Hei
som dere vet Jule er på vei, og da kommer det masse dadler, fiken og klemintiner i butikkene. Jeg har kjøpt en del til mannen min, men problemmet er at jeg er også veldig glag i dem. jeg går på lavkarbo kost, også en morderat type, ikke veldig streng med karbotelling, men har kuttet, sukker, sjoko, ris, pasta og diverse.
bare i dag har spist 5 klimitiner, 2 store dadler, og 6 stk tørr fiken alt for mye sukker og karber i dem:eek:
finnes det noe god løsning, det er ikke enkelt å se på andre spise dem mens jeg må unngå å spise:o:o:o
hilsen
Dunia
Tenk heller på det du kan tillate deg å spise ,enn det du ikke egentlig tillater deg. Du skriver lavkarbo, men er du klar over hva det betyr i praksis for deg? Hva du vil ligge på av karbo-mengde, hvilke matvarer du vil tillate, og ikke? Kanskje greit å lage orden om du ikke har gjort det, for med kaos går man i blinde og snubler lett. Å ha oversikten er svært nyttig. Da har man kontroll over hva man spiser også.
Du må bare bestemme deg for å ikke skal ha noe, bare ev en klementin, for æ døyve det værste.Her, har mannen spist opp en halvkilos pakke med polkagris i kveld:rolleyes: en blir vant med det etterhvert, at en ikke kan spise det de andre spiser.Jeg har gått og titta på klementinene våre noen dager.:o
Ja, man må stå urokkelig fast på at man vil ned i vekt med god mat fra et visst vareutvalg og ikke se til siden av det mer enn et par sekunder av gangen.
Kanskje du kan lage deg lavkarbo godteri og kose deg med det i stedet for ? Det er jo så mange fristende oppskrifter her (brente mandler, salte mandler, bounty-sjokolade, sukkerfri gele etc). Hvis du har noe du kan putte i munnen med god savittighet, så kanskje du blir fornøyd med det, og ikke higer etter det du helst ikke skal spise :D
Jeg skal lage peppermynte, slik som er i after-eight, med fløte, peppermynte og sukrin, og lavkarbo-sjokoladekake med proteinpulver og cc eller sjokoladekjeks trolig siden jeg fortsatt har kake i kjøleskapet;). Da er jeg fornøyd.Ifjor spiste jeg ikke noe julete i det hele tatt.Helt kuult det også, det er jo mye god mat å spise. Jeg synes faktisk kylling med litt valnøttolje og tahinisaus med salt på over ,med greddost til, slår enhver kake i smak.
jo da jeg har gått på en streng lavkarbo før det varte bare i 2 mnd og jeg gikk ned ca fra 72-66 kg veldig bra resultat:D men etter sommerfeiren min gikk alt rett i dassen, nå er det veldig vanskelig å komme i gang med en streng lavkarbo kosthold, særlig nå når det nærmer seg jul:(
jeg kjenner den der følelsen? mannen min har stable alt frukt i en stor fin fat som ligger på kjøkken bordet.:o og da er enda vanskelig å holde meg unna, desutten, sier at han det er kjeddelig når han vil ha en romantisk middag, så nekter jeg å spise ting o tang og da får han selv dårlig samvitighet for de han spiser:(
jeg har tørr pepermynt te, som jeg har kjøpt på helsekost butikken, jeg bruker å drikke, slikt te av og til, men kan jeg bruke fløte med den da? eller tenker du på fersk pepermynte:confused:
Jeg tåler ikke fruktose o.l. særlig bra men jeg har alltid lyst på clementiner.
Det er vanskelig å skrelle en og bare spise litt av den og det er jo flere enn 1 gang om dagen jeg har lyst på..
Min løsning har blitt å spør søstrene mine hver gang de skreller en om jeg kan få 2 biter ;) På den måten så får jeg kaskje opptil 1 hel clementin om dagen men det blir spredd utover fremfor bare de 3 mnuttene jeg kunne bruke på en clementin før.
Forstår veldig godt hva du mener. Det er ikke lett. Men til syvende og sist så står vi igjen med det samme spørsmålet: Vil du ned i vekt eller vil du ikke?? Hvis du ikke har et ønske om å gå ned i vekt ja så unner du deg det du har lyst på. Hvis du har veldig lyst å gå ned i vekt så har du stort sett ikke noe valg enn å kutte ned på slike ting. Du må heller ikke glemme at du får smake slikt igjen, det er bare nå mens du mister vekt at det er fy. Det er ingen verdens ende.
Neste år kan du sikkert unne deg masse forskjellig og bare konsentrere deg om å ikke gå opp i vekt men bare holde deg der.....:rolleyes:
Var på lavkarbo for et par år siden, men var nok ikke motivert, så slutta før jul.
Denne gangen er jeg motivert.Skal bake lavkarbo pepperkaker, mandeltopper og kransekakestenger, og sikkert mye annet godt.Kjøpte meg en fin kakebok nettopp, så da går det an å kose seg litt. Men som de andre sier over, så må en lære seg å tenke annerledes i forhold til mat, det finnes masse fine alternativer til det meste.:):)
Kamp sitt forslag til klementiner var kjempelurt.Bom en båt av samboeren din, når du har lyst på, så får du litt smak ihvertfall.
Jeg gjør det veldig enkelt, Jeg kjøper det ikke enkelt og greit :)
Så kan jeg heller se på det på butikken og tenke "det blir kjekt og spise til jul" for julen er jo ikke hele desember, men egentlig kun noen få dager og for det annet er vi ikke kommet i desember engang ;)
Så ikke kjøp enda og så heller nyt de tingene som du higer etter juleaften og 1-2 juledag og så slutte igjen, kan hende du blir veldig skuffet over at det ikke var så godt som du trodde :)
Mye vil ha mer er det noe som heter. Begynner du først å spise på frukten så stiger blodsukkeret ditt opp til nye høyder på et blunk for så å dale like fort etter en stund og da kommer et nytt sug. Så det beste er å lavære. Det går over tro meg. Har ikke spist frukt på flere år utenom et eple fra hagen nå i august. Greit nok men frista ikke mer selv om eplene hang der store og flotte. Jeg ga dem bort til fam. og venner og noe laget jeg eplemos etter inspirasjon av Cecilie ( fristende lavkarbo) Kan foresten anbefale boka hennes. Der er det mange tips om godteri du kan lage. Ha en god førjulstid og nyt den. Ikke tenk at å huff dette må jeg ikke spise , dette bør jeg ikke spise og dette kan jeg ikke spise. Spist er spist og da er det bare å brette opp armene og starte på nytt. Ikke dvele ved hva en har gjort, se fremover er mitt beste tips. Og om du plent MÅÅÅÅ ha noe av disse julefruktene som du alltid har spist, si til deg selv at du har lov å spise dem på lørdag mellom 18 -21 da har du kun tre timer å spise på og skadeomfanget blir kraktig redusert.
En klementin nå og da kan da vel ikke være noe stort problem? Den inneholder 8,7g kh pr 100g, så noe kjempeutslag snakker vi uansett ikke om. Jeg ligger på 40-70g kh pr dag i mitt kosthold, og det inkluderer et par frukter. Men jeg merker ikke noe spesielt sug når jeg spiser disse, og vekten går da jevnt og trutt nedover. Om man først skal skeie ut på noe i julen, så vil jeg påstå at et par-tre mandariner er et av de minste problemer man kan finne...
Ingen av de andre i min familie er så veldig glad i sitrusfrukter, heldigvis, så jeg slipper fristelsene i det daglige. Var borte på besøk i går, takket nei til tilbud om kake, men det ble satt fram et fat med klementiner - som jeg faktisk klarte å la være å ta av.
Har bestemt meg for at jeg skal kjøpe 4-5 klementiner til jul, altså rett før julaften, som jeg evt. kan kose meg med i noen få dager, maks 1 annenhver dag eller noe sånt... Kanskje, kanskje ikke. Når man har unnvært det lenge, er det brått ikke så lett å begynne å spise det igjen, faktisk, man glemmer det jo rent bort at man har det! SÅ vi får nå se!
Jeg tok meg to plommer en dag etter langvarig lavkarbo og endte opp med mageknip. Prøvd et eple og det funka heller ikke. Ikke pære heller, så for meg er det ikke verdt mageknipen.Jeg skulle gjerne spist et rundstykke med smør og brunost en dag, jeg. Helt umulig det nå uten konsekvenser.
Jeg ser ikke noe problem i å slakke litt i jula, spesielt ikke for deg som går på moderat lavkarbo, man må ikke bli for ekstrem heller. Å spise litt julekaker, tørket frukt etc synes jeg hører med til jula, lavkarbo eller ikke. Man ødelegger ikke for helsa og vektnedgangen (selv om man kan gå litt opp eller ikke gå ned) ved noen små utskeielser en sjelden gang, det man spiser mellom nyttår og julaften er hva som betyr noe i den store sammenhengen. Man kan også lage sitt eget julegodt som marsipan med mandler og sukrinmelis, eller hva med ekstra mørk sjokolade blandet med kokosolje og knuste nøtter? :) Noen typer julekaker kan man også lage seg med sunnere alternativer.
Her begynner jula kvelden 23. desember med litt obligatorisk marsipan til juletrepyntinga og over er den etter 25. Mellom de to dagene er det kostholdsanarki og dagene mellom 25 og 3. nyttårsdag blir det satt regler, men ikke av den strikte typen. Har ikke tenkt til å gå opp masse i jula, men ikke noen planer om å gå ned heller..
Nå er jeg kanskje på tynn is, men hvis man virkelig VIL leve lavkarbo, så klarer man det. Spesielt når man går på moderat lavkarbo og har mulighet for å legge inn f.eks. frukt daglig.
Da jeg gikk over på lavkarbo var det pga diabetes. Selvsagt kan jeg velge og sprekke og ta masse insulin, akkurat slik som de av dere som går på lavkarbo pga vekt eller andre helseproblem kan sprekke, men konsekvensen er vel ganske lik for oss alle;
masse frukt eller søtt eller potetsnacks vil iallefall garantert gi meg magetrøbbel, og med det i tankene er det mye lettere og begrense seg til ei klementin, ei sjokoladerute eller en liten neve potetsnacks en sjelden gang, som jeg virkelig koser meg med.
Altså, istedet for å være fanatisk redd for alt nå i juletiden, når det er masse godsaker de aller fleste av oss forbinder med julestemning, gi deg selv lov til og kose deg litt, men bestem deg på forhånd at det er snakk om ett frukt f.eks. Fort gjort når fruktfatet står der og TV-en står på og skrelle den ene klementinen etter den andre om man ikke har bestemt seg.
Kan nok ikke si at du har kuttet ut sukker for i dadler og fiken så er så å si alle karbohydratene sukkerarter. Det er nok det at disse fruktene har såpass stor konsentrasjon av naturlig sukker at de var oldtidens julegodter.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.