Bland alt det tørre. Smelt smøret og bland alt det våte i det tørre.
Bland godt. Pakk det inni plastfolie, og lat det ligge i kjøleskapet
ett par timar.
Ta en klump, og kna den godt i hendene. Legg den på ett
bakepapir og legg ett nytt bakepapir oppå. Kjevle ut til det blir
ganske tynt. Stikk ut figurar, og legg på bakepapir.
160 grader, ca 10-15 minutt.
[LEFT]Deiga var ikkje like smidig som ei vanlig pepperkakedeig.[/LEFT]
Neste gong skal eg prøve med fløte isteden for vatn.
Eller kanskje litt meir smør og litt mindre vatn.
Jeg fulgte linken din på Monin sirupen. Fant ikke noe ut om kh, og lurer bare på om du vet noe ? (Kunne jo hende det stod noe på flaska ;))
Lurte på å bestille, og da er det kjekt å vite. Vet jo at ikke alle er like restriktiv på karber, men bruker endel ting som har mye kh innimellom.
Virker forøvrig som en perfekt oppskrivt for meg, som er veldig glad i myke pepperkaker :D
Har rekna litt på karber i pepperkakene:
0,5 dl Moninsirup gir 5,1 gram
0,7 dl tagatesse gir ca 0
125 g kokosmel gir 5 gram
150 g mandelmel gir 12 gram
Då blir det tilsammen ca 22 gram i deiga.
Eg fikk i overkant av 60 pepperkaker.
Så fant eg dette sitatet i en tråd der det diskuteres ang karbene i tagatesse:
So då blir det mindre karber i pepperkakene :) Rettar med en gong....
Sitat:
Karbohydratene som er listet opp i Tagatesse trenger ikke telles med. Tagatose (39,9 g),
er karbohydrater som ikke tas opp i kroppen. Sukkeralkoholene består av isomalt og sucralose,
og disse består også av tilnærmet lik 0 karbohydrater.
Så Tagatesse er et meget godt alternativ for de som vil unngå karbohydrater J
Lykke til med karamellpuddingen! Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble.
Ønsker deg en fin dag!
Vennlig hilsen/Kind regards,
Hanne Roseth
Funksjonell Mat AS
Tlf: +47 21 89 98 02
Svarte dette litt lenger oppe :)
Ikkje knasande sprø som dei kjeksa du kjøper i butikken nei.
Dei er nok meir tørre ytterst og litt seige inni.
Men en knallgod pepperkakesmak :p
Kjenner ikkje til smaken på Yaconsirup. Men den kan sikkert brukes.
Moninsirupen har en veldig søt karamellsmak. Går and å prøve ei bitte lita deig :)
Ja jeg så det :D Hva bruker du disse til foruten pepperkaker ? Har i grunnen ikke vært særlig hverken på lavkarbo-bakefronten eller godis laging foreløpig. Tenker vel at det får komme senere, når vekten er nærmere målet. Men, det er så greit å kunne lage noe når man selv har selskap ;) Dessuten vet jeg at gubben ikke greier seg gjennom jula uten noe form for nam-nam uten å havne i godeskåla.
Jeg bakte mine vanlige pepperkaker i helga, og fant ut de minste veier 1-2 gram. Så da kan jeg ta meg noen til Nissene i skog og hei hver kveld likevel.
Jeg spurte på Spesialboden på Gulskogen Senter i Drammen, og de kunne bestille for meg :) Men - prisen var kr. 185,- :eek:
Fant en annen leverandør da jeg googlet litt, og de skulle ha 79,- og 105,- i frakt. Det går i hvert fall nedover med prisen da.....
Eg brukar ei medisinmåleskje på 5 ml å måle med :)
Ei vanlig teskje eller spiseskje er veldig ulike i størrelse.
Og det er som LineJM skriver 5 ml er 1 teskje og 15 ml er 1 spiseskje.
So 6 ml en anelse topp, 5 ml strøken og 4 ml en anelse fordypning :)
Lagde disse i dag, med yaconsirup og sukrin :)
Kjempegode! Takk for fin oppskrift.
Har du prøvd å bytte vann med fløte?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.