Har prøvd en del marsipanvarianter, noen blir for tørre, noen knasprer for mye av sukrinmelis osv.
Nå har jeg funnet en enkel oppskrift som smaker som marsipanbrødmarsipan. Litt grov, men veldig god og saftig etter min smak.
Oppskrift:
90-100 g skoldede finmalte mandler (malt to ganger i mandelkvern)
En eggehvitte fra medium egg.
Ca. 5 dråper Stevia med vaniljesmak
Tagatesse etter smak. Ca en ss. Smak til mens du blander.
Jeg glemte å ta i indisk tragant. det skal jeg prøve neste gang. Tenker en 1/2 t-skje. Ikke for mye da blir det gummi. Men denne ble ikke tørr uten. Tror det siden det ikke er så mye mandelmasse pr. eggehvitte.
Rull i små kuler, sett i kjøleskap. Dypp i smeltet mørk sjokolade.
Jeg brukte en kombinasjon av mørk tagatessesjokolade med kakaossmør og kakaopulver og steviadråper med sjokoladesmak.
Da ble sjokoladen stiv, og "knepper" når du tygger av den.
OG det beste, en slipper knaspringa av sukrinmelisen av denne masipanen.
Kan sikkert være godt med med litt coniac, evt. droppe stevian med vaniljen, og litt mere tagatesse.
De ble vedlig lik marsipanbrødmarsipan, litt å tygge i, ikke alt for søtt.
Takk for info Gerd. Nei de ble jo ikke tørre overhode, tror likevel jeg skal prøve med pittelitt tragant for å se om de kan bli enda seigere. Men de var helt fine slik de ble.
Hvorfor det?
Har laget marsipan i 30 år og har ALDRI tørket mandlene mer enn å la dem ligge flatt på et håndkle natten over.
Hvert år har marsipanen(og kransekakene) blitt akkurat som den skulle og fått masse skryt for smak, utseende og konsistens.
Så hvorfor mener du man bør tørke mandlene? aldri så lite nysgjerrig:)
Blir denne marsipanen grov?
Jeg leter etter en oppskrift som ligner mest mulig på Nidar sin jeg....
Elsker marsipan, men da må den være finmalt, søt og klissete og seig:sikle:, ikke sånn tørr, smuldrete med romsmak som i disse marsipanbrødene -æsj!:(
Ja den blir jo litt grov, men helt klart marsipan. Hvis du helst vil ha marsipan ala marsipangrisene som selges, så er den grovere enn det.;) men når det er sagt så opplever jeg de seige, søtheten kan du jo velge selv, men Tagotose gir en ganske lik søtsmak som sukker synes jeg, ingen bismak. Tror absolutt det er et poeng og ikke ha formye malte mandler pr. en eggehvitte for å få de saftige.
Det er ikke så stor oppskrift, så det er jo bare å prøve. Og så kan du jo prøve å male mandlene en tredje gang.
Jeg vet ikke helt, men tror at det da kan bli en litt annen konsistens i de da, da den tagatosen som er i er jo også veldig finmalt som litt melisaktig.
Jeg brukte food prosessor til kransekake og marsipan. Fikk ingen klager på kakene jeg solgte, men broren min som jeg baker kransekaker og lager marsipan med til jul, vil heller kverne 3 kg mandler for hånd med en liten kvern enn å la meg bruke maskinen!:p
Han syns ikke det ble det samme, nei!
Jeg lagde marsipan kun med stevia som søtning,og det gikk kjempefint! Jeg brukte litt tragant for å få den litt seigere, og dyppet kulene i smeltet 70%sjokolade:D
Det går sikkert greit, men jeg har hørt at det kan bli litt tørrere enn ved å bruke mandelkvern. Men tror nok ikke det er vitenskapelig bevist. ;)
Kjøpte min til 149,- på Clas Olson for dette formålet.
Men skal jeg lage kransekake, så kanskje jeg bruker stvamikseren og kuttebeholderen.
Jeg klarer ikke Nidar sin lenger, den er alt for søt og ekkel synes jeg. Men gi meg Freias marsipansjokolade (ganske stor plate i hvit innpakning) eller den i grønn pakke, Premium Marzipan eller noe sånt... stønn :sikle:
Jeg lagde akkurat disse, og de ble kjempegode!! Deilige, saftlige og akkurat passe søte for min del. Har aldri brukt tagatesse før, så det var en positiv opplevelse. Er ikke glad i det kalde i sukrin, i tillegg til den knasingen du nevner...
Hvor lenge tror du de holder seg i kjøleskapet? (ikke at denne porsjonen er i fare for å ligge lenge men...)
Så gøy å høre. :) mine og har gått litt fort unna. Jeg har laget to ganger.:o Men tror nok de kan stå et par uker. Skjønner ikke at de ikke skulle i alle fall.
Smaken er knallgod :D men er ikkje fornøgde med konsistensen endå - litt for mjuke. Har dyppa dei i Melk Lait, og pynta med Puur Noir.
I mårgå blir det blanda inn litt meir valnøtter og tagatesse i deiga.
Har kome fram til at 10 g tagatesse pr 50 g malte valnøtter er perfekt søtsmak.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.