Ekspreminterte litt for å finne et alternativ til det deilige, søte julebrødet full av rosiner i. :hungry:
Akkurat nå står dette brødet i ovnen og jeg håper det smaker like godt som det lukter.
I kjølekapet ligger Edamer-osten å venter som en god erstatning for brunosten, så dette gleder jeg meg til.
Men nok fristelses-skriving her.
Her er oppskriften:
50 gr smeltet kvitseidsmør
1 pk kremfløte
5 egg
100 gr glutenmel
50 gr speltmel
1 ss sukrin
1 ts kardemomme
10 gr fiberhusk
25 gr bakepulver
25 gr fiberfin
25 gr rosiner
Pisk egg og fløte godt sammen. Ha i alt det tørre og rosiner, og rør godt sammen. La svelle et par minutter før du heller røren i en brødform. Husk å ha i bakepapir.
Stekes på 175 gr i 45-60 minutt.
Energi 100 kCal Protein 5.65 g (12 % ADI)
Karbohydrat 4.45 g (3 % ADI)
Fett 8.42 g
Natrium 146 mg (10 % ADI)
4.45 gr karbo pr skive er ikke å forakte når vanlig julebrød inneholder 15, 25 gr karbo pr skive. :D
Oppdatert samme dag et par timer senere:
NAMNAM.
Steike godt. Nå er julen reddet!
Nå må bare mamma komme med lammerullen, så er brødet klart :D
Selvfølgelig er det ikke julebrød med masse søtsmak, men godt var det ja. Ikke noe eggsmak, men neste gang jeg skal bake det, vil jeg ha litt mere kardemomme i deigen. En kan sikkert droppe rosiner, men da mister det julebrødsmaken sin, synes jeg. Julebrød må inneholde rosiner ;)
Og med edamerost og godt smør var dette kjempegodt. :D
Glutemel har jo 20 g karbo pr 100 g. Hadde ikke tørt å spist den i kombinasjon med så mye fett. Er det gluten de som reagerer på korn ikke tåler vanligvis?
Dette så kjempegodt ut, men vet noen om hva en kan erstatte glutenmel med. Er bakepro et alternativ? Jeg er rimelig uvitende om hva som kan erstatte hva, så mitt forslag er kanskje helt på jordet.. ;o)
En kan sikkert bare prøve seg frem.
Kan sikkert og ha i mandelmel om en vil ha enda mindre gluten. Men vet ikke konsistensen på brødet da.
:)
Men lykke til med bakingen :)
bare 23 dager til julaften. :)
men det er jo ikke noe lavkarbo med dette siden du bruker spelt. Så det er enda mer enn 1 k pr skive. I lavkarbobrød bruker man nøtter og frø. Brød av mel er det vanlige det.
Spelt og glutenmel kan da helt fint brukes innenfor flere former for lavkarbo! Betegnelsen "lavkarbo" dekker mye mer enn det helt minimale. Enn om jeg selv mener at hvete/gluten ikke er bra for meg, så finnes det jo nok av dem som tåler det helt fint. Dette er dermed en utmerket oppskrift for noen lavkarbere - om ikke nødvendigvis alle lavkarbere. :cool:
Husk at det er det du spiser mellom nyttår og jul en legger på seg av ;)
Julaften og 1. juledag lar jeg lavkarbo være lavkarbo. :stortsmil I romjulen koser jeg med med dette julebrødet og julekaker bakt i lavkarboversjon. Er tross alt jul bare 1 gang i året og da unner jeg ihvertfall jeg meg selv og kose meg med det jeg kan. :snill:
Jeg skal respektere det. Det er bra ikke alle er så strenge som meg:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.