Iset sa for siden:
Jeg tester ut flere av oppskriftene i Atkins' kokebok for tiden. I går var det panert kylling og idag ble det paprikakylling.
Kona hans skriver i kokeboka at da hun første gang serverte denne retten til Dr. Atkins ble han helt salig. Og det kan jeg godt forstå!!! Denne må bare prøves!! NYDELIG!
PAPRIKAKYLLING - 4 porsjoner (10 netto karber pr porsjon)
4 kyllingfileter i biter
1 finhakket løk
0,5 dl hvitvin
0,5 dl god kyllingkraft
2 dl rømme
1 eggeplomme
1 ss godt paprikakrydder
Smør og olje til steking
Salt og pepper
Stek kyllingen og løken. Ha vin og kraft i en gryte og kok opp. Sett tilside.
Pisk eggeplommen sammen med rømmen i en bolle. Ha vin/kraftblandingen i en tynn stråle oppi egge/rømmeblandingen og bland godt.
Ha sausen over kyllingen og løken i panna og tilsett krydderet. Legg på lokk og la det surre godt i 10 minutter.
Server med ønsket tilbehør.
TIPS: jeg hadde vel ca 1 dl vann i vin/kraftgryten for å få mer saus. Den koker jo endel inn uansett, så jeg kommer til å gjøre det fremover. :D