< Tilbake til oversikten

Utregning av amerikanske varedeklarasjoner

#1

rut311 sa for siden:

Jeg har nå fått en del varer fra iherb, men skjønner ikke helt hvordan jeg skal regne ut KH/100 gr.

F.eks dette kokosmelet;

Serving size 2 Tbsp(15 gr)
Servings per container about 30. (Hva er container?)
Amounts per serving;

Calories 70
Total fat 2,5 g
Total Carbohydrate 9 g
Dietary Fiber 6 g
Sugars 1 g
Protein 3 g

Er dette per 15 gram?


#2

shailene sa for siden:

Ja. Jeg deler på 15 og ganger med 100 for å få per 100 gram. Fiber skal også trekkes fra total carbohydrate. Container = boks.

Kokosmelet ditt inneholder 20 gram karbo per 100 gram.

9g total karbo - 6g fiber = 3g kh per 15g
3g / 15g = 0.2g kh per 1g
0.2g * 100g = 20g kh per 100g

Formelen blir altså.. total carbohydrate - fiber / serving size * 100g = nettokarber per 100g (9-6/15*100=20)


#3

rut311 sa for siden:

Så rart, jeg trodde kokosmel inneholdt 4 per 100.

Takk for utregninga.


#4

shailene sa for siden:

Kan jo hende det varierer fra merke til merke? Vet ikke jeg. Skal gå til innkjøp av kokosmel selv før jul, så håper noen andre kan svare på det :)


#5

rut311 sa for siden:

Er samme verdiene på de andre kokosmel-typene på iherb. Skal sjekke helsekosten sin neste gang jeg er der.


#6

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Serving size 2 Tbsp(15 gr) - størrelsesberegning pr. "servering".
Servings per container about 30. (Hva er container?) - Antall "serveringer" pr. beholder(eske) av det du har kjøpt.
Amounts per serving; - Næringsinnhold pr. 15 gr.

Calories 70 (70/15 x100) = 466,7
Total fat 2,5 g (2,5/15 x100)= 16,7 gr.
Total Carbohydrate 9 g (9/15 x 100)= 60 gr. pr 100
Dietary Fiber 6 g (6/15 x100)= 40 gr. pr 100 (kan trekkes fra, så du sitter igjen med 20 gr. pr 100)
Sugars 1 g (1/15 x 100) = 6,7 gr.
Protein 3 g (3/15 x 100)= 20 gr.

Regna ut alle tallene, om noen lurer på resten og :)


#7

rut311 sa for siden:

Tusen takk for forklarende utregning.

Og jeg som trodde kokosmel var kokosmel..... Uansett så er det ikke hverdagsingrediens, så det skal vel gå bra:)

Er det forresten drøyt i bruk eller?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.