< Tilbake til oversikten

Kokosmakroner

#1

Gerd sa for siden:

Kokos-makroner
(ca 30stk)

4 eggehviter
50g sukrinmelis
15 dråper stevia m/vanilje( ev. vaniljeessens)
60g kokosmasse
1 ts tragant(kjøpes på apotek)

-Bland kokosmasse og tragant godt
-Pisk eggehvitene og sukrinmelis stivt
-Tilsett steviadråper og kokosmasse, rør forsiktig med en slikkepott

Settes på bakepapirkledd stekeplate i små topper med to teskjeer.
Stek i ca 20 min på 150grader , nederste rille (IKKE varmluft)

Avkjøles på rist.
Oppbevares kaldt, enten kjøleskap eller fryser i en tett boks.

-Nystekte er de sprø, nesten som slike pikekyss
-Etter noen timer i kjøleskap i tett boks, så er de lette, myke og seige.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3189&amp;albumid=318&amp;dl=1321794860&amp;thumb=1[/img]


#2

Tiki sa for siden:

Kokkosmakroner var det mest vellykka jeg bakte av lavkarbobakst til jul i fjor. Disse såg gode ut. Ble de litt seige?


#3

Gerd sa for siden:

Ja, som jeg skriver i oppskrifta:

:)


#4

Krøllerellerei sa for siden:

Åh.. du er så flink med disse oppskriftene! Jeg lurer på om jeg må ha de dråpene i, hva tror du om det? Jeg vet ikke hvor jeg skal få tak i det hen.


#5

Gerd sa for siden:

Bruk essens :ja: Det får du på vanlig butikk :)

Jeg kjøpte stevia med smak på Iherb :)


#6

Krøllerellerei sa for siden:

Ok! Essens har jeg.
Ett spørsmål til Gerd, er det litt sånn isende smak av sukrinen her, eller forsvinner den litt?


#7

Gerd sa for siden:

Ikke isende sukrinsmak på denne. Men jeg bruker jo stevia i tillegg.
Så tilsett litt annet søtstoff i tillegg, kanskje :)
Vet mange gjør det for å dempe isende smak.


#8

Krøllerellerei sa for siden:

Tusen takk, jeg skal prøve! Dette hørtes ut til å være midt i blinken! Takk for at du deler og er så tålmodig med så svare på alt jeg lurer på!


#9

Tarato sa for siden:

mmmm....disse høres gode ut. Men hvor får en kjøpt tragant?


#10

Gerd sa for siden:

På apotek. :)


#11

Tarato sa for siden:

takk Gerd; det skal jeg få tak i. Regner med det kan brukes i annen mat/bakst også?


#12

Gerd sa for siden:

Jeg bruker det i bakst/snacks som ikke skal være tørr, men seig. (både kransekakestenger, godis osv)


#13

Bjella sa for siden:

Disse må jeg teste ut!


#14

Shamu sa for siden:

Tragant, er det vanlig å få tak i på apotek? Jeg bor på ett lite sted hvor jeg føler alt må bestilles... :-(


#15

Gerd sa for siden:

Vanlig nå i juletiden :)


#16

Tarato sa for siden:

Takk for deilige kokosmakroner! Bakte disse i dag, og smakte på dem både som nystekte, avkjølte og til slutt etter noen timer i kjøleskap. Kaldsmaken var der, men de kom jo rett fra kjøleskapet så.... Kunne tenkt meg litt mer kokos i dem, og kommer til å prøve med en 15-20 g ekstra neste gang. For en neste gang det blir det!

Noen som har tips til hva en kan bruke de tiloversværende eggeplommene? NOe annet enn omelett liksom? Gjerne bakst.


#17

Gerd sa for siden:

Jeg fikk beskjed fra vesla og ei venninne at jeg måtte ha mer kokos i :ja:
Så det skal jeg ha neste gang jeg lager de :)


#18

Simba1 sa for siden:

Kan jo lage iskrem :)

Jeg synes makronene var knallgode....men hadde i litt splenda for å ikke få så kald smak. Takk for oppskrift, Gerd! :)


#19

Bonus sa for siden:

Noen som vet hvordan det blir med tagatesse i stedet for sukrin? Jeg prøvde med sukrin forleden, men ble mislykket..


#20

Lindemor sa for siden:

Tusen takk for nok en fin oppskrift!

Jeg har laget disse i dag. Valgte å tilsette mer kokos etter magefølelsemetoden og ble veldig fornøyd. Tror jeg skal bruke noen av dem til å duppe i sjokolade for jeg syntes at det var litt for liten søtsmak på dem etter hvordan jeg ønsker de aller best.

:blomster:


#21

shailene sa for siden:

Lurer jeg også på. Går det an å bruke tagatesse istedet for tragant og sukrin?


#22

Orkide sa for siden:

Det bør jo gå an å bytte ut sukrin med tagatesse, men tragant er jo et middel for at det ikke skal bli tørt (om jeg har forstått det riktig) ikke søtning.


#23

shailene sa for siden:

Ja.. Har forstått det sånn at tagatesse blir mer seigt og sukkeraktig i småbakst, derfor jeg lurte på om tragant kanskje kunne sløyfes i denne oppskriften også. Men tror rett og slett jeg prøver en halv oppskrift med tagatesse-melis, er jo ikke store tapet hvis det ikke funker :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.