rut311 sa for siden:
Jeg tok utgangspunkt i denne oppskrifta
fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/12/07/pepperkaker/
Men bytta ut mandelmelet med kokosmel og glutenmel(helsekost). Er mulig man kan bruke bare kokosmel, men det har jeg ikke prøvd.
Oppskrifta ble da;
50 gram smør
30 gr yaconsirup
3-4 ss sukrin(melis)
30 gr fløte
1/4 ts nellikk
1/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1 ts kanel
1/2 ts bakepulver
50 gr glutenmel
50 gr kokosmel
Smelt sammen smør, sirup, sukrin og fløte.
Ha i krydder og melet til slutt.
Min deig ble veldig hard etter et døgn i kjøleskapet. Mulig jeg hadde for mye mel i. Men jeg fikk varma den opp i 30 sek i mikroen, og så hadde jeg litt ekstra fløte i, og da fikk jeg både knadd, kjevla ut og trykt ut figurer.
Stekes på 175 i ca 8-10 min.
Jeg laga de på fredag, og de er fortsatt sprøe idag.Ligger i kakeboks. Kanskje ikke like sprø som kjøpte pepperkaker, men de hjemmelagde er vel heller ikke like sprø som de?
Jeg er ihvertfall veldig fornøyd:)