< Tilbake til oversikten

Mandelflarn, hjelp til å gjøre om oppskriften

#1

Tiki sa for siden:

Fant en oppskrift jeg tenkte det kanskje var mulig å lage til lavkarbo.
Skriver den ned her, og ønsker gjerne tips om hva det kan erstattes med.

100g smør
100 g sukker = 50 g Tagotose (eller hva det heter)
100 g mandler, skoldede og finsnittede
1 ts glokose (skal få de til å henge bedre sammen i følge oppskriften) kan det bare sløyfes, eller kan en ha litt xsantum gum eller JBKM i?
2 ss fløte
2 ss hvetemel = 1 ss kokosmel og 1 ss mandelmel? Andre forslag?

Må da være en mulighet her?


#2

Tiki sa for siden:

Ingen?


#3

frøken sa for siden:

mm, de er kjempegode. Kanskje jeg skal prøve på de. Glukose kan du sikkert erstatte med tragant. oppskrifta gir ganske mange kaker, så 2 ss hvetemel er lite. Tror kanskje jeg bruker det siden det er til julekaker. Blir ikke mange karbene pr kake uansett,


#4

Peppa Gris sa for siden:

Siden det er mandelkaker hadde jeg nok gått for finmalte mandler eller mandelmel. Dersom du bruker mandelmel hadde jeg nok hatt i en skje eller to ekstra med fløte, for det trekker mye fukt.



#6

Tiki sa for siden:

Tusen Takk for gode tips. Og flottoppskrift Gerd. Prøver nok med litt kcernede mandler og fiberhusk.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.