Yrla sa for siden:
Fant denne, har ikke prøvd selv.
1 helt egg
1 eggehvitte (piskes hvitt)
50g mandelmel
30g hi-maize
1 dl mager kesam
1 ts jbk-mel
40g sukrinmelis
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
en klype salt
Bland det tørre, pisk eggehvitte stiv, pisk hele egget med kesam, bland alt forsiktig og lag små boller. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15 min.
Jeg lagde to store boller, men neste gang blir det litt mer røre og et forsøk på 4 stk – da blir de kanskje ikke like flate.
Smaken var det derimot ingenting å utsette på, de var overraskende gode! De kan også brukes som brød/myke rundstykker om man bruker litt mindre sukrinmelis.
Om man lager 4 mindre boller blir innholdet pr bolle:
Kcal: 92
Protein: 10,7 g
Karb: 4,5 g
Fett: 3,1 g