Fant en oppskrift jeg tenkte det kanskje var mulig å lage til lavkarbo.
Skriver den ned her, og ønsker gjerne tips om hva det kan erstattes med.
100g smør
100 g sukker = 50 g Tagotose (eller hva det heter)
100 g mandler, skoldede og finsnittede
1 ts glokose (skal få de til å henge bedre sammen i følge oppskriften) kan det bare sløyfes, eller kan en ha litt xsantum gum eller JBKM i?
2 ss fløte
2 ss hvetemel = 1 ss kokosmel og 1 ss mandelmel? Andre forslag?
mm, de er kjempegode. Kanskje jeg skal prøve på de. Glukose kan du sikkert erstatte med tragant. oppskrifta gir ganske mange kaker, så 2 ss hvetemel er lite. Tror kanskje jeg bruker det siden det er til julekaker. Blir ikke mange karbene pr kake uansett,
Siden det er mandelkaker hadde jeg nok gått for finmalte mandler eller mandelmel. Dersom du bruker mandelmel hadde jeg nok hatt i en skje eller to ekstra med fløte, for det trekker mye fukt.
Tusen Takk for gode tips. Og flottoppskrift Gerd. Prøver nok med litt kcernede mandler og fiberhusk.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.