< Tilbake til oversikten

Sjokolademousse på 1 2 3 (med bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

"Ekte" sjokolademousse har egg som skal skilles og blandes hver for seg, og du ender opp med å bruke omtrent hver eneste bolle du har, mens denne enkle versjonen er snillere med oppvasken, og samtidig veeeeldig snill mot smaksløkene :) Den er mektig og god!

3 egg
2 dl fløte 3 - 4 ss kakao
2 - 3 ss sukrin
2 plater gelatin

Start med å legge gelatinen i en bolle med kaldt vann. Når den er blitt helt myk plukker du den opp, klemmer av vannet, og legger den i en kjele med pittelitt vann (eller eventuelt smelter den i vannbad). La gelatinen avkjøles mens du gjør resten.

Pisk eggedosis av eggene. I en annen bolle pisker du fløten til krem, og rører inn sukrin og kakao. Jeg brukte rå kakao som er ganske sterk i smak, nesten så den gir litt kaffesmak, men du kan bruke vanlig kakao, og smak til. Bland eggedosis og krem, før du tilslutt blander inn gelatinen i en tynn stråle under omrøring. Sett i kjøleskapet til den stivner.

Server med for eksempel pisket krem og bær.


#2

Kuredu sa for siden:

Nam! Det så godt ut:D skal testes!!!


#3

Notabella sa for siden:

Slik har jeg også laget den :) det er samme oppskrift som fromasj, bare jeg bruker 5 gelantinplater da er den ferdig på under 1 time ;). Kjempe godt å veldig enkelt. Veldig fine bilder :)


#4

lille_trille sa for siden:

Åh. Desserten til julaften er reddet :) Tusen takk.


#5

Yonah sa for siden:

Da er denne laget til dessert. Spent på om ungene liker den. Det er få søtstoff jeg tillater ungene å spise, men litt sukrin og stevia får de en sjelden gang. Jeg hadde i litt mere søtt jeg, fordi jeg følte den kjentes litt bitter ut for ungenes skyld, selv om de liker 86% sjokolade, så blir kakao litt mere bittert.


#6

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Ja, den var nok litt mer "voksendessert" sånn jeg lagde den, i og med at jeg hadde rå kakao i så fikk jeg nesten litt sånn kaffesmak på den. Håper de likte den da, jeg syns det var mektig, så resten ble dessert dagen etter :) Lett å lage da! :D

#7

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Kuuuuult! :):):D

#8

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Tusen takk :) Veldig enkelt ja, det liker vi :D Jeg blir litt nervøs når jeg skal bruke gelatin (selv om jeg har brukt det en del i pannacotta), men det skjer vel fortere at man bruker for lite enn for mye.. Men når det haster med dessert skal jeg putte i 5 plater neste gang ;)


#9

Alynna sa for siden:

Akkurat sånn lager jeg og, bare at jeg bruker hele kremfløtepakken, og har i litt natreen i tillegg, og vaniljepulver, siden ren kakao ikke har vanilje i seg, som sjokolade.

Kan absolutt anbefales!


#10

Holtappen sa for siden:

Nammis.... enda ein god ein fra deg ;D takk så mye ! Syns det er supert at den også er så lett å lage, uten skilling av egg og mye oppvask :D me like!!!!


#11

Holtappen sa for siden:

PS Imse: det er vel nesten så du håper ungene ikke liker den ? :D he he


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.