< Tilbake til oversikten

Edamer og sveitser

#1

Yrla sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe den vellagrede eller den vanlige til jul. Er det noen som kjenner til smaksforskjellen? www.tine.no/produkter/ost/gulost/5989.cms?tine-edamer-vellagret

Jeg hadde glemt hvordan sveitserost smakte og kjøpte den vellagret. Den var ikke så god, men det er kanskje ikke vanlig sveitser heller? Søtlig og litt sånn sure sokker-aktig den også, kanskje?:) Blir det søtsmak av lagring?


#2

FrkMarge sa for siden:

Sveitser er søtlig ja, minner om ekstremvariant av Jarlsberg :)
Jo lengre laglring desto mer utpreget smak.
Jeg elsker Sveitserost, men den er en helt annen ost enn Norwegia. Lagret Norwegia er forresten veldig godt :sikle:


#3

Yrla sa for siden:

Da må jeg prøve den også. Så det søtlige er noe som bare sveitser har og som ikke har med lagringen å gjøre?


#4

FrkMarge sa for siden:

Ja det stemmer. Den er søtlig uansett hvor lite eller mye lagret den er:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.