Jeg har også spurt etter tagatesse på min lokale helsekost (Life, tror jeg det er), men de ville avvente interessen før de tok det inn. Må jo si at det virker lovende med alle de positive erfaringene som er høstet rundt forbi - gleder meg til prøve. Jeg bestilte min pakke fra funksjonellmat.no, som Gerd linker til i oppskriften :)
Jeg har også funnet det på Sunkost (selv i trauste Hedmark!):D
De hadde akkurat fått det inn og var spent på responsen. Jeg brukte det i hjemmelaget sjokolade i går, fiungerte veldig bra! :)
Dessuten kan det visst karameliseres, så da blir det karamellpudding til jul. ;)
Aha! Da skal jeg stikke innom Sunkosten her i løpet av helgen og høre, kjenner jeg dama der rett så bestiller hun til meg om de ikke har inne tenker jeg. :)
Disse nøttetoppene kan jo dyppes i smeltet mørk eller sukkerfri sjokolade også... :sikle:
Gerd, tror du det er tagatosen som har gjort disse seige ? (Her er det jo ikke noe tragant). Jeg er ikke så veldig glad i hasselnøtter, men tenkte at hvis jeg bruker mandler i stedet, så blir det kanskje litt forenklede kransekaker ;) Og de er jo absolutt best når de er litt seige
Takk for svar :D Ganske spennende med tagatose. Kan virke som det er et søtningsmiddel som vil gi større muligheter innen baking. Både da med seigheten, karamellisering etc. Skal ikke bake særlig til jul, men hvis jeg ikke lager noe er jeg redd gubben ender opp på karbokjør, for han er så glad i marsipan og litt godis i jula ;)
Edit: Tor det kan bli spennende å prøve tagatose i noe ala brownies også, for å få fram den seigheten jeg liker så godt...
Så enkel oppskrift! Har en stor pose mandler som jeg malte opp sist jeg hadde kverna på kjøkkenmaskina montert. Skal testes med mandler når jeg har hentet ladning med tagatose mm på posten. :D Tåler dessverre ikke hasselnøtter.
Står i ovnen nå! - Skjønt, jeg hadde 3 stoore egg, 250g hasselnøtter, og ca 60g tagatesse - og smakstilsetning med en skje kanel og en skje ingefær. :cool: Det ble ikke en helt fast røre akkurat, men jeg klarte jo å sette topper på plata med skje, så krysser fingrene for at det går greit!
Har bakt disse nå, med 60 gram hasselnøtter og 140 gram mandler. Det ble veldig bra - gode og seige :D
Men vi er tydeligvis litt mer storspiste her i familien, for jeg fikk bare 25 stykker, mot Gerds 50. Synes ikke de ble for store heller :eek:
Har fryktelig lyst til å lage disse, men jeg får ikke tak i tagatesse hverken i Stavanger eller Flekkefjord.
Er det mulig å lage med blanding av Sukrin og Natreen? Eventuelt hvor mye vil du anbefale?
Jeg synes det ble en bismak med tagatessen, trodde jeg fulgte oppskriften. Kanskje prøve igjen med mindre. Mannen merket det ikke og han merker f.eks godt om det er sukrin i stedet for sukker i noe. Ungene smakte de som nybakte, men har ikke vist interesse siden. Tror de har egen nese for om det brukes vanlig eller kunstig søtning....
Hvordan oppbevares de, Gerd - og må nøttene være malte, eller kan de knuses med kjevle? Har ikke noe å male nøttene med, regner med at det må eget kjøkkenutstyr til slikt. Går det evt ann å kjøpe ferdigmalte?
OMG! Du er helten min idag, Gerd! Disse skal det definitivt lages flere av! Fikk 25 ut av deigen - må jo ha vært mikrosmå når du klarte å få 50!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.