Jeg har startet på LCHF en rekke ganger nå, men har gått på en sprekk hver gang. Har lest boka til Fedon, og tror kanskje det kan være enklere å holde seg til den. Han sier jo også at det er hverdagene som er viktige å være sunne i, men det er lov å kose seg litt i selskap f.eks. Det er det som har ødelagt for meg på LCHF, du MÅ være flink hele tiden, og skeier du ut så tar det mange dager å ta seg inn igjen, og da gir jeg opp litt...
Så, går det an å bruke Fedon-metoden iblandet litt LCHF og fortsatt gå ned i vekt?
F.eks. så vil jeg bruke fete oster istedet for magre, helmelk/fløte istedet for lettmelk osv., men samtidig holde meg til hovedprinsippene.
Hva tror dere, noen som har prøvd en "tilpasset" Fedon? ;)
Det er vel egentlig all kokkeleringen. Jeg er virkelig elendig på kjøkkenet, og er ikke noe glad i å lage mat heller må jeg nok innrømme. Dette med å måtte bake brød og knekkebrød selv f.eks. Også er jeg så lei av all eggematen. Når jeg er sulten, må jeg kunne ta meg noe med en gang, ellers får jeg hodepine. Og ja, jeg er nok typen som sulter ihjel foran brødboksen. ;-)
Har du prøvd og langtidssteke kjøtt? Jeg har netopp langtidsstekt 2 lammelår. Putt kjøtt og grønnsaker(for god kraft) i en stor stekepose, 100 grader over natten, superenkelt og godt:)
For meg ser det ut til at du ikke helt har klart for deg mulighetene innenfor LCHF og forskjellen på dette og Fedon. Jeg spiser sjeldent egg. Er du så sulten på LCHF at du får hodepine spiser du ikke nok fett. Det finnes ørten alternativer du kan ta rett fra kjøleskapet når du er sulten på LCHF, jeg tror bare du ikke helt ser mulighetene. Jeg spiser fet ost rullet i spekeskinke, babybel, skinkerull med majones, kremost på røykelaks, grillet kylling jeg har rensket og lagt i en boks, ferdiglagede burgere som evt ligger i frysen og tines i mikro i løpet av null komma niks osv når jeg egentlig er sulten og middag bare er en liten time unna.
Problemet med å "blande" Fedon og LCHF er at du risikerer og legge på deg. Fedon sitt kosthold er balansert utifra lav GI kh, og et visst utvalg av fettkilder. Du kan ikke spise så mye fett du vil på Fedon, du risikerer at du legger på deg siden Fedon inneholder - KAN inneholde et så stort antall kh at evt overskudd av energiinntak vil lagres på kroppen. Fedon kan også tilpasses til ønsket kh-inntak :), men det krever etter min mening at man har satt seg godt inn i Fedon i utgangspunktet og forstår poenget med lavkarbo og hvordan det fungerer på kroppen.
Poenget mitt tilslutt: Skal du ned i vekt? Hvis så - MÅ du i en lengre periode spise strengt. Utskeielser vil kunne ødelegge vektnedgang, og bør vente til etter at du har nådd målvekt. Det krever også at man tar i et tak på kjøkkenet, men du må ikke være noe mesterkokk for å håndtere et stort utvalg av matretter på LCHF. Det handler mye om holdningen til å faktisk gjøre det :)
Det er ikke enkelt og slanke seg, det krever en del oppofringer. Er man ikke forberedt til å ta disse i en kortere periode, er sannsynligheten for at man vil lykkes med vektnedgang mye mindre.
Jeg blander på en måte Fedon og LCHF og det går veldig bra!:) Det som er er at du ikke kan spise så mye karbohydrater som Fedon "tillater" og spise mye fett samtidig.
Jeg løser det ved å holde meg under 70 gram kh (som oftest rundt 50) på ukedagene og da spise det jeg kaller "Normalt" med fett, dvs fete produkter osv, mens i helgene blir det mer karbohydrater.. Mellom 50 og 120 ca. Og da begrenser jeg fettet. Slik har jeg spist i ca halvannet år ++ og jeg går ikke ned hvis ikke jeg passer på dette, men hvis jeg gjør det så går det så det suser.
Jeg er veldig nøye på å få i meg nok proteiner og det holder meg mett. Spiser ca like mengder fett og like mengder protein når jeg holder meg under 70 karbohydrater.
Men jeg har da endel overvekt, så det er ikke sikkert dette hadde funket hvis jeg ikke hadde hatt det. Dessuten har jeg ikke noe insulinresistens, så vidt jeg vet.
Ja, og jeg må ogås ha noe kjapt, men det fikser jeg fint ved å steke opp masse kjøtt / fisk av gangen og bare ta kald fra kjøleskapet og helle over noe fett og ta en ostebit til. Hakke opp salat til gidder jeg kun en gang om dagen.Slik har du ketolyse på no time.
Sitter akkurat og gomler på en deilig nakkekotelett... :D
Jeg tåler heller ikke å være uten mat når jeg er sulten :(
Steker opp tolv stykker i slengen jeg...
Skjærer av beinet på alle tolv, salter, pepprer og legger dem i en gigant (stor) stekepose i langpannen. Har over 1/2 dl. sitronsaft. Steker dem i 45 minutter i forvarmet ovn på 200*......Lar dem stå i ovnen til de er litt over lunkne og heller kraften fra....Lar dem stå til dagen etter i ovnen eller putter dem i boks med det samme...De tåler begge deler :p Har inntrykk av at de holder seg mørere om jeg lar dem ligge i ovnen over natten - vet ikke om det stemmer, det kan være bare jeg som vil det slik fordi jeg liker å være lat.....:rolleyes:
LCHF kan være så mye :) Så lenge du er under 72kh om dagen kan du spise så mye fett du vil. Dersom du overstiger det bør du redusere fettmengden noe. Hexeberg (LCHF) skriver at man kan spise alt fra 50-150 kh om dagen Det er et ganske stort spenn som de fleste burde klare å leve etter. Jeg spiser f.eks frukt, og er mindre flink noen dager. Vektnedgangen går nok saktere enn den hadde gjort om jeg levde ketogent, men det er iallefall noe jeg kan leve med lenge!
Det har jeg sansen for; å skeie ut med tanke på Gi i minnet:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.