< Tilbake til oversikten

Fyll en paprika! (med bilder)

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Fylt paprika kan serveres som et tilbehør, men også som et et måltid i seg selv. Et godt et også! :)

Til 4 fylte paprika: Kjøttdeig
4 paprika
1 løk
1 chili
1 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
2 ss seterrømme/ tyrkisk yoghurt/ creme fraiche
Ost
Salt, pepper og eventuelt annet krydder - jeg brukte basilikum og koriander

Sett i ovnen på 200 grader.


#2

LineJM sa for siden:

Dette så deilig ut. :)


#3

TigerTove sa for siden:

Var min lunch i går.. Deilig :D


#4

Carisma sa for siden:

Jeg klarte ikke dy meg, den overskriften var ubetalelig :lol:


#5

halkatlala sa for siden:

steker du kjøttdeigen og blander med de andre ingrediensene først? hvor lenge skal de steke? jeg vil ha sånn til kveldsmat :sikle:


#6

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Det var bra du spurte, for nå oppdaget jeg at selveste fremgangsmåten ikke var blitt med. Den er nå oppdatert på bloggen, og er som følger:

Start med å rense paprikaen og sett disse i en ildfast form. Stek kjøttdeigen, og ha deretter i parika, løk, chili, hvitløk, og tomatpurè. Stek til løken blir blank. Bland inn seterrømmen og smak til med krydder. Fyll paprikaen med blandingen, og topp med ost.

Dette blir goooood kveldsmat, kos deg! ;)


#7

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Hahaha ;)


#8

Reason sa for siden:

Er dette en god rett for noen som prøver å venne seg til paprika-smaken? Jeg "liker" i utgangspunktet ikke paprika, mye fordi ingen andre i familien spiste det da jeg var liten, så da ble jeg aldri vant med smaken. Prøver å gjøre noe med det nå; putter endel småbiter av paprika i salaten min når jeg spiser det, men er fortsatt ikke helt paprika-venn. Ovnsbakte grønnsaker er ofte smaksmessig overlegne i forhold til å spise de samme grønnsakene råe, så jeg bør vel bare prøve ;p Men er det noe særlig forskjell i smaken på ovnsbakt vs rå paprika?


#9

Carisma sa for siden:

Stekt paprika er mye søtere, og har ikke den bitre skarpe smaken rå paprika har.


#10

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Stekt paprika blir mye mildere i smaken enn fersk, og med fyll blir det litt som å gjemme de i salaten slik du forsøker nå :) Du kan jo også for eksempel forsøke de søte paprikanene, de lange.. Har en oppskrift her, så kan du se hvilken jeg mener :)


#11

Sanney sa for siden:

jeg må være rar jeg da, kan ikke fordra stekt paprika, den må være rå :p prøvd fyllt paprika et par ganger, men ender opp med å bare spise fyllet og ønske jeg ikke stekte paprikaen...


#12

Bønna200 sa for siden:

:lol: :ja:


#13

Yrla sa for siden:

Steketid? Det morsomme med paprika er jo at man kan fylle med alle mulige ting. Fikk lyst til å teste med en grønn en, med løk, cottage cheese, urter, champignong og kyllingpålegg,jeg.


#14

Reason sa for siden:

Mildere og søtere smak høres bra ut; da vet jeg hva jeg skal teste til middag til uka :)


#15

nellie sa for siden:

Pleier å fylle med kjøttdeig og masse fetaost. Nomnom. Også pleier jeg å dele de på langs isteden for å skjære av toppen. Synes det er lettere.:)


#16

Bønna200 sa for siden:

Hvor lenge skal de stå i ovnen?


#17

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Ser at fremgangsmåten er blitt borte, så:

Start med å rense paprikaen og sett disse i en ildfast form. Stek kjøttdeigen, og ha deretter i parika, løk, chili, hvitløk, og tomatpurè. Stek til løken blir blank. Bland inn seterrømmen og smak til med krydder. Fyll paprikaen med blandingen, og topp med ost.

Sett i ovnen på 200 grader i cirka 20 - 30 minutter :eek:


#18

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Cirka 20 - 30 minutter :o og nammm! Eller hva med løk, sjampinjong, bacon, blåmuggost.... gaaaah! :D:)


#19

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Ja, du er litt rar ;) ;) Neida :D


#20

Bønna200 sa for siden:

Hadde dette igjen i dag. Alltid like godt! :sikle:


#21

Bønna200 sa for siden:

Har nesten helt glemt denne i sommer. Men i dag blir det midda/kveldsmat. :D


#22

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Er det ikke fint å ha noen som minner deg på at sånne gode ting fins? Det er noen favoritter som går i glemmeboka noen ganger, men da er det jo ekstra stas når man kommer på det igjen :D


#23

Bønna200 sa for siden:

:ja: Takk for en av mine favorittretter! :suss:


#24

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Snill du er da :blomster:


#25

Bønna200 sa for siden:

Men er jo helt sant, jo! :) Tusen takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.