Jeg er ganske ny på dette her, men nå kommer min første problem-stilling..:rolleyes: Jeg har lest myyyyye om ketose den siste uka og gikk selv inn i ketose for ca 4 dager siden. Har ikke vert noe problem for meg å holde meg der siden jeg er gla i å lage mat pluss at man kan spise så me godt på denne kuren..:D
Jeg veier nå ca 123kg og er 192cm høy.. Jeg har trent en del tidligere så har en del muskel-masse på kroppen og i følge en avansert analyse av kroppen så er min ideal-vekt ca mellom 105 og 110 kg.. Der ønsker jeg også å være..
Så når jeg begynte på denne kuren fant jeg ut at det er en ting jeg må gjøre som jeg ikke hadde spesielt lyst til..:_plystre:
Jeg liker ikke spesielt godt grønnsaker og har aldri gjort det.. Men nå SKAL jeg spise litt!! Jeg AVSKYR blomkål og brokkoli!!! Men siden det er disse som er mest brukt her inne så må jeg vel bare lære meg å spise det..:nedfor:
Men jeg går på med godt mot ( :D ) og komponerer en omelett som jeg har laget noen dager nå. Den er satt sammen slik:
Denne har jo en fin sammensettning fett/protein/karbo. Men om jeg spiser en sånn til dagen, er dette nok grønnsaker (brokkoli/blomkål) for meg? Eller MÅ jeg spise mere?:rulleøyne
Håper noen ser syn på å hjelpe meg litt på vei her.
Dette er vel nesten den eneste tingen jeg ikke har funnet svar på enda, hvor mye grønnsaker kroppen trenger for å brenne effektivt.. :smile:
Veldig bra om du får i deg mer grønnsaker, slett ikke bare blomkål/brokkoli som gjelder her ;) Mesteparten av dine ca 20 gram karber skal være fra grønnsaker vet du :)
Men, kok blomkål mør i saltet vann sammen med 2-3 sjalottløk, tøm av vannet, ha i litt fløte, meierismør, salt, pepper og litt revet muskatnøtt og NYT!
Sellerirot er ganske genialt, deles i staver/mindre biter og stekes møre i raust med meierismør, krydre med salt og pepper :)
Her har du link til Den store grønnsakstråden, bare å slå seg løs ;)
Den der med blomkål der fristet faktisk litt..:D Selv om d var blomkål..:geip:
Ja, men da vet jeg at jeg trenger mere grønnsaker..
Skal sjekke ut tråden du gav her å se om jeg kan finne noe snadder..:sikle:
De første to ukene så kan du godt ligge litt lavt på karbene og ikke spise så mye grønnsaker, ta evt kosttilskudd.
Ellers kan jeg anbefale ratatouille, kjenner ingen som ikke elsker det :) Og så kan man lage en hel stekepanne full og putte restene på glass i kjøleskap, kjekt å bare varme opp. Og det er liksom både grønnsaker og saus og krydder i ett, proppfullt av næringsstoffer, og en del fett, så det er masse bonuser ved å lage det. Passer til fisk, kylling, svin og sikkert masse annet!
Du kan alltids spise litt gulrot også, rå. Løk har en del karbohydrater, minimais, sukkererter er vel godt? Spis det du liker.
Grønnsaksretter finnes det utallige av. Grønnsaker er en egen liten verden det er godt å bli kjent med. Jo mer vant til grønnsaker du blir jo mer glede vil du få av å ha det i kostholdet ditt også, tror jeg.
Hva med salat? Med agurk, paprika, purre, litt tomat og valgfri grønt, masse fetaost;) passer jo veldig godt til omeletten din, og veldig godt med rømme som dressing;) Et lite tips er å kjøpe frosen spinat. Den er i små kuber, og du kan putte en sånn i omeletten din;) Tin den på panna når du steker bacon før du har i eggene) Sunt og smaker ingenting, og maten ser bedre ut med litt grønt oppi;) Hakk også opp rød chilli, og du får en fargerik omelett med mye smak og næringstoffer! Spinat og chilli kan du putte i nesten hva som helst!
(Personlig synes jeg ikke det er godt med brokkoli, blomkål og sopp i omelett, men fløtegratinert blomkål og brokkoli er nydelig, eller blomkålmos;) mulighetene er mange!
Siden du går på ketolyse, så følg rådene i starten der. Gode tips om hvordan komme i gang, unngå feller osv osv...
Det er både oppskrifter og menyforslag i boka.
Varierte grønnsaker er viktig, helt fra starten, for å få i seg næringstoffene. :)
Glemte det viktigste! Mos hele herligheten med stavmikser så det blir purè! Har du ikke stavmikser får du mose som best du kan med det du har ;)
Siden vedkommende har ketolyse som kostholdsretning, er det kanskje greit å ikke anbefale rotgrønnsaker, i allefall ikke i starten :) Bortsett fra den kjære sellerirota da ;)
Jeg kunne sikkert fått det ned, men å bruke 4.5g karber på et eneste måltid på melkesukker synes jeg er litt i overkant.. Jeg kan ikke spise så mye i løpet av en dag en gang før vekta slutter å gå ned.. Men jeg mistenker at jeg reagerer på melkeprodukter på flere vis altså..
Uansett tror jeg det er lurt å begrense det til en halv dl og heller da litt ekstra smør eller majones som fettkilde.
Kommer opp mye bra info her! Det liker jeg! :geip:
Jeg har iiiingen problem med å spise 150gr rømme.. Ikke alene da selfølgelig, men som tilbehør til noe som rømme passer godt til.. :p
Jeg har bestilt meg boka nå.. Gleder meg skikkelig til å få lese det som står der og prøve oppskriftene. Bestilte meg også en boks "Bakemiks" og en boks "SoyaProtein" så jeg kan prøve å lage noe godt ut av dette.
Men over til litt grønnsaker igjen.. Off, jeg hater meg selv for at jeg liker så lite grønnsaker!!!:( Men er villig til å prøve alt.. Myye blir godt om det tilberedes på rette måte! :sikle: Fant mye snadder på Den Store Grønnsaks-tråden som skal prøves ut!
Men tomat!! Jeg tror tomat er det verste jeg vet!!!:D Men hvordan er det å spise hermetiske tomater? Får man ikke i seg de viktigste vitaminene der? I tillegg til at d smaker laaangt bedre enn "fersk" tomat..:rulleøyne
Liker du ikke tomat, så dropp tomat! Liker du rå grønnsaker med dipp, så kan du lage en dipp av rømme/creme fraice og hvitløk/chili/++. Rå brokkolistilker er faktisk kjempegodt, skrell av trevlene og skjær i strimler, det samme med blomkål og stangselleri. Asparges som er kokt bare litt og så avkjølt er også deilig.
Vet ikke jeg asså, jeg har noe ala samme kroppsbyggning og bakgrunn som deg bare at jeg er 181 høy i stedet.
I begynnelsen mikset jeg med forskjellige grønnsaker hele tiden, men gikk lei veldig kjapt.
Nå kjøper jeg bare forskjellige salatblandinger i pose, bruker rene hakkete tomater(ikke tomatpurrè) og løk. Jeg raser ned i vekt og jeg trikser ikke mer enn det. Slenger i meg rå brokkoli en gang i blandt før trening for å få i meg karboer og de vitaminene den drittgrønnsaken har. :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.