< Tilbake til oversikten

Har så lyst på kake ... Men jeg har jo ikke smør ...

#1

FrkMarge sa for siden:

Er det noe annet enn margarin som kan erstatte smør i kaker?
Jeg synes delfiafett er utrolig kvalmende og cocosa blir for mye kokkos for min del i kaker :(
Elsker smørsmaken, men vet ikke helt om jeg skal ta meg råd til å lage smør bare for å få kake...:(




#4

LineJM sa for siden:

Kommer litt an på hvilken kake du skal lage, men kanskje det går an å bruke olje i stedet for smør?


#5

FrkMarge sa for siden:

Var "formkake" eller Bollekake som jeg fikk oppskrift på her inne.Jeg tror det blir litt feil med olje det er derfor jeg spør. Spørs om jeg ikke må ty til hjemmelaget smør jeg også...:o

#6

LineJM sa for siden:

Nei, da blir det nok feil med olje. Hvorfor vil du ikke bruke margarin? Det er jo ikke det beste å bruke men det er vel ikke verdens undergang å bruke for en gangs skyld når smør ikke er tilgjengelig.


#7

FrkMarge sa for siden:

Jo kaken blir sikker bra med margarin, men smaken er jo ikke akkuratt noe å skryte av da:o Har ikke brukt margarin på sikkert 15 år jeg:eek:

#8

LineJM sa for siden:

Åja! :) Nei da er det jo utelukket, ikke noe vits i lage kake som ikke smaker godt.


#9

Marina sa for siden:

De har fortsatt smør på mange butikker i Bergen. Kanskje vi burde starte en trd med "her finner du smør"? :p Mulig du kan få tak i da..


#10

Yrla sa for siden:

Trenger ikke smør eller olje, kjøp kesam eller cc. Og bruk hele boksen.Kjempegodt det også.


#11

shailene sa for siden:

Har flere ganger brukt creme fraiche eller fet kremost for å drøye smøret, syns det har fungert fortreffelig. Tror nok det vil gi et brukbart resultat i det meste av bakst? Mulig du må bruke litt rent fett i tillegg da, men dette gir jo litt bedre melkefett-smak enn å bare bruke olje eller margarin.


#12

FrkMarge sa for siden:

Takk for masse tips her :)
Foreløpig har jeg is i magen... nå var det fortsatt ikke smør på noen av nærbutikkene her og nå er de tomme for fløte også :(


#13

Charlott sa for siden:

Denne formkaka er det ikke smør i, den er veeeeldig god! :sikle:


#14

Yrla sa for siden:

Kanskje man kan bruk steke-cocosa også? Men kesam er godt, altså. Og om du bruker nøtter i kaka får du jo fett derfra. Ikke noe problem. En nøytral olje kan også brukes. Valnøttolje og sesamolje er godt, solsikkeolje er ikke sterk i smak og kan også brukes.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.