< Tilbake til oversikten

South Beachere?

#1

Nileh sa for siden:

Jeg har holdt på med South beach i akkurat 6 måneder nå og har gått ned 14kg! Hadde vært gøy om det hadde vært noen andre south beachere her, slik at vi kan holde motivasjonen oppe sammen! Kanskje dele erfaringer og vekttap! :)


#2

Gerd sa for siden:

Jeg flytta tråden til South Beach-delen av forumet jeg :)


#3

Victory sa for siden:

Hei!

Jøss så flink du har vært!!! Gratulerer masse!!! :D
Jeg prøver meg også på South Beach - men er vel inne i en periode nå, hvor det lett blir noen utskeielser.

Hvordan har du gjort dette da, har du vært innom alle fasene?
Lyst og legge ut eksempel på dine dagsmenyer? Jeg trenger virkelig tips til noen nye ider.

Takk for flytting av tråd Gerd - veldig gøy de gangene det skjer noen her inne. ;)


#4

Nileh sa for siden:

Så gøy at det er flere her da! Det var veldig vanskelig i begynnelsen, det må jeg innrømme. Da resten av familien spiste masse godsaker var jeg veldig irritabel og vurderte ofte å ''bare ta en bit'', men gjorde det aldri. Etter 2 uker med fase en hadde jeg mistet søtsuget og var relativt klar til å gå videre til fase 2. Da hadde jeg allerede gått ned 5kg. I fase 2 går det SAKTE, men jeg får så mye overskudd og fysiske fordeler. Så stå på, og tenk på resultatet du vil oppnå og kommer til å oppnå dersom du holder deg på dietten. Når det gjelder dagsmeny fulgte jeg boken slavisk i 4 uker, men etterhvert fant jeg ut av konseptet; Altså noe med karbo i eller omelett til frokost(eks havregøt, eller vita hjertego brød, eller omelett), dersom det er noe med karbo i anbefaler jeg å spise en grapefrukt i tilleg for å forbrenne det fortere. Lunj består hovedsaklig av salat, men noen ganger sparer jeg karbokilden min til lunjs. Middag er rett og slett kjøtt, gjerne hvitt kjøtt, og grønnsaker. Altså en karbokilde og ellers grønnsaker og kjøtt og også masse god frukt! Masse lykke til! Dette klarer du bare du er bestemt nok og har tro på deg selv. :-)


#5

Victory sa for siden:

Så bra! Første gang jeg satte igang med SB hadde jeg tre uker eller mer hvor jeg fulgte fase 1 skikkelig etter boka, merka jo kjempe resultat, men jeg har alltd vært litt redd for og hoppe skikkelig inn i fase 2.. Nå før jul tror jeg det fortsatt blir et slags mellomstadie, men over nyttår skal jeg ta en skikkelig periode hvor jeg følger boka både på faser og måltidene som anbefales. Jeg fikk for ikke lenge siden South Beach diet supercharged, skal sette av tid og virkelig lese den.

Tips om grapefrukt var fint - da gjelder det og øve seg på det da! ;)


#6

Nileh sa for siden:

Er det en ny South Beach bok? :) For jeg har bare ''gå ned i vekt med south beach dietten''!


#7

Efterår sa for siden:

Jeg er blevet anbefalet South Beach fordi jeg er gået op i vægt med Atkins. Ved i hvad forskellen er i forhold til Atkins. Hvordan ligger i i forhold til Kcal, protein, kulhydrat og fedt. Hvilken bog vil være den bedste at købe. Håber at i gider at svare for jeg har længe ventet på at der var South Beach'ere der meldt sig :)


#8

Aline sa for siden:

South beach er lavere på fett. Det var den første kuren jeg testet når jeg fikk høre om lavkarbo. Det enkle og greie var at det stod menyer i boken, så jeg trengte ikke tenke så mye.

Men jeg er ikke overbevist om dietten er den sunneste. Lite fett og lite karbohydrater er ikke bra over for lang tid. Jeg vil anbefale å lese både south beach boken og bedre uten brød. Da har man fått basis kunnskap om lavkarbo fra bedre uten brød og kan lettere ta de rette valgene med tanke på de positive og negative sidene ved south beach dietten :)



#10

Victory sa for siden:

Hei!

Grunnen til at jeg har valgt denne retningen, er at det er den som passer best inn i min hverdag og livsstil. Jeg har også forsøkt både Atkins og Ketolyse'ish men som du sier, jeg har også hatt lett for og gå opp da. Det er ikke diettene sin skyld, men enkelt og greit at jeg klarer ikke følge de slavisk, og når jeg spiser såpass store mengder med fett blir jeg en tikkende bombe når jeg jevnlig sprekker. Det kan være lunch på jobb etc som gjør det, og selv om man kan forberede seg de aller fleste ganger, og ta med alternativ mat, blir det ikke en livsstil for meg. En livsstil for meg er at jeg spiser hva som er best for meg mesteparten av tiden, men at det heller ikke blir en altfor stor skade om jeg ryker innimellom.
South Beach/ Fedon er de retningene som best passer smaken min også. Jeg er ikke så kjempe fan av fett, så karbonadedeig vs kjøttdeig, koteletter uten fettrand (som jeg skjærer bort) osv funker for meg. :)

Forskjellen mellom Atkins og SB er at SB fokuserer på magrere varer, og at man med tiden tilsetter flere trege karbohydrater i kosten sin, noe fullkorn pasta/ris, større utvalg grønnsaker og frukt feks. (Nå kan det hende jeg sier feil, jeg er ingen ekspert på Atkins, så er mer rett og bruke definisjonen LCHF kanskje)
Det er jo bare i fase 1, som kun anbefales i 2 uker som en kickstart, som er både lav på fett og lav på karbohydrater, så det syns jeg ikke er et spesielt godt argument for at South Beach ikke er så sunn.

Jeg har ikke fokusert på mengde kalorier, karbo osv, men fulgt matlistene over hva som er lov og ikke. De finner du her:

Fase 1:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2528

Fase 2:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2529

I min "flinke-periode" fulgte jeg fase 1 listen slavisk, og det ga kjempe resultat! Har aldri kommet meg dit at jeg kjenner meg trygg og komfortabel med fase 2, men det håper jeg skjer i 2012! :D


#11

Efterår sa for siden:

TAK for jeres svar - nu har jeg fået lidt at tænke over og læse på inden jeg finder ud af hvilken retning jeg skal vælge :)


#12

Nileh sa for siden:

Hvordan var Supercharged boken, Victory? :)


#13

Victory sa for siden:

Hei!

I helga har jeg faktisk lest endel i den. :)
Den har endel flere oppskrifter enn i den norske rosa, også er det satt opp treningsprogrammer til de forskjellige fasene.
Jeg trener mitt eget løp, så kommer ikke til og bruke det, men oppskrifter og tips er jo kjekt og ha! Men om selve metoden er det jo ikke noe nytt i forhold til den andre egentlig.. Men jeg liker den abslutt!

Jeg er forresten skikkelig igang med fase 1 nå. Ferdig med første helgen, som alltid er den største utfordringen.. og på tirsdag starter uke 2. Syns igrunn det går greit altså, men gleder meg til jeg kan ha litt knekkebrød igjen.

Håper det går bra med dere andre også! :)


#14

teleslynga sa for siden:

Dette høres kjent ut! Jeg sprekker med mer eller mindre høykarbo og spiser like trøstig tykke smørskiver på knekkebrødene, det går jo ikke! Er helt kvalm etter helgas utskeielser og lurer på om jeg ikke skal tenke SB i stedet, gjorde det for noen år siden med hell. Og grapefrukt er jo så godt, skal man virkelig spise det??


#15

Victory sa for siden:

Det vill jeg gjort var jeg deg. Jeg syns det er en diett som er mye enklere og implementere i hverdagen. :)
Også liker jeg at jeg slipper og gi opp kikertene og bønnene.. syns det er helt utrolig godt i salater, supper og gryter.

Dagen min i dag var planlagt slik:

Frokost: 2 speilegg, 5 stekte spekeskinker
Lunch: Salat m enten kylling eller reker
Mellom: 2 babybell, 2 skiver hamburgerygg
Middag: Var ikke bestemt, noe med kjøttdeig

Ente slik pga litt annerledes dag på jobb plutselig:

Frokost: 2 babybell, 2 skiver hamburgerygg
Lunch: salat m kylling og eggerøre
Middag: Meksikansk gryte

Meksikansk gryte:
2 pakker gilde go og mager kjøttdeig
2 løk hakket
5 fedd hvitløk hakket
1 grønn paprika hakket
1 boks kikerter
2 glass santa maria hot tacosaus uten sukker¨
1 boks crusha tomater
Krydder:
Hot chilli grillkrydder
mexicansk hot chilli
pepper

Stek kjøttdeigen og bruk løk, hvitløk og paprika.... bland dette sammen med resten.
Lett og godt. :)


#16

Victory sa for siden:

Og apropo grapefruit... den er ikke lovlig på fase 1, men i fase 2 kan man innføre 1/2 pr dag.
:)


#17

teleslynga sa for siden:

Jeg melder herved overgang! Elsker bønner og linser (chili con carne!) og vil gjerne ha litt frukt etterhvert, passer nok best inn i noe mellom Lindberg og South beach. Men de første to ukene er kanskje ikke forskjellen størst, bortsett fra at jeg må passe på fettet og kan spise litt bønner/linser. Også er melk lov, hurra!


#18

Victory sa for siden:

Jippi! Velkommen! :D


#19

teleslynga sa for siden:

Juhu! Da burde jeg kanskje finne frem den gamle boka mi, eller kanskje jeg bare skummer den matlistetråden her på forumet.


#20

Victory sa for siden:

Jeg holder meg stort sett til matlistene... er jo masse oppskrift tips, men det blir helst at jeg bare lager hva jeg vil utfra hva jeg har lov og bruke. Veldig lettvint sånn da. :)

Lurer på om jeg skal printe ut og henge listen på kjøleskapet faktisk...


#21

teleslynga sa for siden:

Teller du noe i det hele tatt?


#22

Victory sa for siden:

Jeg teller ingenting.. annet enn nøttekvota da. Og i dag har det nok desverre blitt for mange av de. Jeg burde holde meg til pistasjene, lett og ryke på en haug med macadamiene...

Men resten, nei, jeg teller eller måler ikke - men er nøye med krydderblandinger, salsaer etc etc at de ikke er tilsatt sukker.


#23

teleslynga sa for siden:

Mm. Hvor stor var den nøttekvota, sa du, 10 nøtter/mandler eller 20 pistasj?




#26

teleslynga sa for siden:

30, faktisk! Skulle ønske de solgte poser med 30 pistasjnøtter i, da....

Og takk for linker.


#27

teleslynga sa for siden:

Opps, ingen melk her heller, jo!


#28

Victory sa for siden:

Hmmm... har dere sett at SB anbefaler margarin istedenfor smør? Hva tenker dere om det? Jeg tenker at de gangene jeg bruker det blir det vanlig smør.. det er jo naturlig. Fedon har jo og gått over til og velge smør?

Eller hva tror dere..? Noen som evt har forklaringen?


#29

teleslynga sa for siden:

Jeg tror SB henger litt etter, oppriktig talt. De har jordskokk nei-lista også.


#30

Victory sa for siden:

Har de det??? Hva heter det på engelsk? Skal sjekke boka. ;)

Men de har verfall kålrot på ja - og jeg digger det!


#31

teleslynga sa for siden:

Jeg har hengt her inne lenge nok til ikke å være redd for smør, tror jeg.


#32

Victory sa for siden:

Ja, jeg kommer ikke og bytte det heller..

Men nå er jeg litt sulten og skal snackse på en annen lovlig ting, kikerter. Og jeg skal steke de litt i panna. Blir spennende.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.