< Tilbake til oversikten

Lettvint blomkål/brokkoligrateng (med bilder)

#1

Hitchi sa for siden:

Noe av det jeg spiser mest av er blomkål og blomkål grateng i forskjellige variasjoner. Når jeg vil det skal gå raskt, kjøper jeg en ferdig grateng, og tilsetter det jeg har lyst på oppi. Enkelt og greit :)
Da jeg er glad i sterk mat, har jeg fått øynene opp for chilli-ølpølsene som de fleste butikkene selger. Man kan selvfølgelig bruke skinke, kjøtt/karbonadedeig eller det man vil i stedet. Det går også fint å tilsette flere grønnsaker om man vil :) Gratengen er også god som den er, med en karbonade som tilbehør.
Denne porsjonen er stor nok for meg, men er lett å tilpasse til flere.

Gjør som følger; finn frem en liten ilfast form, frossen blomkål og brokkoli blanding, ølpølse, egg og fløte.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9392&amp;stc=1&amp;d=1323187360[/img]

Legg litt grateng i formen, og tilsett ølpølsen. (Jeg bruker bare halve)

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9393&amp;stc=1&amp;d=1323187360[/img]

La stå i ovnen ved 225 grader i ca 10 min. Tøm så over et egg som er vispet med 1 ss fløte og litt pepper.

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9394&amp;stc=1&amp;d=1323187360[/img]

La stå til egget er stivnet, ca 10 min til.
Nyt :)

[img]http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=9395&amp;stc=1&amp;d=1323187360[/img]


#2

LineJM sa for siden:

Hørtes både godt og enkelt ut. :)


#3

Obsidaisi sa for siden:

Ølpølser var et godt tips!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.