trenger noen tips, og håper dere kan hjelpe..
Skal ha familiebesøk imåro og skal lage kalkun for aller første gang..
lure på ka dere vil ha hatt som tilbehør?
og ka vil dere fylle kalkunen med?
og ka saus har dere til?
lure på litt å lage fløtegratinerte grønnsaker (brokkoli, blomkål, selleri, purre) med ost på toppen.. og ein salat på siden av..
Googler du stuffing finner du maaaaaange oppskrifter på det og annet tilbehør til kalkun.
Det enkleste er å fylle den med epler og svisker, men det er jo ikke akkurat lavkarbo.
I fjor hadde vi en variant med sopp, og bacon og kyllingkjøttdeig blant annet. Kjempegodt!
Jeg overdriver alltid og har masse tilbehør i alle varianter både vegetar og med kjøtt og noe nytt og... og..... og maisstuing MÅ man jo ha!:eek:
Husk å lage "lommer" over alt i skinnet og propp fulle av smør blandet med hviløk/krydder etc etter smak!
Passer på å ha mye vann i pannen og lager saus av skyen som blir. Kokes opp med fløte og tyknes med feks ost eller egg!
Tror det var det jeg kommer på nå! Har alt begynt å planlegge nyttårskalkunen!:p
Kom på noe! Kan være vanskelig med gratinerte greier som skal stå lenge i ovnen om du ikke gjør det ferdig på forhånd og bare varmer opp. Kalkunen skal jo stå i timesvis! ;)
Jeg fyller med appelsinbåter og litt løk. Ingen av oss liker fyllet, og appelsinene egner seg supergodt. Løsner skinnet på toppen og lirker inn masse smør imellom skinn og kjøtt..
Lager saus av kraft fra innmaten og innhold i stekepose/sky fra panna under kalkunen, og fløte. Spanderer også på litt mel for å tykne, men det bare meg på lavkarbo og jeg tåler det fint..
Ellers har vi fløtegratinet poteter/grønnsaker, ris, rosenkål, blomkål, brokkoli, erter, gulrøtter.......
sitter her litt meir forvirret enn før.. hehe
vis det blir fløte og ost i sausen så blir det for mye med gratinerte grønnsaker i tillegg..
før prøve å koke grønnsaker da..mareritt for å koke dei for lenge også la dei bli kalde.. :( men er ikkje heilt så lett det når eg ikkje har oversikt over kor mange som kommer nøyaktig..
eller kansje eg skal prøve med blomkål mos og potetestappe med tilbehør?
da blir det ikkje bare kokte grønnsaker..
og ete man stuffinga egentlig?
ka synest dere om dette da?
lage farse kyllingfilet, også ha bacon, krydder, 2 eple og noen rosiner? såg at man kunne stuffe med brød.. da høyres jo digg ut, at all smakene som trekker seg til brødet..
har dere noe foslag til noe fyll som kan erstatte egenskapen til brødet?
middagen e vel overstått.. :) første gang eg laget kalkun så eg e fornøyd..
laget stuffing av farse idag fra noen kyllinglår og bacon, hadde 1 eple, soltørket tomat, sopp og krydder inni i.
laget kraft av bein av kyllingelåra, og litt av innmaten, med litt stangselleri, purre, og ei gulerot.. :)
brukte krafta fra ovenen og fra beina og hadde i fløte og ein pakke med chedder.. måtte få den tykkere så spanderte 3 ss potetemel i sausen idag. :)
laget masse grønnsaker, men blei bare ete 1/5 av alle grønnsaker.. hehe..
noen forslag til ka eg kan gjere med alle grønnsaks restene?
Et tips er å steike kalkunen på forhånd, og så enten spise den kald eller varme den rett før, da slipper man problemet med at ovnen er opptatt. Hadde besøk av noen idag som alltid steiker sin kalkun noen dager før nyttårsaften, fordi de en gang opplevde at kalkunen "aldri" ble stekt ferdig, fordi den ikke var skikkelig tint på forhånd.
Moren min gjorde det sånn noen ganger, men her i huset er det ingen som vil spise kald kalkun! :p I hvert fall ikke på nyttårsaften. Går til nød som rester.....
Behandler kalkunen som ribba, jeg, så det er aldri noen fare for at den ikke er tint i hvert fall!:)
Holder seg jo varm lenge etter at den er tatt ut av ovnen også, da!
Jeg steker alltid kalkunen på morgenen når jeg står opp. Så får det stå leenge på benken så saften setter seg. Skjærer den opp, og legger skivene i folie, som jeg varmer i ovnen like før servering. Da er ovnen ledig til litt annen på dagen :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.