< Tilbake til oversikten

Sjokolade

#1

hekas sa for siden:

tidligere har jeg prøvd sjokolade med maltitol, det tålte jeg ikke. Nå ble jeg så glad da jeg så det var kommet ny sjokolade med taglitose, den prvøde jeg, men også den reagerte jeg på, så nå lurer jeg på om noen vet om noen anne type sjokolade man kan lage som det ikke er sukker i? Hadde dgledet meg til og lage sjokoladekonfekt med sukkerfri sjokolade til jul, men det ser håpløst ut nå når jeg reagerer både på maltitol og taglitose, er det noen som har noen tips og råd?


#2

Thomasina sa for siden:

Du kan prøve å lage din egen sjokolade med sukrin, stevia og/eller splenda.
Jeg har alt liggende ferdig her, må bare sette meg selv til å gjøre dette.
f. eks med disse oppskrifter www.okosjokolade.no/oppskrifter.html

Jeg har nok det samme som deg, tagatose er verre reaksjon enn maltitol.


#3

Albatross sa for siden:

Man får kjøpt mørk sjokolade som er 86% (fins 88 og), den på 86% kakao har 5 g reeller karber pr 100 gr..... tok en sånn plate å smleta med litt cocosa og lagde konfekt med hakka nøtter :) blir ikke så mange karber pr bit det, brukte sånne små konfektformer :)


#4

hekas sa for siden:

hei, takk for svar og tusen takk for oppskrifter og link :-)


#5

hekas sa for siden:

hei, takk for svar, men er det ikke sukker i den sjokoladen som du har nevnt?


#6

Albatross sa for siden:

Det er det nok, men jeg har spist uten å gå utav ketose :) og man trøkker vel ikke innpå alt på engang?


#7

Yrla sa for siden:

på iherb.com finnes en uten søtning. helt mørk


#8

tuftemor sa for siden:

Tror du den kan brukes når en lager sjokolade, istedenfor kakaomasse???



#10

rut311 sa for siden:

86% har vel mer enn 5 karb per 100`? På freia sin står det 19 per..

Jeg synes forøvrig dette er den beste sjokoladen til mitt bruk. Jeg slipper de sterke magereaksjonene, og jeg tåler de 2 karbene per bit. Nå spiser jeg sjelden sjokolade da, og sånn må det bare være for min sin del.


#11

Yrla sa for siden:

Masse maltitol gir trolig mer karbo enn litt sukker også, hvis man teller sukkeralkoholene med slik mange tror de ikke trenger.Maltitol søter vel ikke i samme grad som sukker og må da tilsettes mer av, i tillegg tilsettes ekstra, som vi merker på den intense søtsmaken, så til sammen blir det mye. Jeg tror at de som påstår at maltitol er trygt på lavkarbo driver med lureri. Nå har vi så mange alternativer uten blodsukkerstigning, så det er respektløst og med tanke på søtmunners svakhet for sjokolade at det søtes med maltitol fortsatt.


#12

Albatross sa for siden:

Rettelse!!!! 14 g!!!!:o

19 karbs totalt, men det er 14 av dem som er sukkerarter! sitter med eska her :o


#13

rut311 sa for siden:

Men altså, man skal jo ikke bare regne sukkerarter, det er bare kostfiber som kan trekkes ifra. Og på norske varer så er det allerede trukket ifra.



#15

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Da er det 19 gr. pr. 100! Noen sukkeralkoholer kan trekkes fra (som f.eks. sukrin), men det er ikke det her. Og på norske matvarer er kostfiber allerede trukket fra. Ergo - står det 19 gr., er det 19 gram som gjelder! Det hjelper ikke å bare se på sukkerartene, det er ikke bare de som gir blodsukkerøkning!!


#16

Albatross sa for siden:

Ahaaaaaaaaaa , lister meg stille ut jeg:o


#17

Dietta sa for siden:

La oss få vite hvordan det går med sjokoladelagingen da :) (Vi er jo flere som har endel av disse ;)).
Den jeg søtet selv, fungerte veldig bra i kakebunn forresten :)


#18

tuftemor sa for siden:

Skal gi tilbakemeldimg. Blir spennende:)
Det kommer stadig nye sjokoplater over atlanteren:eek: Men nåå bestiller jeg ikke de mere:D


#19

Thomasina sa for siden:

Da har jeg laget sjokolade, det var fra en sånn kitt greier, ble veldig mørkt, må venne meg litt til Stevia smaken.. men i hvert fall ikke noe vondt i magen etterpå! :-)
Må nok jobbe litt med resepten...

Har også en 100% usøtet sjokolade plate liggende, denne står også på listen for hjemmesøtning.


#20

smgj sa for siden:

Tilsett hakkede nøtter så oppleves sjokoladen som mildere. Det er den enkleste måten, uten andre former for sukker, som jeg har funnet så langt.


#21

Yrla sa for siden:

Mamma kommer snart med sjokolade med tagatose. Hun fant den på sunkost. Løp og kjøp! Den er visst rågod. At de har med appelsin t.o.m. er ultra-herlig.


#22

tuftemor sa for siden:

Nå har jeg laget hjemmelaget sjokolade av denne fra iherb. jeg brukte denne som grunnoppskrift.

100 g kakaomasse (en iherb sjokolade)
50 g kakaosmør
40 g agavesirup el. annen søtning ( pluss en dasj ekstra)
1 ts vaniljepulver ( pluss ca. 20 dråper vanilje steiva)

Grunnoppskriften er å finne her

Dette var supert,nå får iherb sjokoen bein å løpe på:D

Mann må smake seg fram. Sjokoladen smakte helt nammis:D
I dag har jeg laget med gelee inni, da brukte jeg steiva berry dråper istede:) og hjemmelaget gelee av sunlight namme namm:D


#23

Dietta sa for siden:

Så spennende da tuftemor. Jeg tok en kikk på agavesirupen på Iherb, men det ser ut som det er mye kh der. På økosjokolade var det ikke oppgitt næringsinnhold, annet enn at det stod GI 39. Har du funnet en sirup som jeg ikke har sett mon tro ?
Fikk jo lyst til å herme jeg nå da ;)


#24

tuftemor sa for siden:

Jeg brukte agave men skal skaffe meg yocom surup som skal være mye bedre:) Det er denne
Har den på Iherb
Jeg har bestilt den på iherb og venter og venter:D:D Troe den er litt karamell smak av er ikke sikker:p


#25

Yrla sa for siden:

agavesirup søter 25%mer enn sukker, sukrin 25% mindre enn sukker.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.