< Tilbake til oversikten

Pepperkaker, nam nam ♥

#1

Mariann S sa for siden:

Prøvde ut pepperkaker i går, og dei vart veldig gode :)

[LEFT]50 gram smør[/LEFT]
0,5 dl Monin sirup - karamell
[LEFT]1,2 dl vatn[/LEFT]
0,7 dl tagatesse
6 ml kanel
4 ml ingefær
4 ml nellik
5 ml natron
150 g mandelmel (fettredusert)
125 kokosmel

Bland alt det tørre. Smelt smøret og bland alt det våte i det tørre.
Bland godt. Pakk det inni plastfolie, og lat det ligge i kjøleskapet
ett par timar.
Ta en klump, og kna den godt i hendene. Legg den på ett
bakepapir og legg ett nytt bakepapir oppå. Kjevle ut til det blir
ganske tynt. Stikk ut figurar, og legg på bakepapir.

160 grader, ca 10-15 minutt.

[LEFT]Deiga var ikkje like smidig som ei vanlig pepperkakedeig.[/LEFT]
Neste gong skal eg prøve med fløte isteden for vatn.
Eller kanskje litt meir smør og litt mindre vatn.

Men den hadde god pepperkakesmak :)

Her finn du dei i bloggen min.


#2

Benzo sa for siden:

Ble de sprø?


#3

Mariann S sa for siden:

Ikkje knasande sprø som dei kjeksa du kjøper i butikken nei.
Dei er nok meir tørre ytterst og litt seige inni.
Men en knallgod pepperkakesmak :p


#4

Dietta sa for siden:

:spisesnak

Jeg fulgte linken din på Monin sirupen. Fant ikke noe ut om kh, og lurer bare på om du vet noe ? (Kunne jo hende det stod noe på flaska ;))
Lurte på å bestille, og da er det kjekt å vite. Vet jo at ikke alle er like restriktiv på karber, men bruker endel ting som har mye kh innimellom.
Virker forøvrig som en perfekt oppskrivt for meg, som er veldig glad i myke pepperkaker :D


#5

Mariann S sa for siden:

Bak på flaska står det 10,2 gram karber pr 100 ml.


#6

Mariann S sa for siden:

Har rekna litt på karber i pepperkakene:
0,5 dl Moninsirup gir 5,1 gram
0,7 dl tagatesse gir ca 0
125 g kokosmel gir 5 gram
150 g mandelmel gir 12 gram
Då blir det tilsammen ca 22 gram i deiga.
Eg fikk i overkant av 60 pepperkaker.

Så fant eg dette sitatet i en tråd der det diskuteres ang karbene i tagatesse:
So då blir det mindre karber i pepperkakene :) Rettar med en gong....
Sitat:
Karbohydratene som er listet opp i Tagatesse trenger ikke telles med. Tagatose (39,9 g),
er karbohydrater som ikke tas opp i kroppen. Sukkeralkoholene består av isomalt og sucralose,
og disse består også av tilnærmet lik 0 karbohydrater.
Så Tagatesse er et meget godt alternativ for de som vil unngå karbohydrater J

Lykke til med karamellpuddingen! Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble.

Ønsker deg en fin dag!

Vennlig hilsen/Kind regards,
Hanne Roseth
Funksjonell Mat AS
Tlf: +47 21 89 98 02

www.funksjonellmat.no
Vi gjør god mat sunnere!


#7

Timona sa for siden:

Kan man bruke yacon sirup isteden tro?
Lurer også på om disse blir myke eller harde?


#8

Mariann S sa for siden:

Svarte dette litt lenger oppe :)
Ikkje knasande sprø som dei kjeksa du kjøper i butikken nei.
Dei er nok meir tørre ytterst og litt seige inni.
Men en knallgod pepperkakesmak :p

Kjenner ikkje til smaken på Yaconsirup. Men den kan sikkert brukes.
Moninsirupen har en veldig søt karamellsmak. Går and å prøve ei bitte lita deig :)


#9

Dietta sa for siden:

Tusen takk for svar. Da blir det nok en liten bestilling her gården ja :D


#10

Mariann S sa for siden:

Det finnes 2 typer til med samme mengde karber, vanilje og hasselnøtt.
Har kjøpt vanilje, men har ikkje prøvd den ennå.


#11

Dietta sa for siden:

Ja jeg så det :D Hva bruker du disse til foruten pepperkaker ? Har i grunnen ikke vært særlig hverken på lavkarbo-bakefronten eller godis laging foreløpig. Tenker vel at det får komme senere, når vekten er nærmere målet. Men, det er så greit å kunne lage noe når man selv har selskap ;) Dessuten vet jeg at gubben ikke greier seg gjennom jula uten noe form for nam-nam uten å havne i godeskåla.


#12

aras sa for siden:

Sykt dyr frakt på den sirupen da! :eek:


#13

hanneg sa for siden:

Jeg bruker den sukkerfrie fra Monin med Vaniljesmak. I hovedsak i kaffen.
Mmmmm! kjøpte den på Alt om bar på Frogner.


#14

frøken sa for siden:

:_oy:
160 kr i frakt og 88 kr for sirup.....
Så mye veier den ikke. Kanskje helsekosten kan skaffe den. Eller kanskje de har den hos iherb


#15

Mariann S sa for siden:

Ja, det var sinnsykt dyr frakt.... men eg har eeevigheter av dei to flaskene eg kjøpte, og då gadd ikkje eg leite andre plassa ;)


#16

teleslynga sa for siden:

Jeg bakte mine vanlige pepperkaker i helga, og fant ut de minste veier 1-2 gram. Så da kan jeg ta meg noen til Nissene i skog og hei hver kveld likevel.


#17

Dietta sa for siden:

Jeg spurte på Spesialboden på Gulskogen Senter i Drammen, og de kunne bestille for meg :) Men - prisen var kr. 185,- :eek:
Fant en annen leverandør da jeg googlet litt, og de skulle ha 79,- og 105,- i frakt. Det går i hvert fall nedover med prisen da.....


#18

Kremtoppen sa for siden:

Åh, disse må jeg prøve. Skal til Oslo til uka og må ta meg en tur innom denne baren på Frogner :D.

Men jeg lurer, hvordan måler man krydder i ml? Jeg er liksom vant til å måle i ts eller ss. "6 ml kanel 4 ml ingefær 4 ml nellik 5 ml natron"


#19

LineJM sa for siden:

I følge mine måleskjeier er 1ts 5ml og 1ss 15ml. :)


#20

Mariann S sa for siden:

Eg brukar ei medisinmåleskje på 5 ml å måle med :)
Ei vanlig teskje eller spiseskje er veldig ulike i størrelse.
Og det er som LineJM skriver 5 ml er 1 teskje og 15 ml er 1 spiseskje.

So 6 ml en anelse topp, 5 ml strøken og 4 ml en anelse fordypning :)


#21

Kremtoppen sa for siden:

Takk takk, da prøver jeg.


#22

Laelli sa for siden:

Lagde disse i dag, med yaconsirup og sukrin :)
Kjempegode! Takk for fin oppskrift.
Har du prøvd å bytte vann med fløte?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.