Jeg har bare spist det en gang, i et kakestykke på lørdag. Men - merket ingen ting i det hele tatt. Hvis det hadde vært maltitol, hadde jeg vært som en hel vindmøllefabrikk i magen :eek:
Så snart jeg bruker ting søtet med tagatesse får jeg samme effekt som maltitol, løs mage og masse luft...
Men det er mange mindre som får det med tagatesse heldigvis enn med maltitol.
Jeg får sykt vond og dårlig mage akkuratt som med maltitol, det får kjæresten også :/ Selv om jeg bare bruker kjempe lite i en stor oppskrift.
f.eks 1 ss i 6 dl væske
Jeg fikk mine sjokolader idag og har spist til ett måltid 24 g og til neste måltid 20 g. Merker ikke noe i magen av det. Tilsammen er det ca halve plata (på 80 g). Sikkert ikke lurt å spise hele på en gang.Men den er sååå god at e'n bit holder egentlig. Jeg spiser det som mat, jeg, siden jeg spiser mer enn det. Skal jo fetes opp.
Til tross for den lave Gi en- så kjenner jeg at jeg blir utrolig urolig i kroppen- som ved rask blodsukkerstigning.. Noe jeg ikke forstår hvorfor skjer. Utenom det så blir magen som en ballong..
Inneholder ikke tagatesse en del karbohydrater pr 100 gram? Hvordan er det med tagatesse kontra splenda, og karbohydratene? Jeg er uerfaren på dette området, så beklager om jeg spør dumt... :)
Eg får ein del luft i magen om eg brukar mykje av det, typ ein heil karamellpudding med berre tagatose som søtning. Men i mindre mengder går det greit. Derimot blanding av tagatose og maltitol - det er krutt! Eg åt ein god slant karamellpudding ein kveld, toppa med ein bit sjokolade søta med maltitol, herre min fred, paaaaaiiiin! Magekramper deluxe, og klippekort på do resten av kvelden... :o
Nei, nei, eg meinte jordskokk. Eg prøvde å ete jordskokk tidlegare, som ein av hovudingrediensane i middag saman med andre grønsaker, men seriøst, eg vart så dårleg av det... Tok ein heil dag å bli kvitt all luftakrobatikken i magen! :lol:
Med dei jordskokkprisane kan det bli ein dyr fornøyelse! ;) Neei, trur eg held meg unna. Det rare er at eg toler svartrot (skorsonnerrot) som også inneheld inulin.
Lagde kransekakestenger til Jul etter en oppskrift fra forumet her med
tagatesse og gledet meg veldig.Det var første gang at jeg brukte tagatesse,
alltid sukrin...og etter at jeg spist bare en, reagerte magen min.
Fikk skikkelig smerte,oppblåst mage og luft i magen.:(
Ble lei meg at jeg ikke kan nyte kakene,og kommer aldri til å bruke tagatesse igjen.
Hvorfor noen reagerer sånn og får problemer med magen??:rolleyes:
Det må være noe som jeg IKKE tålte.
Jeg fant også ut at det var isomalt jeg overhodet ikke tålte, tagatose i seg selv går greit (i siviliserte mengder). Julebaksten i år ble dermed med sukrin gold (tagatose + erythritol) istedet for tagatesse. :cool:
Hvordan smaker den i forhold til tagatesse? Synes så langt at tagatesse er det søtstoffet jeg har testet som er mest akseptabelt på smak. I tillegg til stevia, forsåvidt, men det har jo litt andre bruksområder, og karamelliserer ikke.
Dette lurer jeg på også :) Var så begeistret for å ha funnet Tagatesse - smakte nydelig og karamelliserte og gode greier - men FOR en mageknip :o Sukrin gold står definitivt på handlelisten om det er snillere mot magen og har de andre egenskapene til Tagatesse :)
Jeg synes jeg får best resultat med å blande søtstoff. Bruker gjerne både sukrin, xylitol, flytende stevia og demarasukker i samme oppskrift... (Det er det jeg har i huset.)
Men siden jeg bruker "litt" sukker da, så bruker jeg sukker der hvor jeg ikke helt ser at egenskapene kan erstattes av annet.
Her i huset er vi veldig glad i tagatesse, beste søtningsmiddelet vi har prøvd! Ingen her, eller av våre gjester har reaert. Det hender jeg blander det med sukrinmelis.:)
jeg ble overrasket av å se at i omtalen av tagatosesjokoladen uten isomalt sto at den kunne ha avførende virkning tagatose.no/produkter/mork-sjokolade/
Jeg har spist mye sukrin og mye tagatose i det siste og hatt mye luft i magen. Må finne ut hvem den verste synderen er. Fjerner sukrin først.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.