< Tilbake til oversikten

Vondt i hodet av sukrin

#1

L@dy jojo sa for siden:

Jeg har forsøkt meg to ganger på sukrin nå, og opplever å få umiddelbart vondt i hodet.
Etterfulgt av migrene på natten.

Kan det være sukrin? Er det noen andre som også har opplevd dette?
Om det er sukrin jeg reagerer på, hva kan årsaken være?


#2

Huldr sa for siden:

Jeg vet ikke, har ikke brukt så mye sukrin selv, men ser det er flere tråder angående dette - og at andre rapporterer om det samme. Prøv med et søk på hodepine + sukrin eller migrene + sukrin.


#3

Nerthus sa for siden:

Hva spiste du i tillegg til sukrin?


#4

L@dy jojo sa for siden:

Pisket krem med sukrin i, og farris. Og litt ostegull før det


#5

L@dy jojo sa for siden:

Ja det skal jeg gjøre, takk for tips :)


#6

Peppa Gris sa for siden:

Sukrin er fandens verk.. Smaker dritt, blir kvalm og får hodepine.


#7

Nerthus sa for siden:

Ok. Jeg bruker nesten bare flytende natreen jeg - sukrin kun når det skal "bakes" noe, eller der sukrin eller sukrinmelis vil gi ønsket effekt på "bakverket" :)
Håper du finner annet søtningsstoff som fungerer bedre for deg!


#8

Señora sa for siden:

Jeg får vondt i halsen av sukrin og jeg kjenner den isende smaken det er snakk om. Men noe hodepine har jeg ikke koblet sammen med sukrin - enda.


#9

Timona sa for siden:

Får også hodepine av sukrin , også Stevia pulver. Tåler lite av både kunstige og ekte søtninger. Men kan tåle det i veldig små mengder. Ser ut som jeg tåler den flytende steviaen og yacon sirup bedre. (Har migrene)Prøver nå ut Tagatesse.


#10

Bønna200 sa for siden:

Får ikke hodepine, men vondt i magen av Sukrin. Jeg synes dessuten at det er en veldig kald smak på både det og andre søtstoffer, så jeg holder meg helt til Splenda.
Litt mer karber, men er jo ikke så mye en bruker.



#12

Bønna200 sa for siden:

Me toooooo:D


#13

macadamia79 sa for siden:

Får knakende hodepine av sukrin i mer enn bittesmå mengder, som i pisket krem. Ingen problemer m stevia - men bruker aldri søtning lenger.


#14

imsdal sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på det før, men i går laget jeg noen fudge som inneholder en good del sukrin. Etter 4 biter hadde jeg vondt i hodet og var utrolig kvalm :( Tror jeg skal bruke tagatesse for det meste i julebaksten.


#15

nellie sa for siden:

Me three!

Jeg merker ingenting av sukrin, men blir svimmel av stevia. Men sukrin smaker jo FORFERDELIG da.

Hehe, hver sin smak og reaksjon og alt mulig.


#16

L@dy jojo sa for siden:

Takker for alle innspill :).

Jeg skal helt klart slutte med sukrin! Jeg bruker Natreen i kaffen og får fort vondt i hode av den også
om jeg tar flere en et par sukketter om dagen :(.

Jeg har kjøpt inn Splenda, får prøve det i stede.


#17

Happy girl sa for siden:

Noen som har prøvd det som heter Birkesød? søtningsstoff laget av bjørk?
Leste om det i sundfamilie.dk, lurte på å kjøpe det men de hadde det ikke på helsekosten så da ble det sukrin idag selv om jeg blir dårlig i magen av det :(


#18

Trulla sa for siden:

Får ikke hodepine men får vondt i magen, forferdelig mageknip med løs mage ca en halvtime etter jeg har spist noe med sukrin. Jeg bruker bare Splenda og Canderell.


#19

L@dy jojo sa for siden:

Da har jeg forsøkt meg på Splenda, og jeg tåler vist ikke den heller :(:(.

Fikk først vondt i hjertet og så kom den kjente brenningen rundt i kroppen, og litt etterpå var det rett på do med blod og slim og alt som var :(:(

Er det virkelig mulig å være så utrolig følsom ovenfør søtningsstoff?!
Ja ja,,,jeg får bare lytte til kroppen og legge det til side en stund, kanskje kroppen tåler det bedre om en stund.

Takker igjen for tips og råd. Utrolig deilig å ha dette forumet å ty til :)


#20

smgj sa for siden:

Jeg er skikkelig skeptisk til splenda... har lest så mye rart om den. Menmen. Når det gjelder søtsaker så er det et valg mellom mangen onder og lite godt uansett, har jeg inntrykk av.


#21

Bønna200 sa for siden:

Hva har du lest om Splenda?

Jeg bruker uansett veldig lite søtning. Det blir noen ts et par ganger i måneden. Maks.


#22

Lillemy71 sa for siden:

Jeg får skikkelig vondt i hodet av Splenda og det regner jeg med er pga av de unaturlige klorforbindelsene, jeg er nemlig overfølsom for klor. Har ikke merket noe av surkin og stevia, men bruker det jo også i små mengder.

Skal teste ut tagatesse nå, har spist syltetøy og sjokolade med tagatose uten problemer.


#23

smgj sa for siden:

Jeg abonerer på nyhetsbrev fra dr. Mercola
articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/04/26/major-media-finally-exposes-splendas-lies.aspx
articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/06/20/absurd-new-ways-splenda-is-deceiving-you.aspx
products.mercola.com/sweet-deception/
articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/02/10/new-study-of-splenda-reveals-shocking-information-about-potential-harmful-effects.aspx

Nå skal man absolutt ikke se bort fra det faktum at legen har mange produktserier som han sikkert tjener godt på å selge... Men jeg bruker ofte infoen jeg får via de ofte sterkt ensidige artiklene hans som inspirasjon til å søke videre.

Inntil videre så har jeg lagt meg på at søtning = sukker (helst demara/ikke raffinert), sukrin (smaker ille, men jeg har ikke funnet så mye skummelt om dette ... ennå ), xylitol eller honning. Om det er riktig vil nok tiden vise... :o Stevia har jeg ikke prøvd noe særlig ut over tørkede blader, og de smakte for mye lakris for min del. Natreen og aspartam holder jeg meg helst unna, maltiol og mannitol tåler jeg ikke i større mengder, så det "ordner seg selv"...


#24

Peppa Gris sa for siden:

Splanda er noe av det mest usunne jeg kan tenkte meg, men i de små mendene jeg spiser så unner jeg med det innimellom. Jeg tror nok det er en av de tingene jeg aldri tør spise mengder av, jeg ser kreften komme krypende rundt hushjørnene med en gang..


#25

L@dy jojo sa for siden:

Kanskje derfor jeg reagerte så sterkt på det :eek:. Det var nok siste gangen jeg brukte Splenda ja. :)


#26

Peppa Gris sa for siden:

Kan hende. Er vel sukker som er spaltet ved hjelp av klor om jeg ikke husker totalt feil. Rett meg gjerne.

Jeg spiser det som sagt, men i ørsmå mengder en gang i blandt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.