< Tilbake til oversikten

Kakao på skolen!

#1

Mariline sa for siden:

Datteren min på 11 år påstår at jentene i klassen har med kakao stort sett hver dag på skolen. Så hvis de er slitene, drikker de kakao, synes dette er veldig rart. Det var håndsoporekkning en gang, og da var det kun datteren min og ei til som ikke hadde kakao av jentene. Guttene i klassen sier at jentene ikke er så sunne. Og guttene har jo helt rett. Jeg har strekt meg til at hun får lov å ha kakao hver fredag. I den forbindelse lurer jeg på om det er ok å bruke stevia eller sukrin i kakaoen, for da slipper hun det vanlige sukkeret. For det er vel ikke skadelig å bruke dette på barn?


#2

TrillTrall sa for siden:

Smaker kakaoen godt med stevia? Te med stevia (uten smak) smaker ikke godt, steviaen gir en vemmelig bismak. Da er sukrin bedre, synes jeg i alle fall.


#3

Mariline sa for siden:

Jeg pleier å blande sukrin og stevia. Men det jeg lurer på er om det er ok for barn med disse kunstige søtningene?


#4

j88 sa for siden:

stevia og sukrin skal ikke være noe problem for barn. Men med tanke på smak ville jeg kanskje tatt sukrin, og små mengder.


#5

TrillTrall sa for siden:

Sukrin og stevia er ikke kunstige. :)


#6

Photobscura sa for siden:

Stevia og sukrin sammen er jo helt supert! Stevia kamuflerer mye av den kalde smaken i sukrin, selv nøytral stevia (selv om jeg sverger til vaniljesteiva. :)).
Og som TrillTrall sier - sukrin og stevia er helt naturlige søtningsmidler.

Jeg synes for øvrig at stevia av god kvalitet er supert i varme drikker. Det er vel, etter min smak, det eneste den kan brukes alene til.


#7

Yonah sa for siden:

Sukrin og stevia er de søtstoffene jeg tør å gi ungene. Men jeg blander alltid de to, av samme årsak som de over, sammen og i riktig mengde synes jeg de ikke har bismak.


#8

Konkelimonke sa for siden:

Bismak kjem litt an på kva stevia ein kjøper, har eg erfart. Eg kjøper flytande stevia frå iherb.com (sweetLeaf meiner eg merket heiter) og både me vaksne og ungane likar denne då den berre smakar søtt - ikkje bismak. Kjøpte eit kvitt steviapulver for ei tid tilbake - ååå fysj! Det var ikkje noko godt!

Har sukrin-melis, men har ikkje bruka det så mykje så kan ikkje sei noko frå eller til...

Elles nyttar eg gjerne økologisk honning i barna mine sin mat (graut, pannekaker o.l.)


#9

krokodillen sa for siden:

Sukrin og stevia er ikke noe mer kunstig enn sukker.


#10

Yrla sa for siden:

Til sønnen min tar jeg tagatose/tagatesse i kakaoen. Sukrin gir jeg han også. Prøvde å lage kakao med rismelk men fikk det ikke til. Det ble for sterk smak. Mye sukrin gjør meg oppblåst og veldig tørst, så til sønnen min foretrekker jeg tagatesse strø.


#11

Mariline sa for siden:

Supert å slippe å sende med sukkerbombe på skolen :) Min datter vet ikke engang at jeg sukrer kakaoen hennes med sukrin og stevia. Men har merket at vi alle har fått et mer sukkerfritt kosthold etter jeg begynte på LK. De elsker jo dessertene jeg lager. Fantastisk at man kan lage så mye godt uten farin :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.