Jeg for min del vilel ha fjernet de fire siste på basics listen, og heller lagt til ting som solsikkefrø, linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner etc. Samt gjene mandelmel, kokosmel og alternative søtningsmidler som tagatesse og sukrin. Det er ikke all søtning som passer like godt til alt, derfor er det greit å ha alternativer.
Ellers ser det greit ut, det du trenger mest av er kjøtt, egg, grønnsaker og fettkilder som f.eks fløte. Sunne, narturlige matvarer med andre ord..
Når du spiser egenkomponert synes jeg lista ser greit ut jeg.
For min filosofi vil den f.eks ikke stemme, så det er nok veldig individuelt hva man har som basis...
Ikke jeg heller. Fiberhusk og johannesbrødkjernemel derimot, syns jeg er kjekt å ha:) Jeg bor på et lite sted med begrenset matvareutvalg (helt vanlig nærbutikk), men jeg lever godt på alt det vi har her altså! Det aller meste kjøper jeg her, jeg spiser jo så og si bare "vanlig mat":D Eneste jeg har kjøpt i byen for å ha liggende i skuffen er mandelmel, kokosmel, fiberhusk, jbkm, kokosolje og sukrin...
Jeg ville ventet litt med å kjøpe alt for mange spesielle produkter, til jeg fant ut om jeg trengte de.
Vet du at du trenger proteinpulver? Ofte er det laget av soya, et sterkt hormon for damer i allefall, og er det laget av melkeprotein, så er et et protein som kan øke insulinutskillensen, fordi det er rent melkeprotein.
Basisingrediensene til et lavkarbokosthold, ketogent eller ikke, får du på butikken, rent animalsk protein( kjøtt, fisk fugl), rene grønnsaker, kaldpressede oljer og smør.
Jeg har kastet mesteparten av det jeg kjøpte inn i starten. Bruker surinmelis som søtning og jbk el fiberhusk i sauser ol, men ellers kjøper jeg kun mat på vanlige butikker. :)
Da skal jeg tilføre johannesbrødkjernemel, fiberhusk, mandelmel, kokosmel og sukrinmelis. Takk, dere! Hehe, enig i at noen av tingene, f.eks. saltet kanskje er litt unødvendig...(men det skal visst smake veldig godt, og være helt rent salt). "Tok litt av" på Iherb.com :_plystre:
Har bare tenkt å bruke proteinpulveret etter trening.
Takk, Kitt! Den hadde jeg dessverre ikke sett. Beklager det, den var nyttig :)
Veldig fin liste :) Jeg har kjøpt mye av det som står på den etterhvert utvidede listen. Gleder meg over variert og fint kosthold allerede. Siden jeg jobber på et kontor uten kantine (de selger bare karbo-saker her som nudler, cola osv) blir det til at jeg lager lavkarbobrød og spiser da etpar skiver til lunsj med makrell i tomat eller egg. Når jeg har sjansen og er på mitt andre arbeidsste med fungerende kantine blir det oftest salat til lunsj.
Middagsmåltider kan jo varieres i det uendelige, mye mer man kan spise. Media har jo fremstilt lavkarbo (maks 50 karbo pr dag for min del) som en smør og bacon-kur. Noe som ikke er riktig. Jeg spiser masse god mat! :)
Takk for en flott tråd og forum! :)
Hm? Jeg har verken stevia-pulver (hadde det vært å få i kjøpt på butikk her så hadde jeg nok hatt det!), hempfrø (hva er det?), rosa salt eller proteinpulver.
I mitt kjøleskap: Smør, fløte,, rømme, creme fraishe, cottage cheese,fete oster, skinke, bacon,egg,baconost på tube, blomkål,brokkoli,squash,aubergine,fersk sjampinjong, hvitløk,løk,salat,agurk,tomat,paprika.
I fryseren er alltid: Kyllingfilet,kyllingvinger,laksefilet,mer bacon, nakkekoteletter, kjøttdeig.Annet rein kjøtt, frosne grønnsaker
I tørrvareskapet: Linfrø, diverse nøtter og andre frø, krydder og tørka urter, johannesbrødkjernemel,fiberhusk, seltin, buljongterninger av forskjellige slag, grovhakka tomater på boks
Stevia'en er jo omtrent det samme som sukrin? Grunnen til at jeg valgte stevia er at da jeg var i en helsekostbutikk for en stund siden, kunne hun som jobbet der si en god del om stevia, mens om sukrin var det bare "vet ikke helt hvordan det fungerer da, men det skal visst være null kalorier". Har jo lest litt mer nå og begge virker bra. Men prøver meg med stevia i første omgang. Bruker egentlig ikke så mye søtning, men trenger det i kakaoen/sjokoladen min :D
Hempfrø. Har ikke tenkt å bruke det så hyppig som det anbefales, bare lyst til å blande det inn i en frokostblanding jeg har tenkt å lage :)
Linfrø ja, det hadde jeg helt glemt! Hvilke andre frø bruker du, Gerd? :) Eller andre som vet om noen bra frø? (Haha, så teit den setningen var) ;)
Sukrin er greit nok til enkelte ting, men det gir en litt merkelig "kald" smak. Det er ofte greit å blande med litt annen søtning for å dempe dette.
Jeg har Sukrin, Splenda, Natreen og Tagatesse i hus, og bruker det litt om hverandre egentlig. Her må du nesten prøve deg frem litt, for å se hva du trives med selv.
Nei, det er to helt forskjellige ting vel? Sukrin er laget av sukker, men stevia er laget av stevia-planten. Har du fått kjøpt det over disk her i Norge!? Det skulle vel åpnes for det, men er det gjort?
Tja, men begge brukes jo som søtningsmiddel da :) Og sukrin er nok kjempebra det, men har også hørt om denne "kalde" smaken det kan gi, hørt at stevia smaker enda mer naturlig (men det finnes jo flere typer der også, og den har kanskje ikke like mange bruksområder som sukrin...jeg vet ikke helt..er fortsatt litt der at "søtning er søtning"..)
Har sett stevia i helsekostbutikker i Oslo, men selv handler jeg fra [url]www.iherb.com[/url] Veldig bra side :) Der har de også fiberhusk, kokosmel, mandelmel, gresskarfrø osv. osv...
Det har vært solgt som "dyremat" i noen helsekostbutikker.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.