ca 2 ts rapsolje eller annen nøytral olje (en “klunk” er mitt mål, for å være ærlig)
evt. salt og pepper
2 egg
grønn garnityr etter ønske: fersk gressløk eller hakket vårløk etter ønske
Kok opp kyllingbuljong, sesamolje, soyasaus og rapsolje i en kjele. I mellomtiden visper du sammen de to eggene.
Eggene helles oppi den kokende suppen mens du rører forsiktig rundt. (Det vil nesten ligne på revet kylling :eek:)
Deretter tilsettes gressløk/vårløk i ønsket mengde, og salt og pepper etter smak. Ta-da, ferdig!
Denne kan helt sikkert oppgraderes med for eksempel fersk chili, hvitløk, ingefær, eventuelt andre grønnsaker du har lyst på. Selv synes jeg dette minner en del om mine første hybelboende måneders insta-nudelsuppe – men mye bedre!
Dette tar ikke lenger tid enn å lage en omelett, heller. Kjekk egg-variasjon. :)
Utrolig spennende! Jeg tror jeg må få mannen til å kjøpe fersk ingefær og chili og soyasaus( hvilken er uten sukker og mel? ). Dette så veldig lettvint ut og godt!
Supper er sånt jeg sitter og koser meg med. Jeg elsker å lage kremete kyllingsuppe.
Jeg hadde ikke tid til å vente på at gubben skal få handle grønnsaker til meg( helt skrapet etter helgen gitt). Så jeg laget på knorr fond, hadde i litt hvitt pepper og revet ingefær( jeg hadde hel tørr), 1ss gressløk og 2 egg.
Namminammi! Denne kan varieres i det uendelige ja. Litt kylling er nok som nevnt sikkert godt i! Gleder meg til å prøve denne med chili, fersk ingefær og vårløk, det bare må bli godt!
Oi, det så sykt spennende ut. Ser jo nesten ut som nuddlesuppe :D Men den kimchien så litt komplisert ut. Pluss at jeg er littt usikker på å fermentere mat. Ser for meg at jeg gjør noe så jeg blir sprekksjuk ;)
Det blir ikke seende ut som skikkelige nudler, men ikke som store klumper heller. Rør rundt med et par spisespinner samtidig som du sakte heller i eggene. Da får du små biter som minner om revet kylling. Men smaken minner meg mye om nudler i buljong.
Denne var nydelig. Hadde ikke sesamolje, men god uten også. Hev et par kvarterte cherrytomater i tallerkenen sammen med en liten bit stekt kjøtt, skivet sopp og årets første gressløk. Nydelig!
Nam, nam, dette ble brunsj i dag :p
Jeg hadde i en ts m ingefær fra tube, revet squash og hakket purre, veldig god smak. Litt rar konsistens m "smuldrete" egg, men veldig lettvint og godt måltid, kan blir en favoritt kveldsmat :)
Jeg elsker denne suppa! Lager den med mye mer soyasaus i, og presser litt lime oppi. Den er perfekt nå når jeg er på eggefaste :sikle: har satt i gang dagens andre runde nå, for å ha til lunsj i morra.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.