1 blomkålhode
4 ss cocosa eller annen kokosolje med smak
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 rød paprika
3 ts tomatpure
2 ts garam masala krydder
2 ts paprikakrydder
1 ts karrikrydder
1 ts søtning
1/2 smuldret buljongterning
1/2 boks creme fraiche (evt. fløte)
Chilikrydder og salt etter smak (jeg brukte chili explosion)
Litt finhakket koriander (kan sløyfes)
Kok blomkålbukettene passe møre mens du lager sausen.
Smelt oljen i ei stekepanne og stek hakket løk, hvitløk og paprika halvmørt. Ha i krydderet og tomatpureen og la dette godgjøre seg videre et par minutter på middels varme, pass så det ikke brenner seg. Ha i creme fraiche, buljong, koriander og blomkålen, la småkoke noen få minutter og server.
Jeg elsker indisk mat, og selv om jeg ikke er noe stor fan av blomkål må jeg bare si at dette ble helt nydelig! :)
Jeg har veldig lyst til å prøve denne, men liker ikke kokos. Blir den like bra uten, eller har den mye å si for hele retten?
Også er det grønnsaksbuljong du bruker, eller?
Det blir litt kokossmak, som det pleier å være i indiske retter, men jeg droppet iallefall kokosmelka så smaken ikke skulle bli så alt for utpreget. Men bruk gjerne smør istedet, vil tro det går helt fint.
Er grønnsakbuljong jeg bruker, ja. Blir nok minst like bra med kyllingbuljong også, spiller egentlig ikke så stor rolle :)
Vi dobla sausen, for syntes den hørtes litt stusselig ut. Istedet for chilikrydder brukte jeg fire hele chili med frø. Og hadde ikke frisk koriander, så tok tørka.
Ble ikke spesielt sterk. Akkurat passe:)
Sausen var nydeliiiiig:D
Liker blomkål veldig godt, men til vår smak ble det litt "feil"...
Neste gang, for det blir helt klart en neste gang, bruker vi kylling... :rodme:
Så bra at du likte sausen, Bønna. Koselig å høre! Den passer nok minst like bra til kylling, ja :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.