< Tilbake til oversikten

"Hveteboller" - nesten iallefall ...

#1

Kuredu sa for siden:

dette er det nærmeste jeg har kommet hveteboller hittil. Har forsøkt fotballfrues boller men var ikke helt overbevist. Her kommer min ca oppskrift, inspirert av Nannahs smørbrød:

3 egg
1/2 dl fløte
75 g kremost(brukte Tine naturell)
50 g mandelmel
2 ss kokosmel (finmalt)
2 ss glutenmel
1/2 ts bakepulver
2 ss kardemomme (ja det er SS!)
3 ss sukrinmelis
1 ss fiberhusk

Alt blandes i kjøkkenmaskin til en smidig masse. Blir ganske klissete! Smøres utover bakepapir på stekebrett. La hvile ca 15 min (pga fiberhusken).

Stekes i midterste rille på varmluft 175 grader i 15 min.

Det er mulig dette kan formes som runde boller men det har jeg ikke turt å sjekke enda. Synes konsistensen her minner om boller, og pga glutenmelet henger det fint sammen. Jeg digger det iallefall!

Enjoy! :D


#2

TigerTove sa for siden:

Tror jeg skal bytte ut glutenmelet med soyamel, håper det funker, for oppskriften så god ut :)


#3

Kuredu sa for siden:

Gi gjerne tilbakemelding! Jeg har aldri laget noe med soyamel faktisk.....


#4

Pingri sa for siden:

2 spiseskjeer kardemomme? 68% karbo i det, blir jo faktisk noen gram det. Og hva med smaken? Hvordan gikk det med soyamel? Mangler både kokos- gluten- og mandelmel her...


#5

Kuredu sa for siden:

Jøss:eek:, ante ikke at det var så mye karbohydrater i kardemomme? Men uansett, måtte jo gå og veie disse spiseskjeene jeg har hatt i, og det ble 5-6 gram. Så da blir det ikke mye totalt ;)


#6

TigerTove sa for siden:

Skal teste i morgen, kommer med oppdattering da :)


#7

TigerTove sa for siden:

Det gikk fint å bytte ut glutenmelet med soyamel, den skulle nok stått å "fiberhuska" seg litt lenger (som vanlig utålmodig).. Enda jeg glemte å ha i søtstoff ble de godt :) Skla tilsette safran og lage lussekatter den 13 :D


#8

Yrla sa for siden:

Ja de er nok gode, men de har jo en del karbohydrater også. Jeg kan godt gi avkall på topp smak om ingrediensene passer mine lavkarbo-kreterier.


#9

Kuredu sa for siden:

regnet over hvor mange kh dette gir. På hele oppskriften ble det 18 KH, og jeg delte inn i 16 biter, så litt over 1 KH pr bit, det synes jeg er topp! Og da smaker det faktisk boller! NAmmis, blir nok andre boller nå framover -hihi:p


#10

Kuredu sa for siden:

Så flott da!!! Jeg er også veldig utålmodig på den fiberhusken.....men men.

Lussekatter var en god ide!

Kan jeg spørre om hvorfor du bruker soyamel i stedet for glutenmel?


#11

Pingvin sa for siden:

Å, disse skal jeg absolutt teste i løpet av helgen ja. Savner hveteboller som fy i denne perioden av måneden :P


#12

TigerTove sa for siden:

Fordi det var det jeg hadde i skapet ;)


#13

Irith sa for siden:

Kan man bruke noe annet i stedet for soya eller glutenmel?


#14

LibraGirl sa for siden:

Skal prøve meg på disse i kveld, hvordan skal de oppbevares?
I kjøleskap å eventuelt kan de fryses?


#15

heidia79 sa for siden:

var de gode eller????


#16

TigerTove sa for siden:

Jeg synes disse er kjempegodt :) Men best nystekt!


#17

heidia79 sa for siden:

Ja det var gode de, men lager du de som boller eller bare flate?


#18

TigerTove sa for siden:

:lol: ja si det! Kommer an på hvor tålmodig jeg er med fiberhusken ;)


#19

heidia79 sa for siden:

:blinke: :blinke: :blinke: Høh? WATT JU MIIN???


#20

Charlott sa for siden:

Hehe, om man gir fiberhusken litt tiiiiid binder den deigen ganske bra, tykner veldig.

Har man dårlig tid og ikke lar fiberhusken få tykne skikkelig vil jeg tro de flyter greit utover og blir flaaate ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.