Prøvde meg på brente mandler, og de ble kjempegode :)
250 g mandler
75 g tagatose
1 dl vann
1,5 ts kanel (valgfritt, men veldig godt)
Pensle et stort stykke bakepapir med nøytral olje (rapsolje, for eksempel).
Ha mandler, tagatose, kanel og vann i en kjele. Kok opp.
Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe. RRør hele tiden, til tagatosen begynner å karamellisere seg og alt vannet er dampet bort.
(Mandlene vil klumpe seg litt sammen, men det løser du etterpå).
Hell mandlene ut på bakepapiret, og spre de utover med to gafler.
La det kjøle seg av.
De blir blanke og karamelliserte, og kjempegode. Må straks lage ny posjon, for mannen gikk beserk:D
Bestilte tagatose på funksjonell mat søndag, og fikk det portofritt tilsendt i posten i går. Og de hadde lagt ved en pose med malte hasselnøtter gratis:)
Hasselnøttmelet går nok ut på dato nå den 30. sånn ca. Jeg og fikk en pose sammen med min bestilling. De har hatt altfor mye på lager, både av mandelmel og hasselnøttmel, så de har solgt de billig, 10kr pakken, og sendt ut noen gratis med bestillingene. Ikke at jeg klager. :P
Lurer litt på hvorfor hasselnøttmelet er så mye høyere enn mandelmelet i kh/100g dog. Spesielt siden hasselnøtter bruker ha ca like mye kh som mandler.
hm, på siden til funksjonellmat står det at det er 100 kr i porto.. så det gadd jeg ikke. gikk heller på den nye helsekostbutikken i byen. de hadde ikke tagatesse, men hun skulle bestille.
hun hadde fått mange spørsmål om det, og butikken har bare vært åpen i to uker! hun trodde bare det ikke var tilgjengelig ennå, men nå kommer det neste uke. får kose meg med salte mandler til da :p
Det er normalt 100kr i frakt normal på FM, men de hadde salg forrige uke, med gratis frakt. Er vel derfor mange har fått hanket til seg en pakke tagatesse i det siste. :P
tror det er kanelen som gjør de, droppa jeg kanelen ble det bittelitt hardere.... men bare litt...... tror det er fordi at tagtosen ikke kan kamaliseres som sukkeret kan....
mine ble harde, men jeg tok dem ikke av plata og over på stekepapir med en gang de ble karamellisert, jeg holdt på en stund selvom de var ferdige ifølge oppskriften. de ble skikkelig crispy! hadde oppi kanel også jeg:)
Fordelen med å lese denne tråden: jeg oppdaget hvor lett det er å lage fløtekarameller. Ulempen med å lese denne tråden: jeg oppdaget hvor lett det er å lage fløtekarameller :flau:
Å nå blei jeg glad ! Kanelmandler som jeg kaller de er det beste jeg kan få nå i disse juletider:)
Jeg må nok på helekosten og få tak i Tagatesse i morgen.
Tusen takk for oppskrift :)
noe smelling, derfor var jeg selv skeptisk og trodde at jeg hadde brent dem.. men jeg hadde også skrudd ned varmen bittelitt.. og de ble heeeelt perfekte=) jeg sto og rørte i dem hele tiden=)
dere, jeg har laget dem pånytt, og denne gangen ble de myke.. eneste forskjellen er at da de ble perfekt brukte jeg en veldig dyp kjele, og denne gangen en som ikke var dyp.. prosessen gikk mye raskere også nå med den kjelen som ikke var dyp..
Så rart... Jeg skal prøve igjen ikveld.. Merkelig at resultatet varierer så.. Den kjelen jeg fikk gode resultater med vr veeeeldig dyp da.. Ca fårikål størrelse:p eneste som var ren igår:P
Mine ble også myke... Men det er nok helst fordi de ikke var lenge nok i kjelen, tenker jeg...
Så jeg satte brettet inni stekeovnen på 180g ca 30 minutter... Og da ble de både tørre og sprø :D
...Jeg har ikke vært borti brente mandler på så lenge at jeg ikke hadde noe minne om hvordan de skulle være, så jeg syntes de var helt fantastiske selv om de var myke også, jeg. :p Men mulig jeg prøver en ny ladning i dag - skal da teste dette med ettersteking i ovnen!
Det fungerer helt på samme måte :) Det er jo tagatosen som lager "skallet", og hva slags nøtter du bruker blir en smakssak. Helt sikkert godt med salt-søte peanutter :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.