter
65 gr sukrinmelis
30 gram splenda
10 dråper Vanilla Creme
375 gram kokosmasse
Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvitter, sukrin og splenda, og bland forsiktig inn kokkos og vaniljeesens
Lag klumper (ja de faller fort fra hverandre), og stek på 180 grader i 10-15 minutter.
LCHF Lavkarbo Nøttekyss (40 stk)
Ingredienser
Mine ble litt tørre, så jeg har redusert mengde kokkosmel i oppskriften fra 100 gram til 75 gram.
75 g Sukrinmelis
30 gr splenda
6 eggehvitter
300 g malte Hasselnøtter
75 gr kokkosmel
100 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1 ts cocosa
Fremgangsmåte
Hakk opp hasselnøttene.
Tilsett de andre ingrediensene og form til flate kuler
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter
LCHF Lavkarbo Marsipan (15 stk)
Endelig en god lchf marsipan!!
Ingredienser
125 g mandelmel
1/2 dl splenda
1/2 dl sukrinmelis
1/2 ts tragant (planteekstrakt som gjør marsipanen seig, selges på apotek)
1 liten eggehvite
50 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1/2 ts cocosa
Fremgangsmåte
Bland det tørre først, og ha i det våte
Form kuler (eller hva du måtte ønske)
Klart for dypping :)
Smelt sjokoladen (ca 400 gram om du har dobbel kransekakeoppskrift), med ca 4-5 ts cocosa. Har du ikke det, kan du bytte det ut med smør.
Dypp :)
og la kjølne på benken eller i kjøleskap om du har dårlig tid ;)
Nå blei jeg litt usikker:D. Har du virkelig sjokoladen oppi Kransekake"deigen" og kokosmakrone før du steker dem? Eller er det meningen at man skal smelte sjokoladen med cocosaen og dyppe endene eller noe?
Luguber sa
for 13år siden:
Vet ikke om indisk tragant er så lett å få tak i for øyeblikket.. Vi i Vitusapotek er ihvertfall tomme:(
|Ingrrid sa
for 13år siden:
Echo sa:
Nå blei jeg litt usikker:D. Har du virkelig sjokoladen oppi Kransekake"deigen" og kokosmakrone før du steker dem? Eller er det meningen at man skal smelte sjokoladen med cocosaen og dyppe endene eller noe?
Heh, ja man skal dyppe etterpå. jeg gjorde det til slutt samlet for alle, skal endre innlegget når jeg kommer hjem så det blir litt klarere ;)
|Ingrrid sa
for 13år siden:
Luguber sa:
Vet ikke om indisk tragant er så lett å få tak i for øyeblikket.. Vi i Vitusapotek er ihvertfall tomme:(
Jeg kjøpte det på apotek 1 for to dager siden :)
|Ingrrid sa
for 13år siden:
Nå har jeg endret oppskriftene så det er mer forståelig ;)
Lindemor sa
for 13år siden:
Jeg fikk tak i tragant i går.
Tusen takk for både handleliste og flotte oppskrifter! Jeg er imponert! :blomster: