< Tilbake til oversikten

Lavkarbo med hyppige avvik?

#1

sideflesk87 sa for siden:

har blitt mange lange netter med lesing her, skal innrømme jeg var skeptisk til hele ideen bak lavkarbo sånn som det ble/blir fremstilt i medier og diskutert andre plasser, men når jeg ser alle som når målene sine må jeg jo si det er imponerende.
Jeg er en student på 24, frisk og grei ifølge legen og blodbanken, utenom at jeg har anstrengelsesastma som gjør cardio trening vanskelig. trener litt styrke. Har hatt ultrastabil vekt på 68kg (uansett hva/hvor mye jeg spiser/drikker), helt siden jeg sluttet å vokse vertikalt. Høyden min 174 gir BMI 22,5 som kanske skal være bulls eye, og jeg fornøyd med kropp og vekt bare jeg får byttet ut litt mageflesk mot muskelvekt. Evt stabilisert meg på noen få kilo mindre, slik at mellomkroppen går fra ) til | . Flat mage har vært en drøm siden barneskolen. Ikke så fjern drøm, men når man aldri kommer nærmere hjelper ikke det allverden. Klarte jo å legge på meg muskler i militæret for eksempel, men magen forandret seg ikke 1%, målte riktignok ikke med målebånd/fettklype og sånt high tech men på ett år burde det jo bli synlige forskjeller:)
Lest litt om diverse dietter og prøvd litt her og noen dager der, men jeg har rett og slett utrolig liten viljestyrke til å gjøre varige, dramatiske forandringer i hverdagen. Kom nettop over en liten test: www.sofeminine.co.uk/mag/health/d4122/x22567.html Om testen er veldig vitenskapelig er en ting, men resultatet mitt likte jeg: " The right diet for you has to be varied and satisfying. Try the food combining diet! "
Vet ikke hva det heter på norsk, men altså det jeg lurer på er om dere trro det funker med 50/50 lavkarbo og lavkarbo-utskjeiingsteknikk, altså fx en dag fett+protein med minimalt karb, og en annen dag karb (>72g) og neglisjerbare mengder fett/prot? Det ville gjort ideen totalt gjennomførbar for meg, hvis jeg får kose meg med spaghetti og butikksaus til svinekjøttdeigen eller hva det måtte blitt, så kan jeg heller droppe brødskive med nugatti eller leverpostei. Så jeg lurer på om dette kan være en easy way out for meg som ikke skal ned mye og ikke har hastverk? Ærlig talt så virker det ikke som mye til diett på meg, bare å planlegge måltidene litt mer etter hvordan kroppen reagerer? Jeg aner bare ikke om dette reverserer heller enn å bremse fettap når det er snakk om flere utskeielser i uken, men strengere enn det tror jeg ikke jeg klarer å holde meg til.

Noen som kan opplyse litt om dette? er det kanskje en tråd jeg ikke fant om temaet allerede? hva ville dere gjort?


#2

Yrla sa for siden:

Det er ingen god ide. Noe annet du kan gjøre er å spise lavkarbobrød med leverpostei (dropp sjokoladepålegg eller kjøp den de selger søtet med tagatose på funksjonellmat.no.) Finne erstatninger for høykarbovarer, altså. Litt innsats kreves om du vil ha resultater.


#3

Carisma sa for siden:

Nei. Det vil ikke fungere. Du vil sansynligvis legge på deg av et slikt kosthold, fordi det forvirrer kroppens hormonproduksjon, som f.eks insulin.

Etter noen dager med lite karbohydrater vil blodsukkeret stabilisere seg, og du vil ikke lenger ha behov for disse tingene du tror du ikke kan leve uten nå. :ja:


#4

Aline sa for siden:

Enig med Carisma. Noen tåler litt utskeielser, men å systematisk bytte mellom lavkarbo og høykarbo høres ikke så bra ut. Det er en grunn til at vi hevder lavkarbo er sunnere enn høykarbo, og da kan vi ikke anbefale noe sånt ;)


#5

Yrla sa for siden:

På den annen side er lavkarbodager bedre enn ingen:)


#6

sideflesk87 sa for siden:

takker for svar:) jeg får se hva jeg finner ut etter eksamen når jeg har tid til å tenke, men det ser og ut til at jeg minst måtte doblet matbudsjettet mitt for å få til et bra og litt variert lavkarbokosthold og det er egentlig ikke aktuelt dessverre. ris og spaghetti er rett og slett perfekt studentmat pga kiloprisen:/


#7

VSB sa for siden:

Det viktige er vel å holde fettet under kontroll, hvis du vil ha mer kh. Anbefaler deg å lese om Fedon Lindberg jeg. Åpner for langt flere KH-utskeielser.


#8

Yrla sa for siden:

Oppfetingsmat er billig,ja.

#9

sideflesk87 sa for siden:

ja, kan egentlig ikke skjønne at det skal være dumt å spise litt sunnere i stedenfor helt usunt :) har liten tro på at jeg hadde gått opp i vekt av å være mer bevisst på hva jeg puttet i meg


#10

sideflesk87 sa for siden:

nå blir jeg jo en gang ikke oppfeitet av å spise som jeg alltid har gjort, så jeg ser ikke på det som oppfeitingsmat


#11

shailene sa for siden:

Noen som opplever fordeler ved å skeie ut med høykarbomat én fast dag i uka, avhengig av at du holder fettinntaket så lavt som mulig den dagen, og begrenser proteinene. Ellers vil overskuddet lagres som fett, som også vil skje hvis du tankeløst bytter fram og tilbake mellom høykarbo og lavkarbo flere ganger i uka.

Det høres fornuftig ut for meg å variere KH inntaket litt, så kroppen ikke blir for "vant" til en viss mengde, men IKKE i så stor grad fra dag til dag. Her snakker jeg f.eks. 30 gram en dag og 60 gram en annen dag.


#12

sideflesk87 sa for siden:

takk, skal gjøre det så snart jeg har anledning. er det bedre med en bok enn google da kanskje?


#13

Aline sa for siden:

Definitivt best med bok :) sjekk biblioteket. "bedre uten brød" er også bra å lese :)


#14

sideflesk87 sa for siden:

men nå snakker jeg om 200g karbo i en porsjon ris til kyllingen min da for eksempel. og jeg er ikke ute etter fordeler i den forstand, du kan heller kalle det å begrense bakdelene


#15

Nerthus sa for siden:

Da må du spise mye ris! 100 g kokt hvit ris har ca 26 g kh i seg... så da må du spise 800 g ris faktisk for å få 200 g karbohydrater ;) Når du da i tillegg vet at du må opp i rundt 72g kh pr dag før du må redusere fettinntaket, så ser du at et generelt litt mer liberalt lavkarbokosthold slett ikke trenger og være så vanskelig. Boka "Bedre uten brød" er en fin kilde til informasjon om dette nivået av kh inntak. For å spise 72 g kh pr dag må du faktisk spise SEKS brødskiver også ;)

Til info tar det ca 5 minutter og koke seg en kasserolle med grønnsaker til kyllingen istedet for ris ;) (Bruk vannkokeren til å varme opp vannet først). MYE mer god næring som du trenger når du nå sitter og skal lese og mye kjappere ;)


#16

Brokkoli sa for siden:

Jeg ville ikke stolt på den testen, jeg blir svimmel av hva den foreslår at jeg skal spise ;-) Jeg bør visst spise mat med lav "kaloritetthet". Med andre ord, leve på agurk.


#17

sideflesk87 sa for siden:

kanskje det er Montignac-dietten jeg må researche =) lite snakk om det heromkring, men den er muligens ikke egnet til å hjelpe meg med å bli "modelltynn" som en kaller det


#18

sideflesk87 sa for siden:

testen var ikke poenget, forslaget dens var :) Lav kaloritetthet er vel stort sett grønnsaker ja, tipper du svarte at du har behov for å knaske store mengder non-stop, og da er det jo naturlig at det må bli isbiter eller agurk, dersom det skyldes andre ting enn sultfølelse ihvertfall. men så grundig får ikke 10 spørsmål analysert deg :)


#19

Brokkoli sa for siden:

Nei, jeg svarte faktisk ikke det - men det er heller ikke så viktig :-) Lykke til uansett hva du lander på.


#20

timich sa for siden:

Det med økonomi skjønner jeg, men hvis du legger om til et lavkarbokosthold så vil du også se at du spiser mindre mat enn før - du klarer rett og slett ikke å spise samme mengde i gram at fett/proteiner som du tradisjonelt har gjort av raske karbohydrater. Dessuten vil du oppdage at å lage det meste av maten fra bunnen av ikke nødvendigvis blir dyrere enn ferdigmat;) Sjekk noen av episodene til "Hellstrøm rydder opp hjemme" (ja, så kan man mene hva man vil om Hellstrøm... Men han klarte iallfall å vise flere at det er mulig å leve på rene råvarer uten at det blir for dyrt).

Og det finnes mye "fyllmat" som også er BILLIG. Bønner og linser er f.eks. mat som er ypperlig erstatning for pasta og ris - og det er kjempebillig på innvandrerbutikker.


#21

macadamia79 sa for siden:

Hvis det var MEG ville jeg kuttet mat med hvetemel og/eller tilsatt sukker - samt redusert til et minimum av omega-6-rike planteoljer - det er der mye av effekten av lavkarbodiettene kommer fra uansett. (Men da ryker den billige pastaen din... :))

Edit - enkel optimalisering: 1. slutte å røyke 2. kutte hvetemel 3. kutte sukker 4. redusere omega-6


#22

sideflesk87 sa for siden:

ah okei. følte egentlig ikke at jeg fikk relevante alternativer på alle spørsmålene heller.. skulle laget en sånn seriøs test og vist svaret som % i et stolpediagram eller noe..
har faktisk levd ganske strict lavkarbo (med unntak av noen tacoskjell ene dagen) over en uke nå da. uten at jeg helt har noe plan, filosofi eller tro på å holde meg forferdelig lenge, vet bare ikke hva jeg skal gjøre. siden jeg først begynte har jeg bare holdt meg uten å tenke over det, selv om jeg har ris og brød og alt liggende. litt funny at jeg kan gå 16-20 timer uten å spise og likevel ikke bli sulten ihvertfall. passer bra i innspurten av eksamenspuggingen :) har ikke veid meg eller noe siden vekt ikke er et problem i seg selv, bare form og fasong jeg vil modifisere någet. men jeg har helt sikkert spist 1/3 av anbefalt fett, skjønte det sånn at mesteparten bare var for å bli mett. har jo ikke noe pes med å overspise eller sånt, spiser kun hvis jeg tror det har gått for lenge, mulig sultfølelsen min trenger kalibrering. og jeg trenger å lese en bok om dette her. men det får bli etter mandag når jeg har hatt de to siste eksamenene :)


#23

Bestemamma sa for siden:

Tror det er lurt...en kropp som ikke er vant til lavkarbo kan få en litt luftig hjerne...altså en hjerne som ikke så bra til eksamenslesing.....:D

Om en ikke er godt innkjørt lavkarber gjør en ikke slikt......:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.