kamp sa for siden:
Er det noen som vet hvordan de lager den Varmrøkt laks de selger i ferskvare disk på Mega?
jeg hørte et "rykte" om at den er sukkersaltet selv om det står naturell på den.
kamp sa for siden:
Er det noen som vet hvordan de lager den Varmrøkt laks de selger i ferskvare disk på Mega?
jeg hørte et "rykte" om at den er sukkersaltet selv om det står naturell på den.
Bik sa for siden:
Varmrøkt laks er nok sukkersaltet. Det er vanlig røkelaks også. Men det lille sukkeret tror jeg ikke vi trenger å frykte. Jeg har spist en god del røkelaks siden jeg startet på lavkarbo, og det har ikke hat betydning for hverken ketose eller vektnedgang.
kamp sa for siden:
HAdde jeg bare tålt sukker. Jeg mangler enzymer for å bryte det ned og blir skikkelig syk av det. Kokken jeg snakket me mente også at det ofte ble brukt smør.
Vist dette er tilfelle så har de på butikken sagt feil til meg (faktisk 3 stk..) og det blir en logisk forklarig på hvrofor jeg har så utrolig mye mage smerter de siste 2 måndene. Samt det høye fraværet fra jobb og at jeg har falt ut av skolen.. (har hyperpeptiduri)
smgj sa for siden:
Au, så kjedelig. Det er virkelig minimale mengder sukker som brukes, men blir man syk så blir man syk...
Det må være vanskelig når man er så reaktiv. //masse sympati.
kamp sa for siden:
Dama på butikken sa fortsatt at den ikke inneholdt sukker. Jeg kontaktet produsent og hun fortalte at de brukte ca 3% sukker.
Det er nok ikke sukkeret alene som har skylden fordi jeg har gjort litt andre endringer også men jeg vet av erfaring fra tidligere at det skal minimalt til. (Jeg spiste "naturell kyllinglår" i 3 dager på rad og fikk mer og mer vondt i magen, så opdpaget jeg 1 uke senere at de ikke var naturelle likevel. De inneholder sukker og msg..)
smgj sa for siden:
3% er mye, synes jeg. Mener det står 0,5-1% på kaldrøkt laks. Alle disse tilsetningene i "rent" kjøtt er irriterende. Vi kjøper mye svensk kyllingfilet og man skal virkelig kjenne sine merkevarer for å finne kyllingbryst med bare vann, ev. vann + salt. (Jeg vil krydre kyllingen selv! :mad: )
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.