Kan mye salt hindre vektnedgangen eller går man ned i vekt som normalt men det hoper seg litt opp med vann bare? Sikkert et rart spørsmål men jeg begynte å tenke på det i går. Om jeg tar noen dager og spiser mat med salt noe jeg aldri gjør, vil det da stagnere litt eller er det bare midlertidig når vannet er der. Selv om man har litt vann i kroppen så forsvinner jo det, men fungerer fettforbrenningen optimal uansett?:cool:
Tror nok det er midlertidig vannsamling, om noe. Synes heller det er litt bekymringsfullt at du "aldri" spiser mat med salt, jeg. :o (Er for lite flink til å salte maten selv stort sett, og får fort blodtrykksfall, evt hodepine og svimmelhet)
Hmmm syns du?:o Jeg får så lett vann i kroppen jeg så beina blir vonde. Derfor salter jeg aldri noe som helst. Å nå spiser jeg fenalår og det er jo kjempe salt. Så begynte jeg å tenke om jeg ikke går ned noe til fredag da pga saltet eller om det ikke har så mye å si bortsett fra litt midlertidig vann....:rolleyes:
Salt er et viktig mineral. Man skal ikke ha for mye, men jeg kan aldri tro det er bra å spise for lite.
Salt tror jeg ikke hindrer vektnedgang, men det får kroppen til å samle vann, men det spiller da ingen trille, for det er fett vi skal gå ned, om kroppen samler litt vann gjør da ikke noe( med mindre du er besatt av hva vekta viser).
Skal nok mye til for å få i seg for lite salt, med mindre man drikker ekstreme mengder vann og kun spiser 100% ubehandlet og ukrydret mat. Det meste av smør, krydderblandinger, pålegg (ost f.eks.) og kjøtt inneholder jo ganske greit med salt. Men stemmer som de andre her sier, at det er viktig å få nok salt. Salt er faktisk med på å regulere blodsukkeret, blant annet. Men vil tro det er lettere å få for mye enn for lite, og da kan det jo gå utover nyrene og andre ting..
Ok, begynte å lure siden du sa du aldri spiser mat med salt :)
Trenger nok ikke tilsette noe særlig salt i maten hvis man spiser mye mat som allerede er tilsatt salt. Men hvis du vil spise litt ekstra salt mat over noen dager har det nok ikke noe å si for vekta, utover at du kanskje lagrer noe ekstra vann. Hjelper sikkert å drikke ekstra vann for å skylle ut saltet etterpå hvis det plager deg, vil jeg tro.
Nei jeg spiser rene produkt da som kjøtt og slike ting. Tilsetter aldri salt. Men spiser jo litt pålegg som er tilsatt salt. Så helt fritt er det jo ikke. :)
Når du spiser så lite salt blir du lite tørst? Drikker du nok?Vann driver ut overskuddsvann i kroppen.Mamma er redd salt, drikker nesten aldri vann/væske fordi hun glemmer det pga manglende tørste ( hun unngår salt og søt mat som fremmer tørste) og har derfor vondt i leddene pga lite mellomleddsvæske (som avhjelpes om hun drikker).Ser du den onde sirkelen?
Må bare få lov til og skyte inn at salt brukt i pålegg etc. er ikke ekte salt men et kunstig fremstilt salt som ikke gir oss det kroppen trenger i det hele tatt. Bevisste mennesker spiser smør i stedet for margarin, men nesten like viktig er det og bytte ut det raffinerte saltet med berg- eller havsalt som faktisk inneholder alle de sunne mineralene kroppen vår trenger.
Ja, dette saltet inneholder ikke alle de livsviktige mineralene vi trenger; tvert imot kan vi få en forskyvning av mineralbalansen i kroppen om man spiser mye av natriumklorid.
Godt poeng. Nå tenkte jeg på saltmangel som i natriummangel. Tilskudd av andre mineraler tar man jo gjerne uansett, tror du ikke det vil være nok? Verre å balansere inntaket hvis man får i seg for mye salt..
og i følge den boken er det veldig feil og spise natriumklorid og så ta diverse tilskudd og håpe man får balansen rett, men man trenger selvsagt ikke være enig i det forfatteren sier (selv om det høres veldig logisk ut)
Ja, vet at det ikke nytter hvis problemet er mye natriumklorid. Men hvorfor skal ikke det gå an hvis man spiser passe mengde natriumklorid, men mangler andre mineraler..? Ser ikke logikken i sistnevnte, men mulig det er jeg som er treig her :p
Forfatteren forklarer det med at om man tar et tilskudd av et mineral, så forskyver det balansen og man tar dermed et tilskudd av et annet mineral, men da blir det enda verre for et annet, etc., og at tilskuddene aldri kan erstatte det naturlige fullt ut.
Menneskekroppen består av 72 % vann, resten er tross alt mineraler.
Anbefaler og lese boken; han har en hel del logiske argumenter.
Har dere smakt det rosa saltet? Himalayasalt? Er det godt? Så det var litt dyrt, men det er kanskje verdt det? Eller hva med sånne flak? Er det naturlig, Bente? Gi oss noen tips,da!:)
Himalayasaltet er sunt, det samme er bergsalt og havsalt.
Jeg har faktisk akkurat bestilt meg av det rosa Himalyasaltet for første gang, men har ikke smakt det enda.
Jeg har bestilt herfra www.sanabona.no/nettbutikk/kategori/4/rosa-salt
og vil teste både det grove og det fine saltet.
Ser mange skriver om Himalayasalt her, har det også sjøl. Men jeg lurte veldig på hva rosa salt var for noe, og googla litt. Kom over denne siden. Dere saltkjennere, er det noe hold i det som står her? I mine ører høres det ikke så dumt ut, men jeg kan ikke så himla mye kjemi, eller generelt om salt og dets virkning i kroppen (utover at det er viktig å få akkurat nok). Han som har skrevet artikkelen har en doktorgrad i geologi, så faglig tyngde har han i hvertfall. Dessuten er han ikke ute etter å selge noe, i motsetning til omtalene til saltene. Merker jeg er skeptisk til produktomtalene av Himalaysaltene nå. :_oppgitt:
Jeg har brukt Himalayasalt lenge, hovedsaklig fordi det smaker mye bedre enn vanlig bordsalt. Rund og fin smak, den har ikke den skarpe saltsmaken som nesten svir på tunga hvis du smaker på noen korn.
Jeg er veldig glad i Himalayasaltet, synes det har en "rundere" smak en annet salt. Bruker det i elektrisk kvern, drøyt i bruk :) Kommer helt klart til å kjøpe det igjen!
Enig! Dette saltet er også sunnere sies det, uten at jeg akkurat har veldig mye belegg for å påstå det. Men det smaker ihvertfall bedre.
Dyrt ja (ift vanlig salt), men verdt det.
Vi kjøper begge deler, både i flak og til strøssel. Det ene brukes til matlaging, det andre til vanlig bordsalt.
Ja, han har doktorgrad i geologi - det betyr vel ikke at han kan noe om kroppen?
Jeg leste gjennom artikkelen, og som jeg oppfattet det er han mest opptatt av å fortelle om at dette saltet markedsføres med en masse løgner og tvilsomme påstander, og at folk ikke må begynne å tro at det er sunt å hive innpå med en masse salt.
Hovedpoengene hans foruten alle de mer spesielle påstandene om saltet som han kritiserer, er som jeg har forstått det:
-dette saltet inneholder 98% natruimklorid, så det er først og fremst salt og vi bør derfor ikke spise for mye av det
-ja, det inneholder sporstoffer, men det gjør annet natrulig salt også
-det er ikke noen vits i å betale mye mer for dette saltet enn for annet naturlig salt.
Ut ifra dette synes jeg fortsatt det kan være greit å kjøpe naturlig salt som inneholder sporstoffer, men det trenger ikke nødvendigvis være det dyreste. Og jeg bruker det da bare på vanlig måte i maten - kunne ikke drømme om å drikke 1 ts salt hver morgen.
OK, det ble litt på siden. Tenkte bare på at det er greit nok at han har faglig tyngde om hva salt er, hvordan det dannes, hvor det finnes osv... Men vi er vel opptatt av hvordan saltet virker i kroppen vår, og på det området har han vel ikke noen faglig tyngde som geolog.
Lest ca. samme utsagn fra en lege da, som det sammendraget skreiv over. Kanskje det er bittelitt sunnere enn reint salt, men for å få i seg nok av de andre sporstoffene til at det gir noe mirakuløs effekt vil man få i seg aaalt for mye natriumklorid før den tid.
Hva er det du synes er relevant i forhold til hva?
Mistenker at vi egentlig ikke er så uenige, men at det mer er misforståelser ute og går. Min kommentar om faglig tyngde var bare en liten sidekommentar om hvor langt denne faglige tygden strekker seg og har ikke nødvendigvis noen betydning for hva jeg synes om innholdet i det han skriver. Det hadde sikkert vært bedre hvis jeg hadde droppet akkurat den kommentaren - den var jo ikke spesielt viktig for selve temaet i tråden. Dessuten var den litt for upresist formulert.
Selv om han er ikke lege, så betyr det ikke at han ikke vet noe om kroppen. Tross alt, hvor mange er leger eller ernæringsspesialister her på forumet?
Seltin vil jeg tro er faktisk et bedre valg, sporstoffer regner jeg med man kan få via kosttilskudd og Seltin inneholder kun 50% Natriumklorid, men også 40% Kaliumklorid og 10% Magnesiumsulfat som vi trenger.
Men obs, ikke anbefalt for de med nyresvikt og som tar visse hjertemedikamenter.
Har brukt Seltin i mange år og de smaker greit syns jeg, ikke i sammenheng med lavkarbo, men i et "vanlig" kosthold.
;) Åh, sånn sett. Da er vi jo temmelig enige, da. Ellers har han sikkert rett i mye av det han sier, men det han irriterer seg på er tydligvis først og fremst markedsføringa av Himalayasalt, og det betyr jo ikke at det ikke er et greit nok salt, men det er muligens et litt dyrt alternativ.
Jeg kjente på meg at denne ville komme. Presisering for å prøve å unngå misforståelser:
Ja, han har doktorgrad i geologi - det betyr vel ikke nødvendigvis at han kan noe om kroppen?
Det var en kommentar til påstanden om at han har faglig tyngde fordi han er geolog, og faglig tyngde har han da innenfor det feltet. Om han har faglig tyngde når det gjelder kroppen vet vi ingenting om.
Jeg føler meg iallefall mest trygg på nøytrale kilder med faglig bakgrunn, selv om noe virker fornuftig nok.
Det står iallefall klart på boksen min, at saltet er fra gruver i Pakistan og ikke direkte "Himalaya". Det burde vel ikke ha så mye å si, uansett smaken de fleste er villige til å betale litt ekstra for, vil jeg tro. Seltin smaker jo død og pine i forhold, og man må jo også bruke mye mer av det for å få like salt smak, da ser jeg ikke helt poenget lenger.
Anyhow.. Noen skeptikere som har lyst å ta en titt på det saltet jeg linket til? Er det også bare tull? Ser ut til at det har 4-6 ganger så mye mineraler og sporstoffer som Himalayasalt.
Celtic har en god del mindre Natriumklorid, ligger i gjennomsnitt ca på 90,15% mens himalayasaltet har 97,4%. Celtic saltet har 3 ganger mer magnesium, 3-4 ganger med kalium, osv. Kort fortalt så ser det ut som Celtic saltet har 3 ganger mer mineraler enn Himalayasaltet med tanke på andelen av natriumklorid.
Nå strekker jo Himalaya seg inn i Pakistan også da. Jeg vet ikke hvor disse gruvene ligger, da, og jeg vet ikke akkurat hvor denne artikkelforfatteren mener Himalaya slutter, men som du sier, så har det jo ikke noe å si. Og det mener jo artikkelforfatteren egentlig også - han mener jo at det ikke spiller noen rolle hvor salt kommer fra.
Jeg bruker faktisk litt Seltin også, jeg - synes det er greit å ha på bordet til de gangene maten ikke har fått nok salt under tilberedning. Men når det får koke med maten, synes jeg mye av saltsmaken forsvinner.
Har du funnet et greit sted å kjøpe noen av disse?
(Jeg synes nå uansett det kan være greit med sporstoffer i salt, noen sporstoffer trenger vi faktisk minimalt av, så det skal ikke så mye til, og det er mange av dem man ikke akkurat finner i en vanlig multivitamin.)
Jeg synes nå fortsatt at Himalayasaltet er rent lureri, siden uraffinert havsalt gjør akkurat samme nytten og koster 29 kr for en halv kilo. I tillegg går en del av inntekten av det saltet jeg kjøper til WWF, tror jeg det er.
Bruk PayPal så er du sikra hvis det ikke kommer, man får pengene tilbake uten problemer.
Jeg kommer nok til å kjøpe Celtic Sea Salt Light Grey til meg og foreldrene. 0,75kg for 140kr ink frakt er ikke så ille. Siden jeg bruker salt så lite, så kommer det til å vare en god stund.
Handler svært mye fra ebay.com og ebay.co.uk. Betales via paypal. Har ikke opplevd å bli lurt, men det er greit å sjekke ut de som har mer enn 99,5% fornøyde kunder da.
Veldig mange butikker selger også ting på ebay, så kan være verdt å sjekke ut hvis iHerb eller din vanlig ebutikk ikke har det du trenger.
Ville nok vært ganske forsiktig med å bestille mat og tilskudd, generelt ting som skal puttes i kroppen, fra brukere med lite feedback da. Vet jo aldri, mye rare folk der ute.
Det viktigste for meg når det gjelder salt er smaken. SEltin smaker ikke godt og erstatter ikke saltsmaken 100 % . Kalium smaker vel lite da? Hva er det beste saltet på smak? Er det sånne flak av havsalt? Hva heter det, merket?
Nå har jeg aldri skrevet at han kan noe om kropp, og uansett er det irrelevant. Det er derimot høyst relevant at han er geolog, ettersom han dermed kan noe om selve saltet, som jo er det store spørsmålet. For jeg spør jo ikke hvordan det virker i kroppen, men om det han skriver er sant.
Det kommer jo også an på om man spiser salt "for helsen sin del" eller "for smaken sin del".
Jeg har ikke satt meg inn i "salt" og "salt", ei heller tenkt så mye over det (bortsett fra at bergsalt smaker bedre enn jozo - iallfall på maten), men det er ingen tvil om at mineralder er viktig for oss og jeg synes det virker vettugt å spise salt som inneholder andre mineraler enn bare natriumklorid om det er tilgjengelig og man synes prisen er ok.
Såvidt jeg har forstått så er det viktig at saltet IKKE er raffinert om det skal beholde de (andre) naturlige mineralene?
Seltin tror jeg er ren vanesak, jeg skifta over til Seltin for lenge siden og jeg bruker like stor mengde salt da jeg har blitt vant med mindre salt smak.
Geologen har nok riktig, googler du litt og ser hva det består av så er det stort forskjell mellom Himalayasalt og f.eks Celitc Sea Salt.
Himalayasalt ble faktisk kalt ren svindel på flere sider. Nettopp fordi det var falsk reklamering.
Så bra at flere mener Celtic Sea Salt kan ha noe for seg da. Lurer på hvordan det er på smak. Håper ikke det smaker seltin, men det er kanskje det det gjør med så mye annet enn salt i..
Skal sjekke når jeg kommer hjem. Skal ihvertfall prøve å huske å sjekke det, lider nemlig litt av teflon-hjerne-syndrom om dagen :D.
Kjøper forresten saltet på økologisk butikk og noe av pengene går til en eller annen ideel organisasjon - mener å huske det er WWF. Det viktigste er nå at saltet smaker godt og at man støtter en god sak :D
Får håpe du ikke glemmer å skrive det opp her etterhvert da. :p
Og hurra for "passiv" støtte av gode saker. Smart av produsenten å gjøre det på den måten, jeg velger mer enn gjerne produkter der deler av overskuddet går til noe positivt framfor produkter fra produsenter som ikke gjør det. :)
Enig, etter å ha lest om Himalaya og funnet ut at det er rent oppspinn og ikke forskjell på dette kontra annet salt, så prøver jeg overbevise hjemmefronten at vi betaler i dyre dommer for placebo.
men hvem sier at placebo IKKE fungerer? Vil man tro nok, så kan du flytte fjell....
men fyttikatta for et dyrt placebo....
Skal bytte ut saltet i selve boksen med vanlig havsalt og se om de andre merker forskjell. Blindtest er lurt....hehe ;)
Er ment til å bli brukt til mat, så det skal i allefall ikke være giftig...Må sjekke om det er renset, eller hva de har gjort med det...i morgen...nå skal jeg sove....:p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.